20150522

22.5.

Lämmin ja aurinkoinen päivä. Nukuttiin pitkään. Join vähän kahvia ja otin sen kanssa jotain suuhuni.

Kävin 11 maissa helluntairukoushuoneella katsomassa josko Päivärukoushetkeen osallistuisin. Sitä ei ollut - oli talkoot, varastojen siivousta, yms. pastorin johdolla. En tällä kertaa jäänyt talkhoisiin. 

Palattuani kotiin kylältä söimme jotain ja joimme kahvia. Luin Sananlaskujen kirjaa. Marja-Leena luki paikan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä. Erilaiset linnut ja punaiset pienet oravat olivat kovasti ruokailemassa ikkunan takana. Punavarpusia muutama - ovat kauniita lintuja.

13 maissa hain Emilian ja Danielin koulusta meille. Välipalan jälkeen lähdimmekin Danielin kanssa hommiin. Mätimme eiliten sirkkelöimäni puut liiteriin - ja se kävi nopsaan, kun oli niin hyvä kaveri nakkelemassa. Sitten keräsimme rankarakoliiterin sijalta poltettavat pienet puut laatikoihin, jonka jälkeen Daniel haki kottikärryt, joihin laitoimme puunroskat. Minä haravoin ja Daniel teki kuormaa. Kävimme kippaamassa roskat tuonne pihanreunaan, jossa on sellainen paikka. Daniel työnteli kottaria. Sittenpä vaihdoimme pihaan vielä jääneen pienemmän puukasan päälle ehjän pressun. Lopuksi kasasimme rikkinäisiä pressuja yhden ehjemmän sisään - että saa joskus vielä ne paikkaan, johon kuuluvat. Iso apu on Danielista työhommissa - otteet on tomerat ja oppii hyvin asiat. Mukavahan se on tyttärenpojan kanssa vanhan vaariskan hommailla. Daniel ei muistanut oikein mikä nimi huomenna olevalla hölkällä on, kun siitä puhuimme. Sanoi lähtevänsä pyörällä siihen ilosanomahölkkään. Oikea nimi on HS (Hyvä Sanoam) -hölkkä, mutta hyvä nimi on tuo Ilosanomahölkkäkin.

Denis kävi hakemassa lapsensa kotiin meiltä. Joimme kahvit.

Söin M-L:n eilen tekemää - vai joko lie toissapäivänä - kasvissosekeittoa.

Kävin urheilukentällä pienellä - 5.6 km - "kävelynomaisella" lenkillä. 1 km jaksoissa, km-ajoin 9.15., 7.50., 6.06., 7.14., 8.16. Väleissä vähän venyttelin. Aurinko paistoi. Oli lämmin. Jalkapalloilijat ovat ilmestyneet kentälle. Eilen illalla ollessani siellä lenkillä, Jumala järjesti minulle kohtaamisen kuuskymppisen miehen kanssa. Sain jutella hänen kanssaan - myös uskonasioista ja Jeesuksesta. En ole aikaisemmin tämän saarijärveläisen miehen kanssa jutellutkaan. 

Söimme iltapalaa. Katselimme lintujen ruokailua. Ne ovat kauniita - Luojan luomia ja värittämiä. Emme närhejä, tikkoja, harakoita ja variksiakaan ole pois ajaneet - emme myöskään oravia. Haukankin oli M-L nähnyt pari päivää sitten - lintukirjan perusteella hiirihaukaksi epäili. Iltahämärissä jänöjussikin saattaa ilmestyä - hiilenmustine korvanhuippuineen - napostelemaan vihreää ruohoa tuohon pihaan. 

Peruin tässä illalla osallistumiseni huomiseen HS-hölkkään Saarijärvellä. Ajattelin ensin kävellä sen n. puolimaratonin torilta sinne Pyhäjärven Hietalahteen. Kuitenkin minulla on ollut toinenkin vaihtoehto tuolle huomiselle - kilpailut. Niinpä se kallistui tuon kilpailun puolelle. Joten, jHs, niin laitankin "numerolappua rintaan" huomenna. Jos kuitenkin ovat siellä Hietalahden mökillä pidempäänkin, niin olisi mukava hölkkäillä ns. palauttelulenkki torilta sinne Hietalahteen, sen jälkeen kun olen tullut reissusta kotiin. Sittenpähän sen huomenna näkee - jos on näkemässä. 

On ollut kaunis ja hieno päivä. Nytkin illalla on niin valoisaa ja mukavannäköistä pitkään. Kesältä se alkaa näyttää. Ei siihen kulu kuin hetki, niin uudella vastalla kylvetään.

"VELKA - Elä varojesi mukaan

...Monet ottavat lainaa otaksuen, että heidän tulonsa pysyvät vakaina, mutta jotakin odottamatonta tapahtuu. Joku sairastuu. Perheeseen tulee vauva. Yritys lopetetaan.

Velka kasvaa

Valtion. liikeyritysten ja kuluttajien velan määrä on kasvussa. "Kun velkaa otetaan niin paljon, joku väistämättä kärsii", selittää Harvardin yliopiston professori Vern Countryman. "Ilmiö on verrattavissa auto-onnettomuuksiin. Jos liikenteessä on paljon autoja, sattuu väistämättä onnettomuuksia." Nämä laajalle levinneet talousvaikeudet johtuvat suureksi siitä, että kuluttajat uskovat mainostajien evankeliumiin, joka kuuluu: Osta nyt, maksa myöhemmin helpoissa kuukausierissä." Me kaikki tiedämme, että näissä kuukausittaisissa maksuissa ei ole mitään helppoa" (Howard Dayton).

Siunausta!

Ps. "Herran johdatus on nuhteettoman turva..." (Sananl. 10:29a). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti