20160530

30.5.

Aurinkoinen ja aika kuuma päivä - 24-25 ja silleen. Ainahan niitä on mukava olla välissä sellaisiakin. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin 1. Tessalonikalaiskirjettä. Marja-Leena luki hartauskirjasta paikan tälle päivälle. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Hain Danielin koulun jälkeen, 12 maissa, meille. Hurruutteli poika pienellä "nöpöllä" piassa ja talonympärillä, että pörinä kuului. Työntelin ruohonleikkurilla voikukat pihapiiristä. M-L haki Emilian 13 maissa meille koulun loputtua. 

Polttelin Deniksen ja Laurin tuomasta uudesta pressusaunan kiuastynnyristä öljyt pois. Sinne sisälle tulee harjateräksestä hitsattu "pukki", jonka päälle kiuaskivet ladotaan - ja eiköhän taas löylyä piisaa. M-L ja lapset menivät kylälle asioille - ja jätskille. Laitoin sinä aikana M-L:n esille ottamat vokkikasvikset ja kananlihat vokkipannuun kypsymään.

Kun kylällä kävijät palasivat, lähdin minä liikuttamaan itseäni jaloillani 8.3 km "kävelynomaiselle" lenkille tuonne Tarvaalan suuntaan. Enemmän sellaiselle palauttelulenkille eilisestä kisasta. Mikäpä oli ollessa, kun oli oikein lämmintä. Paluumatkalla käväisin tapaamassa Paavoa, kun oli ulkosalla.  Tekniikkakin toimi aika hyvin - siis kävely -sellainen - paluumatkalla. Lieneekö tarpeeksi lämmin ilma siihen vaikuttanut, niinkuin olen huomannut vaikuttavan.

Palattuani lenkiltä, oli Terhi-Marja hakemassa lapsiaan - töistä tullessaan.

Söin - eikä sitä voinut olla kantamatta syömisiään takapihan puolelle, on se sen verran hieno ollut tuo sää.

18:ksi ajelimme M-L:n kanssa Kaupungintalolle, jossa oli Tarvaalan koulun ja eskarin kevätjuhla. Sali oli täynnä. Juhla kesti tasan tunnin. Ohjelmaa oli sopivasti. Emilia oli mukana laulamassa englannin kielistä laulua heidän luokkiensa kanssa, sekä näyttelemässä videolla, jonka olivat tehneet. Oli hyvä video. Daniel oli mukana laulamassa luokkalaistensa kanssa, sekä mukavassa hölmöläisesityksessä. Molemmat esittivät osansa reippaasti - kuten tekivät toisetkin.

Tulimme kevätjuhlasta kaupan kautta kotiin.

Iltapalaa ja hopeateetä - takapihalla. ja aurinko se vain paistoi.

"Sinun tulisi, missä lienetkin, olla ihmisten kalastaja, ja siksi voit tulla, jos todella tahdot" (John M´Neil).

Miten voimme olla toisille siunaukseksi, ellemme itse alinomaa saa sieluumme uusia elämän virtoja elämän lähteestä? Kaikki sanat, jotka itsestämme puhumme ovat voimattomia.
Sydämemme tarvitsee valmistusta ja kasvatusta, ja sen on täytyttävä rakkaudella ja myötätunnolla niitä kohtaan, joita haluamme palvella. Muistakaamme, että jos tahdomme Jumalan täyttävän meidät, se voi tapahtua vain siinä määrin kuin tyhjenemme omasta itsestämme" (Lord Radstock).

Siunausta!

Ps. "Pyhitetty olkoon sinun nimesi" (Luuk. 11:2).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti