20160501

1.5.

"Kristus on Kuningas, jota minä palvelen!" Näin sanoo Englannin kuningatar, Elizabeth II, elämänkerrassaan Tuntui hyvältä. Noihin - 90 v juuri täyttäneen kuningattaren sanoihin on mukava sydämestään yhtyä.

Meilläpäin on ollu oikein mukiinmenevä vappusää. Aurinkoista on ollut elämä. Marja-Leena nousi aikaisemmin päivän tarjoilujuttujen vuoksi. Kun minä nousiskelin "jalan viljaan" hän oli kantelemassa leipomuksia ja muita kaluja mitä tarjoilussa tarvitaan, odottelemaan Terhi-Marjan tuloa - yhdessä kun siitä tarjoilusta vastasivat. Hyvää Vappua! Eilitenkin kyllä jo toivottelin, mutta jos et sattunut sitä lukemaan.

Söin aamupalaa ja join kahvia. Luin 1. Korinttolaiskirjettä. 

10:ksi ajelin helluntairukoushuoneelle rukoushetkeen alakertaan - ainaskin 14 rukoilijaa.

11 alkoi Ehtoollisjuhla yläkerrassa. tarmo Moisio johteli. Kuoro lauloi. Marko Halttunen puhui. Vietimme Ehtoollista. Tilaisuuden jälkeen alakerrassa lähetyskahvit.

Paluumatkalla kokouksesta kävin syömässä kebab-salaatit kebab-pizzeriassa.

Kotiuduttuani laitoin takkaan tulen. Kuulin vähän Radio-Deistä ohjelmaa Helsingistä, Senaatintorilta, kristittyjen yhteisestä Vappujuhlasta, johon Jeesus-marssikin kuului. Ulkoministeri Timo Soinin puhe olisi ollut mukava kuulla. Kaitpa se on jostain kuultavissa. Selostuksia siitä olen kyllä jo lukenut.

Pianhan sieltä tulivat M-L ja T-M:kin tarjoiluhommista pois.

Kirjoittelin Saarijärven kylien kutsu -infon - siinä on "selostusta" olleista tilaisuuksista ja tietoa tulevasta. Niiden kautta pysyy hyvin jyvällä kylätyöstä - ja ovathan net vähän sellaisia arkistokappaleitakin, sillä pianhan ne äsken olleet asiat ovat historiaa - seurakunnan historiaan kuuluvia asioita. 

Kävin urheilukentällä 8 km jaksottaisella lenkillä. Tekniikka ei oikein toimi - mutta kuitenkin raitista ilmaa piisasi. Ja sääö oli mukava - n. +14. Heti ensimmäinen 400 m kesti miltei puoli tuntia - syystä siitä, että pysähdyin juttelemaan yhden ihmisen kanssa. Myöhemmin yhden tutun pariskunnan kanssa - he liittyivät SAARIJÄRVI RUKOILEE -rukousrintamaan. Aiemmin päivällä liittyi kaksi - eli neljä lisää tänään. Jos haluat mukaan tähän rukousrintamaan, niin ota yhteyttä ja anna yhteystietosi - ja ihmehän se nyt olisi, jos jostakin syystä et haluaisi liittyä. Kun on yhteystiedot, voimme niiden kautta tiedottaa yhteisistä rukousaiheista, tilaisuuksista, ym. rukoukseen liittyvistä asioista. 

Palattuani kotiin söimme iltapalaa ja joimme teetä.

Jyväskylästä ilmoittelivat, että 5.5. Helatorstaina lähtee sieltä linja-auto Kälviälle, Helluntaikansan Kevätkonferenssiin. Auto lähtee Jyväskylästä 6 maissa. Se ajaa tästä Saarijärven ohi. Jos on halukkaita lähtemään mukaan, niin autoon sopii. Paluu on illalla, klo 17 alkavan tilaisuuden jälkeen. Hinta on n. 25 euroa/henkilö. Jos kiinnostaa lähteä, niin ottakaa vaikka minuun yhteyttä: puh. 040-0206858. Välitän tiedon eteenpäin. Tarkka aika ja paikka Saarijärveltä mahdollisesti lähteville ilmoitetaan. Ollaan vähän M-L:n kanssa aateltu, että mitähän jos mentäis.  

Minäpä jatkan toissapäiväistä lainausta. Se on aika suoraa tekstiä tämä evankelista Mangsin teksti - hän kyllä tietää mistä puhuu:

"...Sillä kaikki mainitsemamme toiminta vaatii itse asiassa vain pienen osan henkisistä voimavaroistamme. Suurin osa sisimmässämme olevasta pääomasta jää kokonaan käyttämättä.

Ja kerran toisensa jälkeen olemme joutuneet huomaamaan, että ihmiset farisealaisen ylimielisesti rehennellen ovat uskoneet täyttäneensä velvollisuutensa vain sen vuoksi, että ovat koneellisen huolellisesti suorittaneet seurakunnalta saaqmansa tehtävät.

Sielujenvoittajalla tarkoitamme ihmistä, joka asettaa itsensä ja lahjansa Pyhän Hengen käytettäväksi ja joka täten Jumalan näkyvänä aseena voi auttaa toisia pääsemään persoonalliseen yhteyteen Jeesuksen kristuksen kanssa. Työ on Jumalan, ja voima on herran, mutta yliluonnollinen ja näkymätön Henki tarvitsee lihan ja veren välikappaleita voidakseen suorittaa työnsä maan päällä.

Tässä työssään hän voi käyttää hyväkseen persoonallista, pyhitettyä vaikutustamme - tätä ihmeellistä ja selittämätöntä "jotakin", joka virtaa Jumalan hallitsemasta ihmisestä. Hän voi käyttää huuliamme saarnaamiseen ja todistamiseen, lauluun ja keskusteluun. Hän voi käyttää käsiämme hyvään työhön, ja hän voi käyttää niitä myös silloin, kun ne kykenevät merkitsemään paperille ajatuksemme, tunteemme ja havaintomme. Ja hän voi tehdä sisimpämme rukouksen voimakeskukseksi, jonka välityksellä hän vaikuttaa sekä ihmis- että henkimaailmassa.

Hän voi tehdä tämän kaiken ja paljon enemmän - kun hän vain saa sen tehdä" (Frank Mangs: Kristitty sielujen voittajana, s. 10-11, Kristillinen Kirja- ja Musiikkikustannus KKJMK OY 2008 (Kirja ilmestynyt aikaisemmin 1948 Suomen Lähetysseuran kustantamana).

Siunausta!

Ps. "Maailmassa teillä on ahdistus; mutta olkaa turvallisella mielellä, minä olen voittanut maailman" (Joh. 16:33).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti