20150507

7.5.

Lämmin päivä - aurinkoinenkin. Marja-Leena kävi viemässä Emiliaa ja Danielia kouluun. Minäkin nousin suht´mukavissa ajoin - oli ihan syytäkin.. siis asiaakin, minkä vuoksi. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Psalmien kirjaa. M-L oli niin väsyksissä, että pötki vielä nukkumaan. Valmistauduin päivän tilaisuuteen - kyllähän sitä jo aikaisemminkin. 

Jakelin kutsuja huomiseen KUNNIA ON HERRAN -iltaan. Se on klo 19 työväentalolla - siis pe. 8.5. Kyseessä on kevään viimeinen - vois sanoa kevätjuhlaksi - ilta. Minuille se on viimeinen muutenkin - vaikka eihän sitä tiedä, jos joskus...

12:ksi ajelin Serviisiin, jossa oli tilaisuus. Ensin pidimme puolen tunnin palaverin tilaisuuden tiimoilta Pihlaisen Merjan kanssa - Vesisenahon Veikko ja minä. Kävimme läpi tilaisuuden kulkua. Tilaisuus alkoi klo 12.30. Paikalla oli kolmisenkymmentä henkeä - varmaan paljeoven toiselle puolellekin kuului, sillä se oli osittain auki ja käytettiin äänentoistoa. Lauloimme alkuun ja loppuun lempivirsiämme - Veikon ja minun. Kuulijat olivat saaneet tehdä etukäteen - jo hyvissä ajoin - kysymyksiä, joihin rovassti Veikko Vesisenaho - eläkkeellä oleva Vesannon kirkkoherra - ja minä vastailimme. Kysymyksiä oli aikalailla ja ne olivat hyviä, keskeisiä asioita. Toinen osio oli esirukous. Olivat tehneet etukäteen rukousaiheita, joiden puolesta Veikon kanssa vuorotellen rukoilimme. Pidimmer myös pienety puheet Veikon kanssa. Tilaisuutta juonteli Pihlaisen Merja. Ei tarvitse ylisanoja sanoskella, kun totean, että oli harvinaisen lämminhenkinen tilaisuus. Vastaustenkaan puolesta ei ollut minkäänlaisia jännitteitä - vaikka toinen oli luterilainen ja toinen helluntailainen. Sain jakaa kaikille paikalla olleille, sekä työntekijöille - ja sellaisillekin, jotka eivät olleet tilaisuudessa - yli 40 Jumalalla on sinulle asiaa -vihkosta. Jätin sinne niitä jaettavaksi uusille ihmisille. Päälle juotiin kahvit.

Kävin hakemassa Emilian ja Danielin koulusta meille. M-L leipoi - valmistautui pyhän tarjoiluihin seurakunnassa.

Söin. Kävin laittamassa äitienpäiväkortin äidilleni Kangasniemelle.

15 jälkeen menin karsimaan rankoja. Aurinko paistoi, linnut lauloivat ja ainakin yksi perhonen lenteli. Denis ja Danielkin kävivät pistäytymässä rankapaikassa. Välillä join kahvia termoksesta. 18.30:ksi tulin kotiin. 

19 maissa menin 8.3 km "kävelynomaiselle" lenkille Tarvaalan suuntaan. Lämmintä - ei enää tarvitse villapipoa. Menopuolikkaan menin 7.10 min/km, paluupuolikkaan 6.58 min/km.

Palattuani lenkiltä vaihdoin autoon kesärenkaat - se kun on lapinreissukin juuri takana. Ja taisihan sitä lunta tulla varsinkin täällä etelässä tuossa vähän aikaa sitten aikalailla. 

Söin iltapalaa ja kävin saunanlöylyissä. Sininen taivas. Joku lintu lauleskeli kun kävin ulkona myöhemmin. Koivut viheriöivät. Olemme vielä elossa ja näkemässä kesän puhkeamisen ihmeen.

"HUOLENPITO

Kolmas Jumalalle kuuluva osuus on se, että Hän on luvannut huolehtia tarpeistamme. "Etsikää ennenkaikkea Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskasta tahtoaan, niin teille annetaan kaikki tämäkin" (Matt. 6:33).Jumala huolehtii kansastaan, eikä Hän tarvitse vaurasta taloutta täyttääkseen sen tarpeet. Kun israelilaiset vaelsivat 40 vuotta erämaassa, Hän antoi heille joka päivä mannaa taivaasta. Jeesus ruokki 5000 miestä vain viidellä leivällä ja kahdella kalalla.
Jumalan toiminta on sekä ennustettavissa että arvaamatonta. Hän on täysin ennustettavissa siinä, että Hän huolehtii uskollisesti tarpeistamme. Sitä taas emme voi ennakolta tietää, miten Hän sen tekee. Hän käyttää erilaisia ja joskus yllättäviäkin keinoja antaessaan meille sen, mitä tarvitsemme. Hän saattaa kasvattaa tulojamme, antaa jonkin lahjan tai saa meidän rajalliset varamme riittämään edullisten hankintojen avulla. Riippumatta siitä, miten Hän päättää huolehtia tarpeistamme, Hän on täysin luotettava" (Howard Dayton).

Siunausta!

Ps. "Jos me valkeudessa vaellamme, niinkuin hän on valkeudessa, niin meillä on yhteys keskenämme, jaJeesuksen Kristuksen, hänen Poikansa veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä" (1. Joh. 1:7).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti