20160503

3.5.

Onhan se ollut kaunis ja lämmin sää tänään - 22 maissakin vielä kymmenisen astetta. Noustuamme söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin 1. Korinttolaiskirjettä. Marja-Leena luki kohjdan hartauskirjasta.

11:ksi ajelin helluntairukoushuoneen alakertaan Päivärukoushetkeen - 10 rukoilijaa. Sieltä menin suoraan hakemaan Danielia koulun jälkeen meille. Pyörällä ajeli ensin kotiin ja siitä autoon.

M-L oli kylällä asioilla. Potkiskelimme Danielin kanssa jalkapalloa pihassa. 

Paistelin kuhaa ja kypsyttelin höyrystimellä parsaa. Emilia polkaisi pyörällä koulusta meille. Kun M-L tuli kylältä, menivät kolmisin Halpa-Halliin - ainaskin jätskiannoksille. 

Kävin urheilukentällä 6 km "jonkinlaisella köpöttelylenkillä". 

Palattuani lenkiltä, vei M-L Emilian pyörineen kotiin. Daniel oli jalkapalloharjoituksissa. 

18:ksi ajelimme Peltokylälle - Lahtelan Veikolle ja Irmalle - Häkkilän-Peltokylän-Kohmun -rukouspiirin iltaan. 18 henkeä. Tarjoilua, rukousta, laulua, Sanaa. Yhden piiriläisen kautta saimme innoittavia terveisiä Israelin matkalta, jolla olivat olleet. Hyvä ilta - ja kauniit maisemat.

Tulimme piiristä kaupan kautta kotiin.

Söimme iltapalaa ja joimme teetä. Ulkona näyttää kesäiseltä - vaikkei niin vielä viherräkään. Koivuss jonkinlaiset silmut.

Josko kuitenkin jatkoa eiliseen lainaukseen:

"Tämä ei luonnollisestikaan merkitse sitä, että minun pitäisi joka minuutti olla hermostuneen levoton sen työn vuoksi, jonka Jumala on pannut sydämelleni. Se ei merkitse levottomuutta lainkaan, vaan ainoastaan pyhää alttiutta totella Hengen viittausta tässä asiassa. Velvollisuuteni ei ole joka päivä puhua jonkun ihmisen kanssa hänen sielustaan. Joskus minä olen liian väsynyt jaksaakseni keskustella uskonnosta, ja toisinaan minun täytyy olla hiljaa, jotta Jumala saisi tilaisuuden kasvattaa ja hoitaa omaa sisintäni.

Ei edes Jeesus ollut joka päivä aktiivisessa toiminnassa etsimässä kadotettuja. Toisinaan hän meni erämaihin rukoilemaan, ja joskus hän pyysi opetuslapsiaan kanssansa syrjäseuduille lepäämään. Mutta joka hetki, saarnasipa hän tai rukoili, paransi sairaita tai lepäsi, hän täytti Isänsä tahtoa.

Juuri samalla tavoin Jumala tahtoo hallintaansa sinut ja minut. Kun siihen pääsemme, on olemuksemme jokainen solu hänelle antautunut, ja me elämme palvellaksemme häntä ja edistääksemme hänen pyhiä tarkoituksiansa. Ja hänen Henkensä johdatuksen avulla me voimme etsiä persoonallista kosketusta lähimmäisiimme, sekä vapautettuihin että kadotettuihin, välittääksemme heille mahdollisimman paljon hengellistä siunausta" (Frank Mangs: Kristitty sielujen voittajana, s. 12, Kristillinen Kirja- ja Musiikkikustannus KKJMK OY (Kirja ilmestynyt aikaisemmin 1948 Suomen Lähetysseuran kustantamana).

Siunausta!

Ps. "Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Viheriäisille niityille hän vie minut lepäämään; virvoittavien vetten tykö hän minut johdattaa" (Ps. 23:1, 2).





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti