20160523

23.5.

Se on ollut sitten yhtä auringonpaistetta koko päivä. Oli mukava mennä aamupaloineen ja kahveineen takapihalle linnunlauluun ja vihreään luontoon. Luin Filippiläis- ja Kolossalaiskirjettä. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä erilaisten esirukousaiheiden puolesta. 

M-L kävi hakemassa lapset koulun jälkeen - Emilian ja Danielin. Menivät samantien kylälle asioille. Minä olin kotosalla. Käppäilin shortseissa pihalla ilman paitaa. Laitoinpa muikkujakin kypsymään hellalle runsaaseen voihin. Olin saksien kanssa keräilemässä pihalta voikukanlehtiä salaattiaineiksi, kun kylänkävijät saapuivat. 

Takapihalla söimme auringossa. Denis kävi hakemassa lapset töistä tullessaan. Kahvia siinä joimme takapihan puolella.

Ajelin kauniissa Suomen suvessa Mulikan kylälle. En ollutkaan ennen käynyt siellä. Kaunis kylä, jonka virallinen nimi nykyään on Pääjärvi. Kuulin siellä paljon Mulikan historiaa - johon tutustuin netin kautta kyllä jo ennen kylälle menoakin. 450 v vanha kylä. Sovin kylälle NUOTIOILLAN. Se on ti. 7.6.2016. Mulikka-talon pihassa. Tuossapa blogijutun oikealla puolella jo vähän infoa illasta. Päätähän tulla sinne mukaan - ja muitakin saa/pitää kutsua!

Palattuani lähdin 10 km "kävelynomaiselle" lenkille aurinkoiselle - + 23 - urheilukentälle. Nopein kilometri oli 6.03 min. tänään. Nyt olivat ilmestyneet jalkapallojunioritkin kentän viheriölle. Tänään oli Danielin joukkueen valmentaja laittanut heidän eilisen pelinsä johdosta viestin, jossa oli antanut Danielille uuden nimen: Daniel, "muuri", Kuzmin. Tainnu mennä torjuntahommat hyvin! Hieno homma!

Kun tulin kentältä kotiin, oli meillä huushollissa kovasti savua. M-L oli takassa polttanut roskia ja se oli yht´äkkiä alkanut vetää huoneisiin päin.

Iltapalaa ja teetä söin ulkoruokinnassa takapihan puolella.

Tänään oli ilmestynyt eilen Saarijärven helluntaiseurakunnassa pitämäni puhe nettiin. Se löytyy googlettamalla: Saarijärven helluntaiseurakunta Uskotv. Eipä puheessa sen vuoksi ole mitään mainostettavaa, että minä sen pidin. Sen vuoksi on, että koin/tiedän sen olevan sanoman Jumalalta.

"Olen käynyt matkoillani sellaisissa paikoissa kuin Myanmarissa (Burmassa) ja Kiinassa, joissa hallitukset mieluummin toimittavat kristittyjä johtajia vankilaan kuin kutsuvat heitä vallan tyyssijoille. Olen kuullut kammottavia kertomuksia vainosta, kahdestakymmenestä vuodesta jääkylmässä sellissä ilman huopaa, hakkaamisista, kidutuksista ja pelottelusta. Haastattelin kerran kiinalöaista pastoria, joka oli ollut vankilassa kaksikymmentä vuotta; ja kuitenkin hän johtaa satoja käännynnäisiä uskonsitoutumisen rukouksen rukoukseen joen rannalla, vaikka kaikki läsnäolijat tietävät, että kasteen ottaminen saattaa aivan hyvin merkitä joutumista pidätetyksi ja vankeuteen. "Mitä muun maailman kristityt voivat tehdä teidän hyväksenne?" kysyn, ja poikkeuksetta joka kerta saan saman vastauksen: "Te voitte rukoilla. Pyytäkää kirkolta, että meidän puolestamme rukoiltaisiin" (Philip Yancey: Vaikuttaako rukous? s. 128-129, Aikamedia 2008).

Siunausta!

Ps. "Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme" (Room.. 6:23).














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti