20150531

31.5.

Nousimme hyvissä ajoin. Pilvinen sää. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Sananlaskujen kirjaa.

Lähdimme Marja-Leenan kanssa ajelemaan Kangasniemelle, kotipitäjääni. Matkalla M-L luki hartauskirjasta tälle päivälle annetun kohdan. Rukoilimme yhdessä autossa.

Päästyämme perille Kangasniemelle, kävimme kahvilla Teboililla. 11:ksi menimme kokoukseen helluntaiseurakuntaan. Siellä olivat myös veljeni ja hänen vaimonsa - kuuluvat seurakuntaan.

Kokouksesta menimme vanhainkodille yli 90 vuotiasta äitiäni tapaamaan. Sängyn omanahan hän siellä on. Äiti oli aika pirteä. Muistia ei ole, mutta ymmärrys on selkeä - esim. kysymykset ymmärrettiin hyvin, vaikka niihin ei aina tullutkaan muistamattomuudesta johtuen oikeaa vastausta. Välillä kuitenkin jokin asia oli kohdallaan. Kipua ei äiti sanonut olevan. sanoi olevan hyvä olla. Hengellisistä asioista puhuttaessa äiti oli vielä selkeämpi. Rukoilimme yhdessä ennen kuin lähdimme pois. Siunasin äitiä. Hän kiitti. Jätimme virsilevyn soimaan hänen huoneeseensa - "Taas kukkasilla kukkulat", johon äiti tapaili yhtyä. Hyvin sanat ovatkin muistissa. Kun sanoimme, että viemmekö terveisiä niille ja niille - mm. lastemme perheille - sanoi äiti, että viekää. 

Vanhainkodilta ajelimme kotikylälleni - Haarajoelle. Matkalla poikkesimme Malloksen rannassa, jossa veneemme on. Katselimm mökkisaaremme suuntaan. Ei ollut mahdollisuutta mennä nyt sinne. Heimolla ja Arjalla joimme kahvia tultuamme. Heimo oli grillauspuuhissa ulkona. Pääsimmekin heti ruokapöytään. Oli monenlaista syötävää - ja se oli VHH:sta. Jonkinaikaa ruuan jälkeen istuskeltuamme, lähdimme hiljaiselle kävelylle vanhalle tielle. Kävimme Kalliomäen kohdalla - yhteensä n. 2 km. Mukavahan se on tutuilla paikoilla käyskennellä. Tutut niityt ja metsät siinä matkan varrella. Tyhjillään on Kalliomäkikin - taitaa kesäaikaan joku käydä. Palattuamme aurinkoiselta kävelyltämme saimme maistuvat kahvit. Ennen pois lähtöämme rukoilimme hieman yhdessä. Se kertoo aina siitä, keneen turvaamme ja kenelle haluamme elää. Kiitos Arjalle ja Heimolle!

Hankasalmen kautta ajelimme poispäin. Matkalta laitoin tekstarin Timolle ja kyselin ovatko he vielä Saarijärvellä. Olivat kotona ja kutsuivat kahville. Niinpä ajelimme Hirvaskankaalta Uuraisille ja höytiälle. Timo ja Pia olivat kotosalla kolmisin pienen ilopillerin - Milenan - kanssa. No, olihan Helmi-koirakin. Milena vetää itseään lattialla jo kovaa vauhtia, istuu myös ja laitteli "renkaita tappiin". Konttaaminen on tosi lähellä. Mukava pieni tyttö. Joimme kahvia ja söimme muita pöydän antimia. Rukoilimme yhdessä vähän ennen poislähtöämme. Haluamme olla Herramme kädessä, käytössä ja johdatuksessa, sekä kiittää Häntä kaikesta. Sehän taisi jo olla kello yli 22 kun tulimme kotiin. Laitoin vielä tulen takkaan.

Söimme vähän vielä iltapalaa.

Tänään olisi ollut yleisurheilukilpailutkin Saarijärvellä - Paavon kisat. Niissä oli lajina myös kävely. En kuitenkaan jäänyt kilpailemaan, kun ei ollut muuta kuin yleinen sarja ja sitten nuoremmille. Halusimme käydä Kangasniemellä äidin luona - ja muutenkin - kun minulla on pian taas reissuun lähtö tuonne Uralin suuntaan.

Jatkoa eiliseen - ja aikaisempiin blogijuttujen lopussa olleisiin lainauksiin:

"MITEN PÄÄSTÄ VELOISTA?

Koska tilanteesi ja olosuhteesi ovat ainutkertaiset, myös tie veloista vapautumiseen on ainutkertainen. Seuraavat kymmenen askelta on tarkoitettu oppaaksi omaan prosessiisi. Vaiheet ovat yksinkertaisia, mutta niiden noudattaminen vaatii paljon vaivannäköä. Päämääränä on velaton päivä - päivä, jolloin olet vapaa veloistasi.

1. Rukoile

Toisessa Kuningasten kirjassa 4:1-17 eräs leski oli vaarassa menettää lapsensa velkojalleen, ja pyysi Elisaa apuun. Elisa neuvoi leskeä lainaamaan naapureiltaan tyhjiä astioita. Herra moninkertaisti yliluonnollisesti hänen ainoan omaisuutensa, pienen öljytilkan, ja sen seurauksena kaikki astiat täyttyivät öljyllä. Hän myi öljyn, maksoi velkansa ja sai takaisin lapsensa. Sama Jumala, joka piti yliluonnollisesti huolta leskestä, haluaa sinunkin pääsevän veloistasi.
Ensimmäinen askel on tärkein. Rukoile. Pyydä Herraa auttamaan ja johdattamaan sinua matkallasi kohti velatonta päivää. Hän saattaa toimia heti, kuten lesken tapauksessa, tai hitaasti pitkän ajan kuluessa. Kummassakin tapauksessa rukous on välttämätöntä.
Olen havainnut erään ilmiön. Kun ihmiset alkavat maksaa velkojaan ja nopeuttaa niiden takaisinmaksua, Herra siunaa heidän uskollisuuttaan. Vaikka sinulla olisi varaa vain pieneen kuukausierään velkojesi vähentämiseksi, tee se. Herra voi moninkertaistaa ponnistuksesi" (Howard Dayton).

Siunausta!

Ps. "Sillä te, joiden olisi jo aika olla opettajia, olette taas sen tarpeessa, että teille opetetaan Jumalan sanojen ensimmäisiä alkeita; te olette tulleet maitoa tarvitseviksi, ei vahvaa ruokaa. -- vahva ruoka on täysi-ikäisiä varten, joiden aistit tottumuksesta ovat harjaantuneet erottamaan hyvän pahasta" (Hebr. 5:12,14). 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti