20150505

5.5.

Nousimme uuteen päivään kotona omasta sängystä. Kävin laittamassa linnuille siemeniä ja rasvapalloja - olivat syöneet tarkkaan kaiken mahdollisen. Kyllähän ne muutenkin pärjäilisivät, mutta mukava niitä on ruokkiakin. Lämmin aurinkoinen päivä. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Psalmien kirjaa. Marja-Leena luki hartauskirjasta tämän päivän lukemiset. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä - eiliten net hommat tuli hoideltua liikkuvassa yksiössä, eli autossa. 

Tein valmisteluja ajatellen ensi perjantaina - 8.5. klo 19 - olevaa KUNNIA ON HERRAN -iltaa työväentalolla. Tulkaahan mukaan! Se on kevään viimeinen - minun kohdallani muutenkin viimeinen. 

Kävin hakemassa Emilian 12 koulusta meille. Mukava oli tavata - miolemmin puolin - lapinreissun jälkeen. Täällä tuntuu jo aika kesäiseltä - on vihreää maassa ja puissakin jo. 13 maissa kävimme Emilian kanssa hakemassa Danielin koulusta meille - Emilia haki penalinsa, joka oli unohtunut kouluun. Lapset söivät välipalaa, minä ruuan.

Laitoin tulen takkaan.

M-L ja lapset hommailivat ulkona auringossa. Minäkin sinne menin jotakin hommailemaan. Denis kävi töistä tullessaan hakemassa Danielin kotiin - menivät rankametsään. Emilia jäi meille. Äiti kävi hänet hakemassa töistä tullessaan - menivät kylälle asioille.

Lähdin minäkin M-L:n kyydissä kylälle, kunm hän meni kauppaan. Kävin urheilukentällä 3.6 km "kävelynomaisella" lenkillä - 1 km jaksoissa, 7.35., 7.53., 7.35 min/km. Jokaisen välissä venyttelin. Aika jäykältä tuntui tuon "korkeanpaikanleirin" jälkeen  - hiihtoa ja kävelyä. Varmaan eilinen ajomatkakin vaikutti. Meidän tienhaarassa hyppäsin pois paluumatkalla auton kyydistä ja kävelin vielä yhteensä n. 6.6 km. "Terhien" kohdalla vilistelivät Emilia ja Daniel luokseni sisältä. Deniskin tuli. Lähti mukaani, kun sanoin meneväni katsomaan paikkaa, josta rankoja kaatoivat tänäänkin Denis ja Daniel. Menimme - hän pyörällä ja minä jaloilla. Kyllähän siellä karsittavaa on. Paluumatkalla taass nelisteli Emilia esittelemään korttia minulle. Denis ja Daniel tulivat ohjattavan auton kanssa. Daniel ajeli - ajelutti - sitä siinä "asfaltilla". Jatkoin kotiin. Aurinkoinen lämmin sää. Yhteensä tuli lenkilleni tänään mittaa n. 10.2 km. 

Iltapalaa ja hopeateetä.

Jatkoa eiliseen:

"2. Kasvattaakseen luonnettamme.

Hurskas ja kuuliainen luonne, joka on Jumalan silmissä kallis, muovautuu usein vaikeina aikoina. Roomalaiskirjeessä 5:3-4 sanotaan: "Me riemuitsemme jopa ahdingosta, sillä tiedämme, että ahdinko saa aikaan kestävyyttä, kestävyys auttaa selviytymään koetuksesta (koettelee luonteen)." Samasta aiheesta kirjoittaessaan A.W.Tozer on todennut: " Ihminen voi olla täysin Jumalan käytössä vasta sitten, kun hän on kärsinyt paljon." Uskon, että tämä on totta. Vaikeiden aikojen kautta olen oppinut luottamaan Jumalaan ja lähestymään Häntä tavalla, jota en olisi koskaan muuten oppinut" (Howard Dayton).

Siunausta!

"Vaikka hänet ristiinnaulittiin, kun hän oli heikko, elää hän kuitenkin Jumalan voimasta" (2. Kor. 13:4).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti