20150518

18.5.

Marja-Leena kuumeessa ja sängynomana. Noustuani söin aamupalaa ja join kahvia. Luin Sananlaskujen kirjaa. Olihan niitä tänään yllättäviäkin uutisia kerrottavana tiedotusvälineillä. Koetin rukoilla - ilmaisu ei tarkoita jotain lakipitoisuuden suunnassa tapahtuvaa, vaan heikoksi rukoilijaksi itsensä tuntevan ihmisen rukousta.

12 kävin hakemassa koulukkaat - Emilian ja Danielin koulusta meille. Kohtapa menimmekin Danielin kanssa ja purimme pihassa olevan rankarakoliiterin. Sahailin moottorisahalla sopivan kokoisiksi takkapuiksi sitä ja Daniel kottikärryllä työnteli liiterin eteen ja heitteli pätkät sinne. Kun bensa loppui sahasta, niin kaadoin tankkiin ilmeisesti vanhaa bensaa, koska ei suostunut lähtemään käyntiin. Niinpä vain revin rankapuut irti ja Daniel laittoi ne kasaan liiterin viereen - että josko sitten joskus net sahattaisiin. Danielilta kyllä homma kävi

Söimme. Lapset nyt eivät juurikaan. Emilia kävi kaverillaan tuossa kilometrin päässä. 

Kävin 7.6 km "Kävelynomaisella" lenkillä urheilukentällä. 2 km menin aluksi yli 8 min/km. Hiukan venyttelin. 1 km 6.11 min. 1km 6.30 min. Venyttelin. 3 km km-ajoin 6.26., 6.21., 6.22. Satoi aikalaillakin.

Sytyttelin tulen takkaan.

18.30:ksi ajelin Majakalle Yhteiskristilliseen Israel-rukousiltaan - 9 henkeä. 8 heistä oli sellaisia, jotka ovat vähintään yhden kerran käyneet Israelissa - joku oikein tosi monta kertaa töissäkin siellä. Eli meikä oli se ainoa, joka ei ole käynyt vielä Israelissa koskaan. On minulla kyllä lippu tuolla yläkerran konttorissa odottamassa, joten tuleepi kyllä käydyksi... oli normaalia pidempi ilta - kevään viimeinen. Kukin sai kertoilla omista kokemuksistaan israelin matkoilla. Useilla oli myös upeita kuvakansioita niiltä reissuilta. Tuossa 21 paikkeilla olin kotosalla.

Söin iltapalaa ja join teetä. 

Tänään olen järjestellyt tarjoilupuolta uusiksi huomiseen Lanneveden Sampolöassa pidettävään kyläiltaan. Syynähän on se, kun M-L on pedin omana ja hänen oli tarkoitus hoitaa se homma tilaisuudessa. Mutta, yleensähän asioilla on tapana jotenkin aina hoitua. Eihän tässä kuitenkaan omilla asioilla olla - eikä ihan lihan mukaankaan haluta toimia. Tervetuloa huomenna - ti. 19.5. klo 18.30. Sampolaan! Lapsille on samaan aikaan rinnakkaistilaisuus eri tilassa.

Jatkoa eiliseen:

"Uskollisia vähässä

Luukkaan evankeliumissa 16:10 sanotaan: "Joka on vähimmässä luotettava, se on luotettava paljossakin, ja joka on vähässä vilpillinen, se on vilpillinen myös paljossa." Mistä tiedät, pitääkö lapsi hyvää huolta ensimmäisestä autostaan? Katso, miten hän huolehtii ensimmäisestä polkupyörästään. Mistä tiedät, olisiko myyntihenkilö pätevä huolehtimaan suurasiakkaasta? Katso, miten hän palvelee pienasiakasta. Jos olemme uskollisia pienissä asioissa, Herra tietää voivansa uskoa haltuumme enemmän. Lähetyssaarnaaja Hudson Taylor on sanonut: "Pikkuasiat ovat pikkuasioita, mutta uskollisuus pienissä asioissa on suuri asia" (Howard Dayton).

Siunausta!

Ps. "Te olette kalliisti ostetut; älkää olko ihmisten orjia" (1. Kor. 7:23).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti