20150517

17.5.

Noustuani söin vähän aamupalaa kahvin kanssa. Marja-Leenassa flunssa - tai jokin sen suuntainen. Minulla aamupaino 75 kg.

Ajelin helluntairukoushuoneelle rukoushetkeen myöhässä - 3 rukoilijaa. Klo 11 alkoi lähetyskokous, jonka johteli Ilolan Niko. Kuoro lauloi. Salon Raimo - lähetystyötiimin puheenjohtaja - käytti puheenvuoron. Lehtimäen perhe - Thaimaan lähettejä - Tikkakoskelta vieraili. Heidän mukanaan oli pari saarijärvellä elänyttä - Jussi ja Taina. Lauloivat ryhmänä. Lehtimäet esittelivät diojen avulla, mitä ovat kahden työkauden aikana Thaimaassa tehneet ja mitä suunnitelmiä heillä on tulevaisuuden suhteen siellä. Tuomo Lehtimäki puhui lopuksi. Tilaisuuden jälkeen oli alakerrassa kahvitarjoilu.

Pian kotiin palattuani söimme - M-L oli laittanut hyvää ruokaa. 

Denis, Terhi-Marja, Emilia ja Daniel kävivät paistamassa takapihan laavulla makkaraa. Mukava olisi ollut olla mukana. mutta kun piti lähteä Eväät elämään -konserttiin helluntairukoushuoneelle. Konsertissa lauloi Eija Merilä ja sen vapaaehtoinen rahalahja menee Nepalin kastittomien lasten koulunkäynnin avustamiseen - taitaa osa mennä maanjäristyksen uhrien auttamiseen.  Turusen Ann-Niina johteli konsertin. Katsottiin myös lyhyt videoklippi Nepalista. Eija Merilä - evankelista - myös todisti uskoontulostaan. Alakerrassa oli konsertin jälkeen kahvitarjoilu, jonka tuotto menee samaan kohteeseen. Thailaiset ystävät olivat laittaneet pöydän koreaksi. 

Palattuani kotiin, oli M-L:aan noussut vähän lämpöäkin. Kävin 10.4 km "kävelynomaisella" lenkillä urheilukentällä. Aluksi 1 km, 7.57 min. Vähän venyttelyä. 7 km jakso, km-ajoin 7.45., 7.47., 7.49., 7.33., 7.33., 7.27., 7.24. Venyttelyä. 2 km lopuksi km-ajoin 7.34., 7.19. N. 10 astetta lämmintä. Tuntui aika viileältä kuitenkin.

Palattuani laitoin tulen takkaan.

Iltapalaa ja teetä.

Jatkoa eiliseen:

"Uskollisia riippumatta omaisuuden määrästä

Raamatun näkökulmasta olennaista on se, että hoidamme uskollisesti kaikkea, minkä Jumala on haltuumme uskonut. Uskollinen palvelija vastaa siitä, mitä hänellä on, olipa se paljon tai vähän. Tätä havainnollistaa Jeesuksen vertaus talenteista.
"Mies oli muuttamassa pois maasta. Hän kutsui puheilleen palvelijat ja uskoi koko omaisuutensa heidän hoitoonsa. Yhdelle hän antoi viisi talenttia hopeaa, toiselle kaksi ja kolmannelle yhden" (Matt. 24:14-15). Kun isäntä palasi takaisin, hän vaati kutakin palvelijaa tekemään tiliä siitä, miten uskollisesti tämä oli hänen omaisuuttaan hoitanut.Mies kiitti uskollista palvelijaa, joka oli saanut viisi talenttia: "Hyvin tehty! Olet hyvä ja luotettava palvelija. Vähässä olet ollut uskollinen, minä panen sinut paljon haltijaksi. Tule herrasi ilojuhlaan!" (Matt. 25:21).
Kiintoisaa kyllä, palvelija, jolle oli annettu kaksi talenttia, sai saman palkan kuin se, jolle oli annettu viisi talenttia (ks. Matt. 25:23). Meidän odotetaan olevan uskollisia riippumatta siitä, paljonko meille on annettu. Joku on joskus sanonut: "Tärkeää ei ole se, mitä tekisin, jos saisin miljoona euroa, vaan se, mitä teen niillä kymmenellä eurolla, jotka minulla on." (Howard Dayton).

Siunausta!

Ps. "Minä sanon Herralle: Sinä olet minun Jumalani. Herra, ota korviisi minun rukousteni ääni" (Ps. 140:7).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti