20150528

28.5.

Aamu oli aurinkoinen ja taivas sininen. Marja-leena kävi laittamassa ja viemässä Emilian ja Danielin kouluun. Kun palasi niin meni Sampon luettuaan vielä nukkumaan. Minäkin nousin ihan hyvissä ajoissa.  Söin aamupalaa ja join kahvia takapihalla - eli ulkoruokinnassa. Ympärillä lisääntyvä vihreys, lintujen äänet, sininen taivas ja auringonpaiste. Luin Sananlaskujen kirjaa.

Tein joitakin valmisteluja Linnassa, Suojalinnan pihassa, olevaa ulkoilmatilaisuutta varten. Se on pe. 5.6. klo 19 Tervetuloa mukaan vauvasta vaariin! 

12.30 kävin hakemassa Emilian ja Danielin Pokelta - "maatalousoppilaitokselta", niin kuin minä aina sanon - jossa heidän koulunsa oli avoimien ovien päivässä. Daniel oli askarrellut siellä kuusen kävystä käpylehmän, jolla oli puunoksista tehdyt jalat. Emilia oli tehnyt tuohisormuksen - en tiedä kuinka paljon on siinä avustamista tarvinnut. Hänellä oli myös muutaman kymmensenttinen kuusentaimi, jonka oli sieltä vierailulta saanut. Halusi, että se istutetaan meille.

Ajelin 13 jälkeen kylälle . Ensin ostin monistuspaperia ja menin Majakalle, jonne olimme sopineet Rantalan Jussin kanssa "tärskyt". Monistelimme.

Palattuani kotiin tuli vähän syödyksi ja juoduksi kahvia. Emilia oli mummin kanssa istuttanut kuusentaimen leikkimökin viereen. Tainneet ajella ruohikkoakin takapihalta. Emilia ja Daniel leikkelivät ruohoa siihen tarkoitetuilla saksilla. Olivat mummin kää vieneet koivunoksista Danielin vesurilla pätkimät "kalikat ja varvut" laavun sisään. Niitä polttelee sen tulipaikassa. Kun sisään katsoo laavuun, on kuin tundralla poropaimenioen kotien polttopuuvarasto - siellä kun ei ole kuin varpua. Siellä he elelevät ja pakkasta voi olla 50 - 60 välillä. Olihan sitä Vorkutassakin - Komin tasavallan pohjoisosassa-  53 astetta, kun olin siellä.

Takapihalla potkiskeltiin palloa Danielin ja Emilian kanssa. Välillä heittelin palloa heille ja koettivat puskea päällä sitä - onnistui aika hyvin. M-L paisteli laavussa muurinpohjalla lettuja. Sytyttelin sinne tulet. Letut olivat hyviä. Terhi-Marjakin ehti niitä syömään, kun tuli töistä hakemaan lapsiaan meiltä. Emilia kutsui huomenna todistusten saamisen vuoksi kahville.

M-L:n kyydissä lähdin kylälle minäkin. Hän meni T-M:n, Danielin ja Emilian kanssa asioille, Minä menin toiseen kauppaan - kävin ostamassa 67 v synttärilahjaksi maaliskuussa saamillani rahoilla itselleni jotakin, eli lahjan. Istuskelin auringossa kaupan pihalla ja odottelin M-L:aa ottamaan minut kyytiin, kun selviää asioiltaan. 

Kävin urheilukentällä 10 km "kävelynomaisella" lenkillä. Ensin menin 5 km, km-ajoin 9.00., 8.51., 8.45., 8.18., 8.46. Venyttelin. Sitten 5 km, km-ajoin 7.15., 7.21., 6.43., 6.55., 6.50. Venyttelin. Aurinko paistoi. Jalkapallo-otteluita oli koko ajan käynnissä.

Iltapalaa ja teetä.

Jatkoa "lainailuun":

"Velka luottaa liikaa huomiseen

Velkaa ottaessamme otaksumme, että saamme tulevaisuudessa tarpeeksi ansiotuloja tai että rahamme riittävät velan takaisinmaksuun. Otaksumme työmme jatkuvan tai liiketoimiemme tai sijoitustemme pysyvän tuottoisina. Sanassa varoitetaan meitä tällaisista oletuksista: "kuulkaa nyt, te jotka sanotte: Tänään tai huomenna me lähdemme siihen ja siihen kaupunkiin, viivymme siellä vuoden, teemme kauppoja ja keräämme hyvät voitot. Ettehän te tiedä, mitä huomispäivä tuo teidän elämäänne! Savua te olette, joka hetken näkyy ja sitten haihtuu. Näin teidän tulisi sanoa: "Jos Herra tahtoo, niin me elämme ja teemme sitä ja sitä"" (Jaak. 4:13-15). (Howard Dayton)

Siunausta!

Ps. "Panettelijan puheet ovat kuin herkkupalat ja painuvat sisusten kammioihin saakka" (Sananl. 18:8).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti