20160514

14.5.

Oikein hyvää nimipäivää serkulleni, Häkkisen Tuulalle, Bågmanin Tuulalle, Porkan Tuulalle, Lehtomäen Tuulalle, Tainijoen Tuulalle - ja kaikille muillekin Tuulille! Toivottelevat vanhukset täältä menetetyn metsikön reunamilta.

Noustessamme lauantaihin oli sellaista pilvipoutaista. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Galatalaiskirjettä.

10 maissa lähdimme ja ajelimme Marja-Leenan kanssa Kangasniemelle. Matkalla rukoilimme yhdessä. Kangasniemellä kävimme ensiksi syömässä kantapaikassa - Teboililla - seisovasta.

Syötyämme, ajelimme Malloksen rantaan, käänsimme veneen talviteloiltaan, laitoimme vähät tavaramme paattiin - myös vähän polttopuita kyytiin kasasta, jonka velimies Heimo oli talvella traktorilla rantaan tuonut. Menimme soutamalla Mäntyluotoon. Mukava oli soudella, vaikka vastatuuli oli aikamoinen etelän suunnalta. 
Vesi oli korkealla Malloksessa. Päästyämme saareen, kannoin puut veneestä liiteriin ja liiteristä Hannun ja Aunen - setäni ja hänen vaimonsa - vanhoja patjoja, tyynyjä, yms. veneeseen. Viemme ne pois ja kaatopaikalle.

M-L keitteli ensimmäiseksi kahvit mökissä. Joimme omenakahvit - eikä meillä muuta evästä ollutkaan mukana. Katkoin vesurilla kesäisen palon jäljiltä kuivuneita - pieniä - puita. Kun menin laittamaan saunanlämmite, jatkoi M-L vesuroimista ja sen jälkeen haravoitsemista - polkuja ja niiden vieriä, sekä risujen keräilemistä.
Sauna oli pian lämmin. Tein pienen vastan tämän kevään kasvustosta. Koivunlehdessä on nyt voimakas tuoksu ja siinä on käsiin tarttuvaa "koivunpihkaa". Ei kehdannut saippuoilla itseään pestä, ettei pinnassa oleva koivunlehden tuoksu häviäisi. Pari kertaa piti käydä vilvuuttelemassa saunan eteisessä. Aaltojen loiske rantaan ja rantakiviin oli Mäntyluodon äijälle mukavaa musiikkia hänen nautiskellessaan saunareissullaan kiitollisin mielin.

Pian saunan jälkeen lähtivätkin Mäntyluodon Marja ja äijänsä myötätuuleen soutelemaan kohti Rasaniemeä. Saatuaan veneensä korjuuseen ja kamppeensa autoon, alkoikiin pisaroimaan vettä.

Käänsimme autonnokan vielä kohti velimieheni ja hänen vaimonsa taloa, jonne oli matkaa 2-3 km. Olivat kotosalla. Kahvipöytä laitettiin oitis valmiiksi ja istuttiin pöytään.

Kun lähdimme kotia kohti, satoi vettä. Ilmassa oli hyvä, keväisen raikas tuoksu - kasvavan elämän tuoksu. Lienemmekö olleet kotona tuossa 20.30 maissa. Laitoimme takkaan tulen. Satoi. Söimme iltapalaa ja joimme hopeateetä.

Vielä ennätti katsomaan Missiomaailman Nouse Suomi-konferenssia TV7:sta. Konferenssi oli Espoo Areenassa. Puhujana oli Heidi Baker.

Jatkoa edellispäivien lainauksiin:

"Kuuluuko kaikkeen todella kaikki?

Mutta eikö Raamattua sitten pidä uskoa sanatarkasti? Kun Ef. 5:20 sanoo, että pitää kiittää kaikesta, niin eikö se silloin myös tarkoita sitä? Eikö kaikkeen kuulu myös paha?

Tottakai Raamattu on sanatarkasti totta kaikilla alueilla. Yleinen terveen raamatuntutkimisen sääntö on se, että Raamatun pitää aina antaa selittää itsensä. Jos Raamattu kehottaa, että kaikesta pitää kiittää, niin voimme olla varmoja siitä, että Raamatusta myös löytyvät tarkemmat määritelmät ja rajoitukset siitä, miten kaikkea siihen kaikkeen kuuluu.

Voimme havainnollistaa tätä tutkimalla samasta kirjeestä erästä toista kohtaa, jossa esiintyy sama sana "kaikki". Ef. 1:11: "Hänen joka vaikuttaa kaikki oman tahtonsa päättämän mukaan." Jotkut ovat irrottaneet tämänkin kohdan asiayhteydestään ja myös Raamatun kokonaisilmoituksesta ja tehneet siksi järkyttäviä johtopäätöksiä. Jotkut suuret teologit ovat vilpittömästi sitä mieltä, että tämä raamatunpaikka merkitsee sitä, että "Jumala vaikuttaa meissä sekä hyvän että pahan. Hän palkitsee meissä tekemänsä hyvät teot ja rankaisee meissä tekemänsä pahat teot. Koska siis Jumala panee liikkeelle ja vaikuttaa kaiken kaikessa, Hän myös välttämättä panee liikkeelle saatanan ja jumalattoman ja vaikutytaa heissä!!! Perusteelliset vastaväitteet näitä käsityksiä vastaan veisivät aivan liian paljon tilaa. Uskon silti, että useimmille on selvää se, että Raamatun mukaan Jumala on täydellisesti ristiriidassa kaikkien saatanan tekojen kanssa eikä itse millään muotoa voi olla niiden aikaansaaja ja syy. Ef. 1:11:ssä esiintyvä sana kaikki ei siis anna meille lukaa sanoa, että Jumala vaikuttaa myös pahan ja että Hän vaikuttaa saatanan ja jumalattoman tekemät pahat teot" (Kristityn kasvu nro 3, s. 63-64, Daniel Nylund).

Siunausta!

Ps. "Herra on teidät valinnut seisomaan hänen edessänsä ja palvelemaan häntä" (2. Aikak. 29:11). 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti