20150516

16.5.

Sydämelliset synttärionnittelut täältä Saarijärveltä, mummilta ja vaarilta, vielä tässäkin Tampereella asustelevalle kovanluokan futismaalivahdille ja erittäin mukavalle nuorelle miehelle - 14 v - Aaro Teronpoika Kuusjärvelle! Taivaan Isän siunaustas elämäsi jokaiseen hetkeen! Jos sinun onnesi on olla Jumalaa lähellä ja laitat turvasi Herraan (Ps. 73:28), niin sinulla on parhain elämä, minkä voit maan päällä omistaa - ja se jatkuu kerran täydellisenä Jumalan taivaassa. Mukavaa jalkapallosarjakesää!

Lauantaihan se tänään. Nousin hyvissä ajoin, söin vähän aamupalaa kahvin kanssa ja hurautin Lannevedelle - Saarijärven kylien kutsun -merkeissä. Kävin tutustumassa Sampolaan, jossa on ti. 19.5. klo 18.30 "On Yksi Nimi ylitse muiden" KYLÄILTA. Samaan aikaa - eri tilassa - on tilaisuus lapsille ja aikuisille. Ks. info blogijutun vieressä. Samalla kävin viemässä kutsuja ja Jumalalla on sinulle asiaa -vihkosia.

Palattuani kotiin maistui taas ruoka ja kahvi. Luin Sananlaskujen kirjaa. M-L luki hartauskirjasta paikan tälle päivälle. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.Terhi-Marja, Denis, Emilia ja Daniel kävivät hakemassa M-L:n kyytiinsä - menivät helluntairukoushuoneelle laittelemaan tarjoiluja lasten kevätriehaa varten.

Ajelin minäkin sinne rujkoushuoneelle 12:ksi. Siellä ohjaajat valmistelivat tapahtumaa. Kyseessä oli seurakuntamme erilaisten lastentoimintojen yhteinen tapahtuma. Klo 13 alkoi tilaisuus yläkerrassa. Ilontuojat - Emilia mukana - lauloi kolme kipaletta, minä pidin pienen "saarnan" - Terhi-Marja joskus sellaisen haasteen heitti minulle, Lampisen Sonja soitti harmonikalla kolme kappaletta. Kesäleiristä antoivat myös infoa, sekä ohjeita siitä, mitä tapahtumassa jatkossa tapahtui. Taisi olla viisi kohdetta, jossa sai käydä tekemässä mukavia asioita. Pihalla oli grilli, jossa oli makkaroita paistumassa. Sisällä oli kahvitarjoilu, pullineen, voileipineen. Vastuunkantajia näkyi olevan hyvin. Juotuani kahvit liukenin pois juhlilta.

palattuani kotiin keittelin kahvit termokseen ja vaihdoin "rankaryysyt" päälleni - ja jopa tuntui niin vapaalta olo ja mukavalta. Ajelin tuohon aika lähelle karsimaan rankoja muutamaksi tunniksi. kaikessa rauhassa toksin oksia rangantapaisista pois. Välillä ryyppäilin kahvia rankakasan vieressä. Minulle sopii erinomaisesti juuri tuollaiset rangankarsinnan tapaiset hommelit - ja näkeehän siinä työnsä jäljen, eli ne rankakasat ja kuin puistoksi muuttuneen jäljen takanaan... Siinä hommassa ei ole paineita. Ennen 17.30 lähdin kotiin. Samalla huomasin, että M-L:lta oli tullut tekstari: Olis kuuma pizza!

Niinpä sitä kotona pääsikin heti syömään kebab-pizzaa.

Kävin illan mittaan 10.8 km "kävelynomaisella" lenkillä urheilukentällä. Aluksi menin 2 km, km-ajoin 8.20., 7.33. Venyttelin hieman. Seuraavaksi 3 km, km-ajoin 6.59., 6.52., 6.50. Venyttelin. Jatkoin 2 km, km-ajoin 6.35., 6.45. Venyttelin. Jatkoin 2 km, km-ajoin 6.18., 6.28. Venyttelin. Lopuksi 1 km, 6.47 min.

Eilen illalla ilmoittauduin la. 23.5. Saarijärvellä tapahtuvaan HS (Hyvä Sanoma) -hölkkään, 21 km matkalle. Tarkoituksenani on tehdä tuon päivän lenkki - kävellen - toisten seurassa. Sitä kun yleensä tekee lenkkinsä yksin. Ehkäpä siellä päätepisteessä vaariskaa odotellaan jos jää juoksijoista kovinkin paljon (-: Tarjolla on lyhyempikin matka sellaista haluaville. Hölkkä on hyväntekeväisyyshölkkä - ainakin sitä - jossa vapaaehtoinen osallistumismaksu menee hyvään kohteeseen. Hölkän järjestää Saarijärven Helluntaiseurakunta ja Hyvä Sanoma ry. Itse en ole järjestelyissä mukana, joten varovasti annan nämä tiedot. Halutessassi löydät varmaan netistä googlettamalla: HS-hölkkkä.

Palattuani kotiin, oli M-L laittanut saunan kuumaksi. Passasi löylyä heitellä - eikä vettä tarvinnut paljoa. 

Iltapalaa. Hieman katsottiin Seinäjoen helluntaiseurakunnasta tulevaa nuorten tapahtumaa netin kautta, Uskotv:stä.

Jatkoa eiliseen:

"Uskollisia kaikessa, mitä meillä on

Meidän odotetaan olevan uskollisia käyttäessämme sataa, ei vain kymmentä prosenttia varoistamme. Valitettavasti seurakunnissa keskitytään usein opettamaan ainoastaan sitä, mitä tehdä kymmenellä prosentilla tuloistamme eli kymmenyksillä. Vaikka asia on tärkeä, kristityt ovat näin oppineet käyttämään 90 prosenttia tuloistaan maailman, ei Jumalan näkökulmasta.
Koska monet kristityt eivät tiedä, miten rahaa tulisi käyttää raamatullisesti, heillä on vääriä asenteita omistamista kohtaan ja he tekevät taloudellisia päätöksiä, joilla on tuhoisia seurauksia. Hoosean kirjassa 4:6 sanotaan: "Minun kansani tuhoutuu tiedon puutteen vuoksi (engl. käännös)". Taloudelliset vaikeudet johtuvat usein tietämättömyydestä tai tottelemattomuudesta Raamatun taloudellisia periaatteita kohtaan" (Howard Dayton).

Siunausta!

Ps. "Iloitkaa Herrassa, te vanhurskaat; kiittäkää hänen pyhää nimeänsä" (Ps. 97:12).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti