20150529

29.5.

Nousin hyvissä ajoin. Marja-leena kävi laittamassa/viemässä Emilian ja Danielin kouluun - lehtiharavat mukana. Koululaiset haravoitsivat tänään pihaa koululla. Se onkin heillä tänään viimeinen jonkinlainen varsinainen koulupäivä - huomenna on todistusten jako. Söin aamupalaa ja join kahvia. Luin Sananlaskujen kirjaa. Palattuaan alkoi M-L leipoa sämpylöitä.

Kävin aamusta laittelemassa useille ilmoitaustauluille ilmoituksia Linnankylälle, siellä pe. 5.6. klo 19 Suojalinnan pihassa olevasta "No, onkos tullut kesä..." KYLÄILLASTA. Aurinko paistoi

Palattuani kotiin luki M-L hartauskirjasta paikan. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä. 

11:ksi ajelin helluntairukoushuoneelle Päivärukoushetkeen - 6 rukoilijaa. Hieman ennen sen päättymistä jouduin lähtemään pois. Ajelin suoraan hakemaan Emilian ja Danielin koulusta meille. Heillä oli niin paljon tavaraa, että ei meinannut kädet riittää - vuoden aikana kertyneitä koulutavaroita. Myös ne lehtiharavat. 

Söimme - parsakaalia ja uunissa paistettua lohta. Kahvia päälle. 

Emilian ja Danielin kanssa pelasimme jalkapallolla takapihalla - halusivat sitä samaa, mitä eilitenkin harrastettiin, eli minä heitin palloa ja he pukkasivat päällä. Sitten lähdettiinkin pienelle metsäretkelle tuohon tien toiselle puolelle - katseltiin hakkuun jälkiä sillä silmällä, että olisiko polttoopuuksi kelpaavaa paljon maassa. Olisi, mutta joutuisi vetämään kaukaa tien varteen. Emilian kanssa teimme voikukkaseppeleitä meidän pihassa. Daniel katseli ötököitä - pienen sisiliskonkin löysi. Leikkelipä ruohonleikkuusaksilla ruohoakin. Kävin hakemassa kottikärryllä tuosta "menetetystä metsiköstä" kolme lyhyttä - istuinpölkyiksi sopivaa - pölliä. Kannoin tien varteen ja työnsin kottarilla laavulle. 

Tänään olen "vienyt eteenpäin" Linnankylän tilaisuutreen liittyviä asioita - vähän kerrassaan se rakentuu. Se on vähän sellainen se meikäläisen tyyli. Ei hötkyilyä. 

M-L kuori perunoita, yms. isot määrät - ei itselle, vaan muualle. Terhi-Marja tuli töistä meille - tuo ruokahomma on yhteinen projekti heille. Deniskin tuli töistä tullessaan meille. Otettiin tarjoiluja. Mummi, tyttärensä ja tyttärentytär menivät kylälle yhteisille asioilleen. Denis vei Danielin jalkapalloharjoituksiin urheilukentälle. Satoi vähän.

Minäkin menin urheilukentälle 7.2 km "kävelynomaiselle" lenkille. Siellä Daniel oli maalivahtina jalkapallohommissa. Otin kuvan maalivahdista. Lopetti sateen, kun menin kentälle. 4 km menin ensin, km-ajoin 7.56., 8.20., 7.54., 6.56. Venyttelin. Sitten 3 km, km-ajoin 7.03., 7.14., 7.01. 

M-L, T-M ja Emilia olivat meillä, kun palasin lenkiltä - valmistelivat - 2 ensinmainittua - ruokia huomiseksi - ei itselle. 

Iltapalaa.

Suomessa on nyt uusi hallitus - Sipilän hallitus.

Illalla satoi.

Jatkoa eilkiseen:

"Velka voi estää Jumalaa toimimasta

Talousasioista kirjoittava Ron Blue kertoo nuoresta miehestä, joka halusi mennä raamattukouluun, koska hän aikoi lähteä lähetystyöhön. Nuorella miehellä ei ollut rahaa, ja hän ajatteli, että ainoa tapa, jolla hän voisi rahoittaa koulutuksen, olisi opintolaina. Tästä olisi kuitenkin kertynyt valmistumiseen mennessä suuri laina, jota hänellä ei olisi varaa maksaa takaisin lähetystyöntekijän palkalla.
Rukoiltuaan paljon asian puolesta hän päätti ilmoittautua opiskelijaksi ja jättää lainan ottamatta luottaen siihen, että Herra täyttäisi hänen tarpeensa. Hän valmistui vailla minkäänlaista velkaa ja kasvoi luottamuksessaan siihen, että kaikkivaltias, elävä Jumala on kykenevä antamaan luovalla tavalla kaiken mitä hän tarvitsi. Tämä oli arvokkain opetus, jonka hän raamattukoulussa oppi. Se valmisti häntä lähetyskentälle, missä hän joutui jatkuvasti luottamaan siihen, että Herra täyttäisi hänen tarpeensa. Lainaaminen voi evätä Jumalalta tilaisuuden osoittaa meille todellisuutensa" (Howard Dayton).

Siunausta!

Ps. "Heitä työsi Herran haltuun, niin sinun hankkeesi menestyvät" (Sananl. 16:3).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti