20230313

13.3.2023.

Vielä Mariasta, israelilaisesta naisesta, jonka ainutlaatuisena tehtävänä oli synnyttää maailmaan Jeesus  Kristus, siunaukseksi koko maailmalle. Edellisellä kerralla tulimme näkemään, että Jumala johdatti Marian, Joosefin ja Jeesus-lapsen asumaan Nasaretiin

Koettamattakaan sovittaa tapahtumia tiettyjen aikojen puitteisiin, haluan kiinnittää huomiota vain joihinkin asioihin tapahtumassa, kun Jeesus vietiin temppeliin. Sitä ennen Hänet oli ympärileikattu kahdeksanpäiväisenä ja Hänelle annettu nimi Jeesus.

Kun heidän puhdistuspäivänsä olivat kuluneet - niin kuin Mooseksen laki määrää - veivät vanhemmat Jeesuksen temppeliin, Jerusalemiin, asettaaksensa Hänet Herran eteen ja uhrataksensa, niin kuin Herran laissa on säädetty (Luuk. 2:21-24).

Simeon niminen hurskas mies tuli Hengen vaikutuksesta temppeliin kun Maria ja Joosef toivat sinne Jeesus lapsen. Tämä oli merkittävä tapahtuma siksikin, että Pyhä Henki oli ilmoittanut Simeonille, että hän ei näe kuolemaa, ennen kuin on nähnyt Herran voidellun, eli Jeesuksen. Hän ottaa Jeesus lapsen syliinsä ja rukoilee (Luuk. 2:25-32).

"Ja hänen isänsä ja äitinsä ihmettelivät sitä, mitä hänestä sanottiin" (Luuk. 2:33).

Tilanteen kuvaus jatkuu:

"Ja Simeon siunasi heitä ja sanoi Marialle, hänen äidilleen: Katso, tämä on pantu lankeemukseksi ja nousemukseksi monelle Israelissa ja merkiksi, jota vastaan sanotaan - ja myös sinun sielusi lävitse on miekka käyvä että monen sydämen ajatukset tulevat ilmi" (Luuk. 2:34-35).

Profeetallinen sana miekasta, joka on käyvä Marian sielun lävitse, viittaa Jeesuksen kärsimyksiin ja kuolemaan.

Temppelissä oli myös Hanna, iäkäs naisprofeetta, joka oli oikeaan aikaan oikeassa paikassa, kun Jeesus lapsi oli temppelissä. Hän ylisti Jumalaa ja puhui lapsesta profeetallisessa hengessä kaikille, jotka odottivat Jerusalemin lunastusta (Kuuk 2:36-38).

Tälläkin matkalla Maria sai kätkeä paljon asioita sydämeensä ja tutkistella niitä.

Jatkan - jHs.

________________________

"Uskon, että aidon Jumalan seurakunnan keskellä voimme löytää parhaan mahdollisen sisäisen turvallisuuden, kun tavoitamme seurakunnan ydinsanoman ja avaudumme sille. Ulkonaista turva-aitaa ei Jumala näytä seurakuntansa ympärille rakentavan..." (Erkki Leminen, Armo kuuluu sulle juuri, s. 131, 132, Karas-Sana 1984).

________________________

Maanantai. 11 astetta pakkasta klo 5.40. Näytti tulevan hieno päivä - niin kuin tulikin.

Aamupalaa ja kahvia.

6.15:ksi ajelin helluntairukoushuoneelle Aamurukoukseen. 3 henkeä.

Samalla reissulla kävin hakemassa ja viemässä Danielin kouluun.

Kahvia.

Rukousta. Luin Danielin kirjaa. Torkkuilua.

Kahvia.

Kävin 8.3 km kävely/rukouslenkillä Tarvaalan suunnassa. Lumi ja koski kimaltelivat. Ihka sininen taivas.

Ruokaa ja kahvia

Laitoin takkaan tulen.

Kirjoittelin.

Kuuntelin Patmosta. Torkkumista.

Iltapalaa ja kahvia.

Seurasin uutisia - myös Israelista.

Siunausta!

Ps. "Niin on siis meidän jokaisen tehtävä Jumalalle tili itsestämme" (Room. 14:12).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti