20150506

6.5.

Aurinkoinen aamu. Marja-Leena oli ennen minun nousuani käynyt jo kylällä hakemassa Emilian - jopka oli siellä asioilla - ja vei hänet kouluun. Emilia oli käynyt meilläkin - ja vaari vain veteli sikeitä. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Psalmien kirjaa. M-L luki hartauskirjasta paikan. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä. 

Ennen 12 menin M-L:n kyydissä - joka meni hakemaan Emiliaa ja Danielia koulusta meille - rankametsään tuohon aika lähelle - meiltä n. vajaa 4 km. Saha, vesuri ja kahvitermospullo mukana. Aurinko paistoi lämpimästi - kevään lämpimin päivä. Sitten alkoi pilveillä. Lopulta alkoi sataa vettä. Mukavahan se oli karsiskella rankoja - kaikessa rauhassa. Ja välillä juopasta kahvit. Kun sade vain jatkui, soitin M-L:lle, että tulee hakemaan äijän pois metsästä. Kävellä kopsutteli vastaan aina Majakosken sillan meijjän puolelle. Siinä main tulivat Denis, Emilia ja Danielkin vastaan - pysähtyivät kohdallani. Oli Denis hakenut töistä tullessaan lapset meiltä.

Kotona olin heti 16 jälkeen ja pääsinkin heti ruokapöytään. 

Laitoin tulen takkaan. Ruuan laskeuduttua lähdin 8.3 km "kävelynomaiselle" lenkille Tarvaalan suuntaan. Lähtiessä satoi, mutta se loppui pian. Hyvä lenkkisää. Suosittelen - jos se suinkin on sinulle mahdollista - niin ota päivittäin aikaa liikuskeluun. Jos et ole paljon liikkunut, niin aloita varovasti. Lisää hitaasti, vähitellen. Näin säilyy into - ja onhan se terveellisempääkin. Varmaan jonkinlainen liikuntamuoto löytyy. Menopuolikkaan menin 7.26 min/km, paluupuolikkaan 6.58.

19:ksi hurautin helluntairukoushuoneelle Israel-rukousiltaan. n. 17 rukoilijaa.

Iltapalaa ja hopeateetä.

Jatkoa eiliseen:

"3. Kurittaakseen lapsiaan.

Kun olemme tottelemattomia, voimme odottaa rakastavan Herramme kurittavan meitä, jotta luopuisimme synnistämme. Tämä tapahtuu usein vaikeiden olosuhteiden kautta.

"Jota Herra rakastaa, sitä hän kurittaa ... mutta Jumalan kuritus koituu meidän todelliseksi parhaaksemme: me pääsemme osallisiksi hänen pyhyydestään. Vaikka kuritus ei sitä vastaan otettaessa koskaan tunnu iloiselta vaan ikävältä asialta, se lopulta antaa näin valmennetuille hedelmänsä: rauhan ja vanhurskauden" (Hepr. 12:6, 10-11).

Herra hallitsee kaikkia tilanteita, joita elämässäsi kohtaat. Voit löytää tyytyväisyyden kun tiedät, että rakastava taivaallinen Isäsi tekee jokaisen tilanteen kautta lopulta jotakin hyvää" (Howard Dayton).

Siunausta!

Ps. "Särjettyä ruokoa hän ei muserra, ja suitsevaista kynttilänsydäntä hän ei sammuta. Hän levittää oikeutta uskollisesti" (Jes. 42:3). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti