20150520

20.5.

Tässähän ei vanha vaariska meinaa enää pysyä tahdissa mukana. Se näkyy mm. siinä, että nimi- ja syntymäpäivät meinaavat mennä ohi. Esim. maanantaina oli Eeron nimipäivä - joten myöhässä olevat, mutta ei paljon, onnittelut mm. Mannin Eerolle! Samana päivänä oli Erkin nimipäivä - joten onnittelut mm. Mannin Erkille ja Jaskarin Erkille! Eiliten oli myös Amalian nimipäivä - joten onnittelut Milka Amalialle sinne Höytiän kuusikoihin. No, sinnepäin kyllä jo muita linjoja pitkin onnittelut menivätkin.

Marja-Leena on tänäänkin ollut melkolailla vain vuoteen omana. Minulla on nelisen päivää ollut kuin tulollaan "tauti" - on joutunut niistämään, ääni on karhea, jne., mutta lämpöä ja pahaa oloa ei mitenkään ole ollut. Tänä aamuna ei tullut noustua "niinkään aikaisin". Aamupalaa ja kahvia. Uusia punaturkkisia pienempiä oravia on ilmestynyt ikkunan taakse ruokailemaan. Luin Sananlaskujen kirjaa. M-L luki hartauskirjasta paikan. Menin minäkin sänkyyn selälleni makkuilemaan, kun siinä yhdessä rukoilimme. 

12.45 kävin hakemassa Emilian ja Danielin koulusta meille - olivat olleet linja-autolla jossain lähellä jotakin harrastelemassa. 

Söin. Lapset jotain välipalaa.

Emilia askarteli itselleen helmet kaulaan. Soitteli myös pianoa - on viimepäivinä joka päivä istahtanut pianon ääreen ja tapaillut pianonsoittovihkoista säveliä. Taisi äiti vähän opastaa häntä jyvälle asiasta. Nyt näyttää, että on innostunut jonkinverran asiasta. sanoi jo, että kukahan hänelle tulee pianonsoitonopettajaksi. Danielin kanssa me mm. rymysimme - pitäähän sitä poikien kanssa sellaistakin harrastaa. Terhi-Marja haki töistä tullessaan lapsensa kotiin. 

Lähdin siinä taitteessa, kun Emiliaa ja danielia tultiin hakemaan, urheilukentälle 7.2 km "kävelynomaiselle" palauttelulenkille - eiliten kun oli se hierontapäivä, niin sen vuoksi. Rohkenin lähteä, kun ei ole lämpöä kuitenkaan. Aurinkokin siinä vaiheessa paistoi, mutta tuuleskeli. Oikein rauhallisella lenkillä olin, km-ajoin 8.33., 8.43., 8.54., 8.58., 8.40., 8.35., 8.10.

18.30:ksi ajelin helluntairukoushuoneelle Herran kohtaamisen iltaan. Aholan Timo johteli ja puhui aluksi. Toikkasen Pentti toimi esilaulajana, Rautasen Jussi säesti. Hengellkisen laulukirjan lauluja. Järvisen Paavo puhui ja johteli esirukouspalveluun.

Kotimatkalla kävin kaapassa ja hakemassa pitsan. Yksin sitä jouduin syömään, kun M-L:lle ei maistunut flunssaisena.

Jatkoa eiliseen:

"5. Uskollisuus kasvattaa luonnetta

Jumala käyttää rahaa hioakseen luonnettamme. David McConaughy on kirjoittanut 1918 kirjan Money, the Acid Test (Raha, koetinkivi). Siinä hän kirjoittaa:
"Rahaan, tavanomaiseen ajalliseen asiaan, liittyy epätavallisia ja iankaikkisia vaikutuksia. Vaikka se saattaa tapahtua melko tiedostamattomasti, raha muovaa ihmistä - se prosessi, jossa sitä hankitaan, säästetään, käytetään, annetaan ja jossa siitä tehdään tili. Riippuen siitä, miten rahaa käytetään, siitä tulee omistajalleen siunaus tai kirous: joko hänestä tulee rahan herra tai rahasta tulee hänen herransa. Tästä arkielämämme kannalta välttämättömästä asiasta, rahasta, herra tekee koetinkiven, jolla Hän koettelee ihmisten elämää, ja työvälineen, jolla Hän muovaa heitä kaltaisikseen."
Jos hoidamme omaisuuttamme uskollisen palvelijan tavoin, luonteemme rakentuu. Jos taas olemme uskottomia, luonteemme kärsii. Richard Halverson on sanonut osuvasti: "Jeesus Kristus puhui rahasta enemmän kuin mistään muusta yksittäisestä asiasta, koska raha on ratkaisevan tärkeä seikka, kun puhutaan ihmisen todellisesta luonteesta. Raha on todellisen luonteemme täsmällinen mittari. Joka puolelta Raamattua löytyy läheinen yhteys henkilön luonteen kehittymisen ja hänen rahankäyttötapansa väliltä." " (Howard Dayton).

Siunausta!

Ps. "Pelasta ne, joita kuolemaan viedään, pysäytä ne, jotka surmapaikalle hoippuvat" (Sananl. 24:11).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti