20150510

10.5.

Sunnuntai. Aurinkoinen. Enhän minäkään pitkäänkään nukkunut - mutta Marja-Leena oli pystyssä ennen minua. Laittelemassa kaikkia helluntairukoushuoneella tapahtuvaan tarjoiluun liittyviä juttuja valmiiksi kuljetusta varten. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Sananlaskujen kirjaa. Taisimme 8 maissa lähteä monine pussien ja laatikoiden kanssa kohti rukoushuonetta. Siellä olivat jo äitienpäivälounaan valmistajat hommissa - M-L liittyi siihen joukkoon. Ainakin Eija siellä oli ja Kati - myös Iiris auttelemassa. Siellä äidit viettivät tälviisii äiskien päivää. Minäkin aloin Eeron ja Henrin kanssa kuoriskella perunoita.

10:ksi siirryin minäkin rukoushetkeen, jossa oli kymmenkunta rukoilijaa. 11 alkoi tilaisuus yläkerrassa, jonka johteli Riihisen Arto. Hän myös puhui. Ilontuojat lauloivat. Saarnan piti pastorimme Turusen Mika. Tilaisuuden päälle oli asiakokous. Ja sitten se maittava äitienpäivä- lounas Majakan työn tukemiseen. 

Ajelin kotiin kun M-L vielä jäi toisten kanssa laittamaan paikkojas kuntoon lounaan jäljiltä. Denis lämmitteli meillä pressusaunaa. Vaihdoin lenkkivaatteet ylle ja menin auringonpaisteiselle urheilukentälle. Ennätin 800 m hissutella kun M-L soitteli hakemaan rukoushuoneelta. Tulimme kotiin. Denis haki Terhi-Marjan, Emilian ja Danielin meille. Danielissa kuumetta. Lepäili/nukuskeli meillä sängyssä. Kävin Emilian kanssa n. 1 km lenkillä tässä "meidän ympyrässä". Terhi-Marjalla oli monipuoliset tarjoilut mukanaan iltaa varten - niitä vielä valmisteli meillä. 17 maissa saapuivat Tero, Mari, Aaro, Eelis ja Nooa, sekä Timo, Pia, Milka, Miro ja Milena äitiä ja isoaitiä onnittelemaan. Milena istui lattialla - minä näin sen ensimmäisen kerran. Menimme pressusaunan löylyihin Deniksen, Teron ja Timon kanssa. Kolme kertaa tuli käytyä löylyissä ja välillä vilvuuteltua ulkona. Löylyissä ei ollut valittamista. Sitten saimmekin kahvin kanssa niitä monenlaisia herkkuja, joita Terhi-Marja oli valmistanut. Yhdessäolon loppupuolella rukoilimme yhdessä. Se on osoitus siitä, missä on turvamme. Onhan se niitä hienoimpia asioita, voida rukoilla yhdessä perhekuntana. Ennen 21 lähtivät omat koteihinsa - ja met olimma kahen. 

Katsetta ja ajatusta on käännetty yhä enemmän koskemaan Lanneveden kylän ihmisiä. Tuossa blogijutun vieressäpä onkin siellä pidettäväksi tarkoitetun tilaisuuden info. 

"Toivoni ei ole sen vähemmässä
kuin Jeesuksen veressä ja vanhurskaudessa;
en tohdi luottaa parhaaseenkaan järjestelmään,
vaan tukeudun kaikessa Jeesuksen nimeen" (Edward Mote).

Jatkoa eiliseen:

"Olen varma, että Herra antaa juuri oikeaan aikaan ne resurssit, joita tarvitaan Hänen suunnitelmansa ja kutsunsa toteuttamiseksi itse kunkin elämässä. Tätä havainnollistaa 2. Samuelin kirja 12:7-8, jossa Hän puhui Daavidille profeetta Naatanin kautta: "Näin sanoo Herra, Israelin Jumala: Minä voitelin sinut Israelin kuninkaaksi ja pelastin sinut Saulin käsistä. Minä korotin sinut herrasi asemaan, annoin herrasi vaimot sinun syliisi ja annoin sinulle Israelin ja Juudan heimot. Jos tämä on vähän, voin antaa vielä mitä tahansa muutakin."
Daavidin elämästä näemme, ettei Jumala antanut hänelle kaikkia kuninkuuteen tarvittavia resursseja kerralla. Ne tulivat oikeaan aikaan, silloin kun Daavid niitä tarvitsi. Herra on ajoittain pidättänyt varoja Crown ministries -palvelujärjestöltä. Olen joskus ollut ymmälläni, kun näin on tapahtunut. Myöhemmin olen ymmärtänyt, että jos olisimme saaneet tarvitsemamme varat heti, emme olisi käyttäneet niitä viisaasti" (Howard Dayton).

Siunausta!

Ps. "Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut" (Room. 10:9).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti