20230312

12.3.2023.

Jumala on siunannut meitä kaikkia Omaisuuskansansa, Israelin kautta. Tässä siunaustenketjussa on myös Maria hyvin keskeisellä paikalla - sillä hänet Jumala oli valinnut synnyttämään Jumalan Pojan Ihmisen Pojaksi maailmaan. Marian elämää olen yksinkertaisella tavalla seurannut Raamatun lehdiltä. Jatkan siitä:

Jäimme siihen, että Maria ja Joosef pakenivat äsken syntyneen Jeesus-lapsen kanssa - enkelin käskystä - Egyptiin. Syynä oli se, että kuningas Herodes oli päättänyt surmata äsken syntyneen lapsen. Kuningas toteutti aikeensa, mutta Jeesus ei ollut enää hänen surmattavanaan. Kuitenkin kaksivuotiaat ja sitä nuoremmat poikalapset surmattiin Beetlehemistä ja sen ympäristöstä (Matt. 2:16-18).

Pakoon lähteneen perheen oli käsketty olla Egyptissä siihen asti, kunnes heille ilmoitetaan, että he saavat tulla pois:

"Mutta kun Herodes oli kuollut, niin katso, Herran enkeli ilmestyi unessa Joosefille Egyptissä ja sanoi: Nouse, ota lapsi ja hänen äitinsä ja mene Israelin maahan, sillä ne ovat kuolleet, jotka väijyivät lapsen henkeä. Niin hän nousi, otti lapsen ja hänen äitinsä ja meni Israelin maahan. Mutta kun hän kuuli, että Arkelaus hallitsi Juudeaa isänsä Herodeksen jälkeen, niin hän pelkäsi mennä sinne. Ja hän sai unessa Jumalalta käskyn ja lähti Galilean alueelle. Ja sinne tultuaan hän asettui asumaan kaupunkiin, jonka nimi on Nasaret; että kävisi toteen, mitä profeettain kautta on puhuttu: Hän on kutsuttava Nasaretilaiseksi" (Matt. 2:19-23).

Raamattu ei kerro siitä, minkälaista Marian, Joosefin ja Jeesus-lapsen elämä oli Egyptissä, mutta sen tiedämme, että Jumala piti heistä huolta. Sielunvihollinen halusi saada Jeesuksen pois päiviltä heti Hänen syntymänsä jälkeen, siinä kuitenkaan onnistumatta. 

Ihmeelliseen elämään Jumala oli kutsunut Marian - kuten muutkin hänen perheensä jäsenet. Elämään, joka oli täynnä edeltä arvaamattomia käänteitä ja vaiheita. Näemme, että Jumala oli kuitenkin antanut näistä vaiheista etukäteen profetioita. Nasaret oli paikka Israelissa, johon heidät johdatettiin asumaan.

Jatkan - jHs.

______________________

"...Rakkauden puuttuminen ja hyljätyksi joutuminen lapsuudessa on vioittanut ihmistaimia pahemmin kuin kevätkesän hallat oraspeltoja. Varhaisina vuosina koettu kovuus ja hyljätyksi tuleminen vaikuttaa ihmiseen koko elämän ajan. Jumalasuhteeseenkin se tuo epäilyksiä mukanaan. Kun jollakin ei ole ollut rakkauden mallia ihmissuhteissa, hän saattaa epäillä Jumalankin rakkautta. Maailman tuulet ovat viileitä ja ihmisen kasvualusta kylmä. Rakkauden lämpöä on maailmassavähän. ..." (Erkki Leminen, Armo kuuluu sulle juuri, s. 130, 131, Karas-Sana 1984).

______________________

Sunnuntai. 5.7 astetta pakkasta ylösnousussa. harmaahko taivas. Aurinko kuumotteli.

Aamupalaa ja kahvia.

Rukousta. Luin Danielin kirjaa.

11:ksi ajelimme M-L:n kanssa Sunnuntaijuhlaan helluntairukoushuoneelle. Tilaisuuden jälkeen kahvitarjoilu alakerrassa.

Tultuamme kotiin, tein HIIT-treenin: Kuntopyörällä 10 x 1 min. kovalla teholla. Väleissä 1 min. palauttelua hiljaa polkemalla. Alussa ja lopussa 3 min. rauhallista polkemista.

Ruokaa ja kahvia.

Luin hetken kirjaa.

Menimme 16:ksi M-L:n kanssa One Way-seurakuntaan Mun stoori-tilaisuuteen. Lopuksi kahvitarjoilu.

Kotiuduttuamme tuikkasin tulen takkaan.

Iltapalaa ja kahvia.

Kirjoittelin. 

Seurasimme uutisia.

Siunausta!

Ps. "Sillä hän (Jeesus) on yhdellä ainoalla uhrilla ainiaaksi tehnyt täydellisiksi ne, jotka pyhitetään" (Hebr. 10:14).

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti