20160512

12.5.

Toivorikasta torstaita kaikille! Noustessamme aurinko paistoi siniseltä taivaalta. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Galatalaiskirjettä. Marja-Leena laittoi heti aamusta pullataikinan. Kun hän oli lukenut hartauskirjasta paikan, rukoilimme keittiön pöydän ääressä. 

Kävin Majakalla. Vein Rantalan Jussille monistettavaksi Mahlun NUOTIOILTA julisteita ja kutsuja. Infoa illasta blogijutun oikealla reunalla. 

Tällä hetkellä on 61 henkeä SAARIJÄRVI RUKOILEE - kristittyjen yhteisessä rukousrintamassa. Vähän kerrassaan me lisäännymme. 

13 maissa hain Emilian ja Danielin koulun jälkeen meille. Kävin heidän kanssaan kylällä pizzeriassa syömässä - he kebab ranskalaiset, minä kebab salaatin. M-L jäi paistelemaan munkkeja tarjoiluja varten.

Terhi-Marja haki lapset töistä tullessaan. 

Luin vähän kirjaa ja torkuin - taisi mennä kekabit ns. jäseniin. 

Kävin 17.30 jälkeen urheilukentällä 10.2 km "kävelynomaisella" lenkillä. 7 km ensin putkeen. Venyttelyä. Lopuksi 3 km. Aurinko paistoi. Mikäpä oli vaarilla köpötellessä. Kaikki eivät voi käydä esim. lenkillä, mutta jos voit, käy. Suosittelen. Aloita rauhallisesti ja lyhyillä matkoilla, ettet tympäänny.

Palattuani lenkiltä söin iltapalaa.

Jatkoa eiliseen lainaukseen: (Ja alkuperäinen otsikkohan oli: Pitääkö todella kaikesta kiittää?)

"Mistä ei pidä kiittää

Meidän ei pidä kiittää siitä, mitä saatana tekee. Tämä asia on niin itsestään selvä, että tuntuu aivan hölmöltä painottaa sitä. Enjä tekisi sitä, jos en niin usein olisi kuullut uskovien hampaat irvessä kiittävän Jumalaa sellaisista asioista, jotka aivan selvästi ovat vihollisemme aikaansaannoksia. Äskettäin kuulin erään vilpittömän veljen sanovan julkisesti: "Pari kuukautta sitten Herra antoi syövän ja viime yönä Hän antoi profetian lahjan." Mikä kauhea rinnastus. Saatana on tullut vain "varastamaan ja tappamaan ja tuhoamaan" (Joh. 10:10). On todella murheellista, jos olemme niin hengellisesti sokeita, että emme erota saatanan työtä Jumalan työstä ja ylistämme Jumalaa siitä, että saatana on tuhonnut terveytemme, ihmissuhteemme, omaisuutemme ja varastanut meiltä kaiken sen, minkä omistamme Kristuksessa. Näin tehdessään hän varastaa meiltä myös oikean kuvan Jumalasta ja syöttää meille aivan vääristyneen ja turmeltuneen kuvan Jumalan luonteesta. Tämä siksi, että hänen päämääränsä on tietenkin saada meidät vihaamaan Jumalaa ja kiroamaan Hänet.

Samaa taktiikkaa saatana käytti Jobiin. Raamatussa sanotaan selvästi, että saatana, ei Jumala, tuhosi Jobin omaisuuden ja terveyden (Job 1:12; 2:7), vaikkakin hän teki sen Jumalan sallimuksesta. Silti palvelijat sanoivat erheellisesti: "Jumalan tuli iski alas taivaasta ja kulutti..." (Job 1:16). Job itsekin teki saman erehdyksen sanoessaan: "Herra antoi ja Herra otti" (1:21). Herra oli antanut, mutta saatana oli se joka otti. Heti kun Job oli pannut Jumalan tiliin saatanan töitä, hänen eteensä viritetään lopullinen ansa: "Kiroa Jumala ja kuole" (2:9). Job ei langennut tähän ansaan, ja pitkällisten vaiheiden kautta hän lopulta sanoo: "Minä puhuin ymmärtämättömästi, asioista, jotka ovat ylen ihmeelliset minun käsittää. Korvakuulolta vain olin sinusta kuullut, mutta nyt on silmäni sinut nähnyt" (42:3, 5). Moni muu Jobin jälkeen on langennut ansaan, josta tämä selvisi. Kohdattuaan elämässään saatanan hirvittävää tuhotyötä, he panevat kaiken Jumalan tiliin, saavat väärän kuvan Jumalasta, menettävät rakkautensa ja luottamuksensa Häneen ja lopulta katkeroituvat ja kiroavat Jumalan sanoen: "Minä luulin, että Jumala on hyvä, mutta olen nyt oppinut, että Hän onkin taivaallinen sadisti, joka antaa siunauksia vain ottaakseen ne jälleen pois, ja se näyttää olevan Hänen suurin huvinsa." (Kristityn kasvu, nro 3, s. 62-63, Daniel Nylund)

Siunausta!

Ps. "Teille herra antakoon yhä enemmän ja runsaammin rakkautta toisianne kohtaan ja kaikkia kohtaan" (1. Tess. 3:12).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti