20150511

11.5.

Noustuamme uuteen päivään söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Ulkona oli aina vain voimakkaammin vihreaksi käyvä luonto. Luin Sananlaskujen kirjaa. Marja-leena luki paikan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä. 

Kävin kylällä - Majakalla. Rantalan Jussin kanssa tulostelimme ilmoituksia ja kutsuja Lanneveden Sampolassa ti. 19.5. klo 18.30 olevaa "On Yksi Nimi ylitse muiden" KYLÄILTAA varten. Teimme vielä erillisen kutsun lastentilaisuuteen - joka on samaan aikaan yleisen tilaisuuden kanssa - vaikka siitä onkin maininta toisessakin kutsussa. Ryyppäilin Majakalla kahvitkin. Mennessäni kylälle, vein M-L:n "Terheille". Lapset kipeinä. Hän tuli kävellen sieltä kotiin. 

Syötyäni lähdin Lannevedelle. Laitoin ilmoituksia ja kävin ihmisten ovilla. Kenen kanssa oli mahdollissta jutella, juttelin. Annoin heille käsikutsuja ja Jumalalla on sinulle asiaa-vihkosia, sekä erillisiä kutsuja lastentilaisuuteen.

Olemme jälleen "harjoittelemassa" kylätyötä - Saarijärven kylien kutsu on voimassa. Muistakaa rukouksin niitä kyliä, jotka ovat teidän esirukouiskohteitanne. "Vanhurskaan rukous voi paljon kun se on harras". Ilman rukousta emme voi tehdä työtä niin kuin meidän tulee tehdä. Olemme tähän mennessä pitäneet tässä "uudessa aallossa" tilaisuuden aikuisille ja lapsille rinnakkain kahdella kylällä. Tilaisuudet ovat olleet hyvin vanhanaikaisia - sellaisia kuin ne ovat olleet vuosiakin sitten. "Tietyistä syistä" olemme pitäneet tilaisuudet sellaisella porukalla kuin olemme pitäneet - jääköön minun tiedokseni se, miksi. Meillä ei kuitenkaan ole pulaa ihmisistä, jotka ovat vastuissa kylätyön eri tehtävissä, sillä emme rajoitu pelkästään listaan nimensä laittaneihin. Esim. musiikkivoimia on paljon ja monenlaisia, joita tulemme käyttämään. Nyt vain olemme - ihan tietystä syystä - halunneet esim. musiikin osalta edetä juuri näin. Kaikkien ihmisten ei kuitenkaan tarvitse tehdä samoja asioita - kaikkia asioita. Ei ole tarkoitus, että ihmiset juoksevat kaikissa tilaisuuksissa - se ei ole hyväksi kodeille ja perheille. Toisaalta, jos kaikkien pitää olla kaikkea tekemässä, niin joidenkin kohdalla käy niin, että jää hoitamatta hyvin ne asiat, jotka Jumala on erityisesti heille tarkoittanut. Tarvitsemme Jumalan johdatusta - silloin kunkin kohdalla tärkeysjärjestykset - prioriteetit - ovat kohdallaan.

Palattuani ja kahvit juotuani lähdin hetkeksi karsimaan rankoja tuonne lähellä olevaan rankapaikkaan, jossa on "savotta" kesken. Aurinko paistoi ja linnut lauloivat. 

Palattuani rankapaikasta lähdin urheilukentälle 10.8 km "kävelynomaiselle" lenkille. menin 2 km jaksoissa, km-ajoin: 7.31., 7.37. Venyttelin. 7.32., 7.33. Venyttelin. 7.05., 7.07. Venyttelin. 6.38., 6.27. Venyttelin. 7.04., 6.36. Venyttelin.

Söimme iltapalaa ja joimme teetä - kauniinvärisen kynttilän valossa.

Jatkoa eiliseen:

"OPETTELE TUNTEMAAN JUMALA

Se, ettemme anna Jumalan toimia Hänelle kuuluvassa roolissa raha-asioissamme, johtuu ennen kaikkea siitä, ettemme ymmärrä, kuka Jumala on. Meiltä puuttuu usein todellinen Herran pelko, "Herran, joka levitti auki taivaan ja laski maan perustukset" (Jes. 51:13). Olemme taipuvaisia kutistamaan Jumalan, jotta saisimme Hänet mahtumaan inhimillisten ominaisuuksien ja mahdollisuuksien muottiin. Voimme kuitenkin oppia näkemään Jumalan sellaisena kuin Hän on, kun tutkimme, mitä Raamattu Hänestä sanoo" (Howard Dayton).

Siunausta!

Ps. "Te ette valinneet minua, vaan minä valitsin teidät ja asetin teidät, että te menisitte ja kantaisitte hedelmää ja että teidän hedelmänne pysyisi: että mitä ikinä te anotte Isältä minun nimessäni, hän sen teille antaisi" (Joh. 15:16). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti