20160510

10.5.

Aamu oli aurinkoinen. Marja-Leena kävi Danielin kanssa hammaslääkärissä. Söin aamupalaa takapihan puolella, raikkaassa ulkoilmassa. Kahvia join ja luin 2. Korinttolaiskirjettä etupihan puolella - auringon puolella. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

11:ksi ajelin helluntairukoushuoneen alakertaan Päivärukoushetkeen - 6 henkeä. Menomatkalla kävin hakemassa R-kioskilta sinne saapuneet kävelytossut - n. 9 päivää sitten lähtivät Ruotsin puolelta tuleskelemaan. Kokouksesta suoraan ajelin hakemaan Danielin koulun jälkeen meille.

Potkiskelimme jalkapalloa Danielin kanssa - minä potkin ja hän oli maalissa.

M-L kävi hakemassa Emilian 14 maissa koulun jälkeen meille.

Söimme.

Terhi-Marja haki töistä tullessaan Emilian ja Danielin meiltä.

Kävin 5.2 km "kävelynomaisella" lenkillä urheilukentällä - uusia tossuja kokeillen. Sää muuttui viileämmäksi ja pilviseksi. Lähtiessäni kentälle ropautteli sadekuuroja. Ukkonenkin kuului ollessani lenkillä. Juttelin yhden ihmisen kanssa niin pitkään kentällä, että lähdinkin sen jälkeen kotiin.

SAARIJÄRVI RUKOILEE - kristittyjen yhteinen rukousrintama -asia on edennyt niin, että nyt on mukana 50 ihmistä eri seurakunnista. Uskon, että lisää tulee, kun tietoa asiasta saadaan leviämään. Tuo 50 henkeä oli sellainen tavoite mielessäni ensimmäisen "rukouskirjeen" lähettämiselle. Eiköhän se pian. Liittyisitkö mukaan yhteiseen rukousrintamaan? Jos, niin lähetä nimesi, s-postiosoitteesi/tai postiosoitteesi ja puhelinnumerosi, esim: jouko.kuusjarvi@gmail.com  tai puh. 040-0206858 (Jouko Kuusjärvi).

Laitoin takkaan tulen.

Iltapalaa ja teetä.

Pohdittavaksemme:

"Pitääkö todella kaikesta kiittää?

Pitääkö sinun todella kiittää Jumalaa siitä, että aamupuuro paloi pohjaan jo kahdeksannen kerran tällä viikolla; siitä, että vanhin lapsesi lintsaa koulusta ja nuorin huutaa yöt ja nukkuu päivät; siitä, että miehesi menetti työpaikkansa 11/2 vuotta sitten ja on sen jälkeen kuluttanut työttömyyskorvauksensa kapakkaan; siitä, että veljesi kuoli tapaturmaisesti matkalla sairaalaan, jossa äitiäsi samanaikaisesti yritetään parantaa lääkkeillä ja terapialla hyvin syvällisestä masennustilasta; siitä, että Kamputseassa on uuden poliittisen järjestelmän rakentamisen edistämiseksi tapettu noin 3 miljoonaa vallankumouksen vastustajaa; siitä, että Intiassa "pyhät" rotat syövät niin paljon viljaa, että se riittäisi koko nälkäisen kansan ruokkimiseen; siitä, että tulva turmeli koko heinäsadon; siitä, että naapurit eivät enää tahdo edes tervehtiä sinua ja uskovat sanovat Jumalan rankaisevan sinua pahoista teoistasi, jne, jne?

Joillakin ihmisillä on kaikkeen tähän hyvin yksinkertainen ratkaisu: "Kiitä siitä Herraa!" Sitten he lausuvat voitonriemuisina ne kaksi raamatunpaikkaa, jotka he Joh. 3:16:n lisäksi ovat opetelleet ulkoa.
1. Tess. 5:18: "Kiittäkää joka tilassa. Sillä se on Jumalan tahto teihin nähden Kristuksessa Jeesuksessa", ja Ef. 5:20: "Kiittäkää aina Jumalaa ja Isää kaikesta meidän herramme Jeesuksen kristuksen nimessä."
Ja esitys on niin vakuuttava, ettet keksi mitään vastaankaan sanomista, vaikka sinulla onkin epämääräinen aavistus siitä, että jossain on joku ymmärtänyt jotain perusteellisesti päin honkia.

Mistä pitää kiittää?

1. Tess. 5:18 sanoo, että kiitos suuntautuu Jumalaan ja tapahtuu Jeesuksen kristuksen nimessä. Voimme siis sanoa, että meidän tulee kiittää Jumalaa kaikesta siitä, mistä voimme kiittää Häntä Jeesuksen nimessä.

Siihen kuuluu tietenkin kaikki se, mitä Jumala on (sen Hän on ilmoittanut meille sanassaan, Raamatussa, ja lihaksi tulleessa sanassa, Kristuksessa) ja se, mitä Jumala tekee. Me tiedämme, että Jumala on pyhä, kaikkivaltias, armahtavainen, oikeamielinen, pitkämielinen, rakastava, hellä, jne., ja Hän myös toimii luonteensa mukaisesti. Nämä ovat luonnollisesti sellaisia asioita, joista voimme kiittää Jumalaa Jeesuksen nimessä. (Esim. Luuk. 18:43; 19:37) (Kristityn kasvu, nro 3, Daniel Nylund). Jatkuneer huomenna...

Siunausta!

Ps. "Vanhurskaan rukous voi paljon, kun se on harras" (Jaak. 5:18).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti