20150502

2.5.

Nousimmekin hyvissä ajoin  - verrattuna tähän lomalaisen aamuelämään. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Psalmien kirjaa. Laittelimme tavaroitamme kasaan. Marja-Leena luki hartauskirjasta tämän päivän kohdan. Rukoilimme yhdessä. Veimme tavaramme toiseen, vieressä olevaan mökkiin, kun siihen, jossa olemme olleet, tulee pidempiaikainen asukas.

11.30. lähdin hiihtelemään 2 h 15 min. Jyppyrän suunnalle menin. Harmaa taivas. Eilisen kosteanlumen jälkeen yöllä ollut pakkanen oli tehnyt lumen rapeaksi. Luisto oli erinomainen - näille alaspäintulorinteille minulle liian hyvä. Ei kuiten käynyt kutena Jänö-Jussille siinä mäenlaskulaulussa. Minulla ei tässä asiassa ollut samanlaisia näyttöhaluja, kuin Jussilla. Enkä huutanut mäenharjalla hurjana. Voihan meillä - minulla ja ehkäpä joillakinmuillakin - olla erilaisissa asioissa itsekullakin jonkinlaisia näyttöhaluja. Mutta se nyt on tämän jutun kannalta taas ihan toinen jutska. Saipa mies jälleen hiihdellä rauhassa yksikseen.

Kohtapa lenkin jälkeen lähdimmekin M-L:n kanssa - joka kävi kylällä kaupassa, siinä Rantakokossa, hihtelyni aikana - ajelemaan Leppäjärvelle. Menimme Paavolle ja Ullalle syömään klo 15:ksi. Ruoka oli erinomaista. Jälkiruokana kullankeltaista hillaa kermavaahdon kanssa. Hetken kuluttua maistuvat kahvit. Poislähtöä ennen rukoilimme hetkisen yhdessä. Sydämelliset kiitoksemme vieraanvaraisuudesta, Ullalle ja Paavolle!

Palattuamme "mökillemme" laitoin tulen puuhellaan. Kun vetäydyin sohvalle venymään, taisin mennä uneenkin - olisiko ruoka mennyt jäseniin.

Laitoin saunan - joka on tässä mökin yhteydessä - lämmite. Mukava, kun on puilla lämpiävä kiuas.

Söimme iltaplaa ja joimme teetä.

Kävimme saunanlöylyissä.

"Ensimmäinen askel kohti tyytyväisyyttä

Jotta voisit oppia olemaan tyytyväinen, sinun täytyy ymmärtää, että kaikki, mitä omistat, kuuluu Jumalalle. Jos uskot omistavasi edes yhden ainoan asian, tuohon asiaan vaikuttavat olosuhteet heijastuvat asenteeseesi. Jos omistamallesi asialle tapahtuu jotakin suotuisaa, olet tyytyväinen. Jos taas sille tapahtuu jotakin pahaa, olet tyytymätön.... 
Tällaisen asenteen ylläpitäminen vaatii ponnistelua. On aivan liian helppoa ajatella, että hankkimamme omaisuus ja ansaitsemamme rahat ovat seurausta omista kyvyistämme ja saavutuksistamme. Meidän on vaikea ajatella, etteivät ne kuuluisi meille. "Olen kohtaloni Herra. Omaisuuteni on yksin minun." Tämä on kulttuurissamme vallitseva näkemys omistajuudesta" Howard Dayton).

Siunausta!

Ps. "Älä pelkää, sillä minä olen sinun kanssasi" (1. Piet. 4:14).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti