20150525

25.5.

Noustuamme valmistelin aamupalaa ja keittelin kahvia.

Kävin hakemassa Emilian ja danielin koulusta meille. 

Danielin kanssa meinasimme sahailla joitakin nostolavoja pihasta polttopuiksi. Vaihdoimme toiset bensat moottorisahaan liian vanhaksi osoittautuneen bensan tilalle. Se toinenkaan ei toiminut - oli vanhaa. Täytyy käyvä hommkaamassa värskiä tavaraa. No, tulipahan laitettua nippusiteellä autosta yksi paikka kiinni- se kun aiemmin oli vain narulla. Eivätpähän hevoset - ja tosi automiehet ja itseään sellaisina pitävät - pääse hirnumhan.

Kietaisin tulen takapihan laavun tulipaikkaan. Teimme Danielin kanssa lettutaikinat - venhäjauhoista ja maidosta, kun kananmunia ei ollut. Muurinpohjalla paistelin. Emilia kiikutteli tykötarpeita - kunhan selvisi kosmetologin hommista, kun mummia somisteli - laavulle: mustan pannun, vettä, kahvia, lautasia, haarukoita, veitsiä, hilloja, mehua, jne. Keittelin tulilla kahvit. Söimme lettuja. M-L:kin jo rohkeni tulla ulos istuskelemaan ja yskiskelemään. Daniel katkoi vesurilla kasassa olevia koivunoksia - saa polttaa tulipaikassa. Pienet kalikat hyviä letunpaistossa. Vihreää ja aika aurinkoista. Potkimme palloakin hiukan Emilian ja danielin kanssa.

Denis kävi töistä tullessaan hakemassa lapset kotiin. Kahvikin oli vielä kuumaa ja yksi lettukin jäljellä, joten sai takapihalla myös sellaiset. 

Syötiin poronlihasta keitettyä keittoa. 

Veikon kanssa yhteydessä ensi kuun matkasta.

Tein ja lähetin flyerin pe. 5.6. klo 19 olevaa "No, onkos tullut kesä..." KYLÄILTAA varten. Ilta on Linnassa, Suojalinnan pihassa. Noita kutsuja varten ilmaantui sponsori - niinpä kokeillaan tuolta netin kautta tilaamista. Yleensähän se on niin, että Jumala - joka on työnantaja - järjestelee kaiken mahdolliseksi toteuttaa - silloin, kun se on Hänen tahtonsa tehdä jotakhin. 

Lähdin M-L:n kyydissä kylälle - urheilukentälle - kun hän meni kauppaan. Tein 6.8 km "kävelynomaisen" lenkin, km-ajoin 7.36., 7.07., 7.01., 6.44., 6.40., 6.19. Kuudes oli vajaa kilometri, sille ei ole aikaa. 

Laitoin tulen takkaan.

Söimme iltapalaa ja joimme teetä.

Jatkoa eiliseen:

"Asuntolaina

30 vuoden asuntolaina 10 prosentin korolla tarkoittaa, että maksat alun perin lainaamasi summan yli kolmeen kertaan.
Velka vaatii veronsa myös fyysisesti. Se lisää usein stressiä, mistä seuraa henkistä ja fyysistä väsymystä. Sen seurauksena luovuus ja ihmissuhteet kärsivät. Monet nostavat elintasoaan lainarahalla ja huomaavat sitten, että velkataakka sanelee heidän elämäntyylinsä.

Alkuperäinen lainasumma                                   100 000 euroa

Kuukausittainen lainaerä 10 prosentin korolla   877, 57 euroa

Maksukuukausia                                                    x 360

Yhteensä                                                                 315 925, 20

(Howard Dayton)

Siunausta!

Ps. "Ja nyt, mitä minä odotan, Herra? Sinunn minä panen toivoni" (Ps. 39:8).               

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti