20150520

19.5.

Pilvinen päivä. Marja-Leena kipeänä sängyn omana. Noustuani söin aamupalaa ja join kahvia. Luin Sananlaskujen kirjaa. 

11.30:ksi menin urheiluhierojalle. Menomatkalla kävin ostamassa kaupasta kahvit, sokerit, yms. illan tilaisuuteen. Ääni vähän flunssainen - ei kuumeinen olo. 

13 hain Emilian ja Danielin koulusta meille. Tänään on Emilian nimipäivä - täskii vielä onnittelemme "Emppua!" Päästyämme koululta meille, annoin hänelle nimpparilahjan - ja pikkuveljelle myös "lohdutuspalkinnon". Söimme lihapiirakoita ja nakkeja.

Ennen 16 lähdin tarjoilutavaroita mukanani kokousreissulle. Kävin ensin hakemassa Lampisen Seijan syrjäkylältä, paistamiensa pullien kanssa, tarjoilua hoitelemaan Sekin Marketan kanssa. Ajelimme Lanneveden Sampolaan. 17.30 tuli oven avaaja - ja tilaisuudessa vastuissa olevia muutenkin alkoi tippua. 18.30 alkoi KYLÄILTA "On Yksi Nimi ylitse muiden". Johtelin illan, jossa oli n. 30 henkeä. Lastentilaisuuteen ei tullut ketään - mutta Vidgrenin Marja oli siihen varautunut. Henkilökohtaisten tuttavuuksien kautta lapsiakin voisi tulla. Uskon, että on ennakkoluulojakin. Aholan Timo - evankelista - johteli tilaisuuden alkuun Sanalla ja rukouksella. Lauloimme yhteislauluja Herätyslauluja -vihkosista. Toikkasen Raija johteli yhtyeislaulut kitaransa kanssa - samoin lauluryhmän laulut. Siinä lauloivat Liedeksen Seija, Toikkasen Pentti, Pitkäsen Liisa, Porkan Tuula ja Kaleniuksen Raijakin jossakin laulussa. Kaleniuksen Raija soitti muutaman koskettavan kappaleen harmonikalla. Toikkasen Pentti soitti vaimonsa Raijan säestyksellä pari kappaletta huuliharpulla. Henkilökohtaiset puheenvuorot käyttivät Pitkäsen Paavo ja Porkan Tuula. Seurakuntamme pastorio Turusen Mika piti lopuksi väkevän saarnan. Herätyskokous, jossa olisi ollut hyvä tulla uskoon. Tilaisuuden lopuksi oli kahvitarjoilu. Kävin viemässä Seijan takaisin syrjäkylälle - Yhteensä sellaiset n.120 km.

Söin iltapalaa ja join kahvia tultuani kotiin.

Jatkoa eiliseen:  

"Uskollisia toisen omaisuuden hoitajina

Uskollisuus toisen omaisuuden suhteen määrittää jossakin määrin sen, minkä verran haltuumme uskotaan. "Ja jos te ette luotettavasti hoida toisen omaisuutta, kuka teille kerran antaa sen, mikä on teidän omaanne?" (Luuk. 16:12). Tämä periaate jätetään usein huomiotta. Hoidatko uskollisesti toisen omaisuutta? Käytätkö huolimattomasti työnantajasi toimistotarvikkeita? Haaskaatko sähköä, kun yövyt hotellissa? Kun joku antaa jotain käyttöösi, palautatko sen varmasti hyväkuntoisena? Olen varma, että monille ei ole annettu enempää, koska he eivät ole olleet uskollisia käyttäessään muiden omaisuutta" (Howard Dayton).

Siunausta!

Ps. "Joka hillitsee sanansa, on taitava, ja mielensä malttava on ymmärtäväinen mies" (Sananl. 17:27).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti