20150524

23.5.

Noustuani söin aamupalaa, join kahvia ja luin Sananlaskujen kirjaa. Laitoin kahvia pulloon ja vähän evästä. 9 maissa lähdin liikenteeseen - Marja-Leena jäi nukkumaan.

Ajelin Leppävirralle, jossa alkoivat klo 12 avoimet yleisurheilun TUL:n mestaruuskilpailut. Sää oli sateinen ja erittäin tuulinen. 13 jälkeen alkoi lajini - 3000 m kävely. Tuuli haittasi silloin kun puhalsi vastaan. Sijoitus 1. Aika 18.02. Kyllä se minun paikkani oli tänään olla "tuolla kentällä" - meillä itse kullakin ovat "omat kenttämme" - ajatellen evankeliumia. Sain antaa erittäin monille vihkostani Jumalalla on sinulle asiaa - kilpailijoille, tuomareille, toimitsijoille, kioskin pitäjälle... Siinä voi aina vaihtaa myös jonkun sanan - etuna on vielä se, että vihkonen on kirjoittamani. On vain laitettava itsensä likoon - olemmehan uskovina Jeesuksen edustajia, lähettejä, ihmisten parissa. Ihmiset voivat nauraa, pilkatakin, olla tylyjä, jne., mutta harvat sitä kuitenkaan ovat. Sellaista ei juurikaan tapaa - ja se onkin sivuseikka.Kukapa sen tekee, jos me emme tee? Miksi esim. minä niin teen? Vastauksen voi antaa monella tavalla - mutta kuitenkin periaatteessa vain yhdellä.1. Tim. 2:4 sanotaan, että Jumala tahtoo, että kaikki ihmiset pelastuisivat ja tulisivat tuntemaan totuuden. Jokainen ihminen - hänkin, joka ei juuri sillä hetkellä halua tutustua Jeesukseen, kun me hänet kohtaamme, joutuu sen tosiasian eteen, että olisi pitänyt tutustua. Monien kohdalla se hetki voi tulla myöhemmin - Jeesuksesta voi tulla hänen pelastajansa ja paras ystävänsä.On hyvä muistaa, että emme Jeesuksen todistajina koskaan epäonnistu - emme silloinkaan, kun ihminen torjuu meidät. Käytetään mahdollisuutemme vaikutusalallamme - mahdollisuutemme ovat paljon suuremmat kuin ajattelemmekaan. Yksi mielenkiintoinen seikka toteutuu myös, kun lähestyy ihmisiä evankeliumilla - esim. tuollaisessa urheilutapahtumassa: löytää toisia uskovia.

Jos olisi ollut mukava olla hölkkäilemässä tänään Saarijärvellä hyvässä tapahtumassa, oli minun olemiseni tuolla kilpailureissulla tärkeämpää. 

Ajelin kisoista kotiin. Matkalla join kahvia termoksesta. Olin kotona himpun ennen 17.

Ruokakin maistui. Kävin saunan löylyissä.

Katselimme netin kautta TV7:lta tullutta lähetystä Nouse Suomi-tapahtumaa Vantaalta. Sen järjestää Missiomaailma. Oli erinomainen tilaisuus. Ylistysryhmä - Rodrige ja Saara Campoksen johdolla - oli aivan erinomainen. Evankelista Todd White puhui. Tilaisuudet jatkuvat huomenna. Suosittelen. Tuosta evankelistasta kyllä löytyy netistä tietoa. 

Taivaalla näkyi vähän sirppiä isompi kuu kirkkaana.

Jatkoa eiliseen:

"MITÄ ON VELKA?

lainanantajat ja mainostajat käyttävät velasta houkuttelevia määritelmiä, jotka peittävät sen karun todellisen luonteen. Englanninkielinen synonyymisanakirja antaa sanalle velka seuraavia synonyymejä: vastuunalainen, velassa oleva, velalla rasitettu, velallinen, rahapulassa, rahaton. Tunsitko olosi epämukavaksi luetteloa lukiessasi? Haluaisin joskus nähdä mainoksen, jossa luvataan helppoa osta nyt ja maksa myöhemmin -elämää ja käytetään samalla näitä velan todellista luonnetta kuvailevia sanoja. Alkaako sinusta vaikuttaa siltä, että "mainostajien evankeliumi" ei ehkä kerro koko totuutta yltäkylläisestä elämästä velkaantuneiden valiojoukossa?
Sanakirja määrittelee velan "rahaksi tai omaisuudeksi, jonka henkilö on velvoitettu maksamaan toiselle". Velkaan sisältyvät pankki- ja asuntolainat, luottokorttivelat, kulutusluotot, pikavipit, sukulaisilta ja ystäviltä lainatut rahat sekä eräpäivänsä ohittaneet laskut. Erääntyviä laskuja, kuten sähkölaskua, ei lasketa velaksi, mikäli ne maksetaan ajallaan" (Howard Dayton).

Siunausta!

Ps. "... Jumala on eläviksi tehnyt teidät, jotka olitte kuolleet rikoksiinne ja synteihinne" (Ef. 2:1).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti