20230331

31.3.2023.

Seurakunta on mielestäni ihmeellinen asia; ei mikään "mikä tahansa joukkio": Se on Jumalan suunnittelema organismi, jossa Hän haluaa tehdä ihmisistä kykeneviä voittamaan maailmasta toisia ihmisiä yhteyteensä. Jumala itse on tehnyt - ja koko ajan tekee - tämän kaiken mahdolliseksi. Kaikki alkoi taivaasta ja Jumala laittoi suunnitelmansa käyntiin Jerusalemissa, Israelissa, jossa seurakunta syntyi, ja on levinnyt eri puolille maailmaa - ja koko ajan leviää.

Mieleeni on noussut tätä kertaa varten yksi Jeesuksen vertausRaamatusta, jota olen kuullut käytettävän/tulkittavan väärin:

"Toisen vertauksen hän puhui heille sanoen: Taivasten valtakunta on verrattava mieheen, joka kylvi hyvän siemenen peltoonsa. Mutta ihmisten nukkuessa hänen vihamiehensä tuli ja kylvi lustetta nisun sekaan ja meni pois. Ja kun laiho kasvoi ja teki hedelmää, silloin lustekin tuli näkyiin. Niin perheen isännän palvelijat tulivat ja sanoivat hänelle: Herra, etkö kylvänyt peltoosi hyvää siementä? Mistä siihen sitten on tullut lustetta? Hän sanoi heille: Sen on vihamies tehnyt. Niin palvelijat sanoivat hänelle: Tahdotko, että menemme ja kokoamme sen? Mutta hän sanoi:  En, ettette lustetta kootessanne nyhtäisi sn mukana nisuakin. Antakaa molempien kasvaa yhdessä elonleikkuuseen asti; ja elonaikana minä sanon leikkuumiehille: Kootkaa ensin luste ja sitokaa se kimppuihin poltettavaksi, mutta nisu korjatkaa minun aittaani" (Matt. 13:24-30).

Opetuslapset pyysivät Jeesusta selittämään heille vertauksen pellon lusteesta (Matt. 13:36):

"Niin hän vastasi ja sanoi: Hyvän siemenen kylväjä on Ihmisen Poika. Pelto on maailma; hyvä siemen ovat valtakunnan lapset, mutta lusteet ovat pahan lapset. Vihamies, joka sen kylvi, on perkele; elonaika on maailman loppu, ja leikkuumiehet ovat enkelit. Niin kuin lusteet kootaan ja tulessa poltetaan, niin on tapahtuva maailman lopussa. Ihmisen Poika lähettää enkelinsä, ja he kokoavat hänen valtakunnastaan kaikki, jotka ovat pahennukseksi ja jotka tekevät laittomuutta, ja heittävät heidät tuliseen pätsiin; siellä on oleva  itku ja hammasten kiristys. Silloin vanhurskaat loistavat Isänsä valtakunnassa niin kuin aurinko. Jolla on korvat, se kuulkoon" (Matt. 13:37-43).

Tällä vertauksella jotkut koettavat selittää näkyä seurakunnasta, jossa uskovat ja uskomattomat ovat seurakunnan jäseninä sekaisin. Sylilasten kastekäytäntö johtaa tällaiseen seurakuntanäkemykseen (tätä en sano loukatakseni uskovia - tai uskonnollisiakaan, tai muita - jotka kuuluvat sellaiseen seurakuntaan. Katson vain asiaa sellaisena, kuin se oli alussa). Tällainen seurakunta ei ole kuitenkaan se seurakunta, jonka alkuperäisenä näemme Raamatusta. Eilen käsittelimme seurakuntaa maailmasta uloskutsuttuna joukkona, johon kuuluu vain Jeesukseen uskovia ihmisiä.

Kun Jeesus selittää opetuslapsilleen lukemaamme vertausta, Hän sanoo, että pelto, jossa nisu ja luste kasvavat yhdessä, on maailma - ei seurakunta.

Ymmärrämme hyvin, että vihollinen yrittää kylvää lustetta myös uskovien seurakunnan keskuuteen, mutta siihen kylvöön kehotetaan puuttumaan, eikä haluta, että nisu ja luste  saavat rauhassa kasvaa seurakunnan keskellä rinnakkain

Seurakunta on sellainen joukko ihmisiä, jotka on erotettu Jumalalle. Sana "pyhä" tarkoittaa Jumalalle erotettua.

Jatkan - jHs.

__________________________

"Raamatun ydinsanoma on selvä ja kirkas. Se on hyvin yksinkertainen. Sitä kutsutaan Jumalan evankeliumiksi, Jumalan armoksi. Ja armo tarkoittaa anteeksiantavaa rakkautta" (Erkki Leminen, Armo kuuluu sulle juuri, s. 20, Karas-Sana 1984).

__________________________

Se on Perjantai - vaikka tuntuu Lauantailta. Ylösnousussa 0.3 astetta miinuksella. Sininen taivas. Aurinko paistoi. Koitti jälleen "kuun", kuukauden viimeinen päivä - ihan väkisinhän se kesä tulee.

Aamupalaa ja kahvia.

Rukousta. Luin Aamoksen kirjaa.

M-L kävi kylällä.

Seurasin - ja M-L:kin välillä - SM-hiihtoja Inarista.

Ruokaa ja kahvia.

Laitoin tulen takkaan.

Tein SAARIJÄRVI RUKOILEE - kristittyjen yhteisen rukousillan kutsun.

Kirjoitin SAARIJÄRVI RUKOILEE - kristittyjen yhteisen rukousrintaman Rintamapostin78. Huhtikuulle. Lähetin sen s-postina niille, jotka saavat sen sitä kautta. Mukana myös kutsu yhteiseen Rukousiltaan. Laitan molemmat tämän kirjoituksen loppuun.

M-L meni Naisteniltaan helluntairukoushuoneelle.

HIIT-treeni: Kuntopyörällä 10 x 1 min. kovalla teholla. Väleissä 1 min. palautteluna hiljaista polkemista. Alussa ja lopussa 3 min. rauhallista polkemista.

Kirjoitin.

Seurasin uutisia - myös Israelista.

Iltapalaa.

Siunausta!

Ps. "Sinun  armosi on parempi kuin elämä" (Ps. 63:4).





 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti