20160521

21.5.

Normaaliaikaanhan sitä tuli noustua uuteen päivään, joka oli silloin auringoton. Marja-Leena kylläkin nousi aikaisemmin - leipomaan Majakalla olevaan kahvilapäivään. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Filippiläiskirjettä - sekin löytyy Raamatusta.

Valmistauduin huomiseen puhumiseen helluntairukoushuoneella olevaan klo 11 alkavaan tilaisuuteen. M-L kävi viemässä leipomisiaan Majakalle.

Söimme joskus iltapäivällä.

Terhi-Marja, Denis, Emilia ja Daniel, sekä Timo, Pia, Milena ja Milka tulivat meille. Timot käväisivät jo aiemmin tuomassa kauniin kukan M-L:lle - onhan tänään kuulemma Leenan päivä ortodoksisen kalenterin mukaan. Mukava syy muistamiseen. Pian laitoin saunan lämmite. Kävin tekemässä vastan tuolta menetetyn metsikön pienistä koivuista. Kun sauna oli kuuma menimme miehissä lauteille - Timo, Denis, Daniel ja minä. Välillä oli mukava käydä vilvuuttelemassa takapihan puolella. Joimme kahvia ja otimme muita tarjoiluja. 

Kun omat menivät, lähdin 19.15 jälkeen 10 km "kävelynomaiselle" köpöttelylle urheilukentälle. + 12-13 astetta.

Söimme iltapalaa ja joimme teetä. Satoi hetken.

"Kuten liikunta, rukouskin tuottaa tulosta johdonmukaisen harjoituksen, yksinkertaisen toimintavalmiuden kautta. Kirjailija Nancy Mairs kertoo käyvänsä kirkossa samassa hengessä, joka panee kirjailijan asettumaan pöytänsä ääreen joka aamu, niin että hyvän ajatuksen syntyessä hän on valmiina ottamaan sen vastaan. Minä lähestyn rukousta hyvin samalla tavoin. Monesti minun olisi hyvin vaikea esittää mitään suoranaista tulosta. Pysyn kuitenkin sitkeänä, tunsin sitten saavani hyötyä tai en. Pysyttelen kuulolla, ilmestyn valmiiksi paikalle toivoen, että opin tuntemaan Jumalan paremmin ja että kenties saan kuulla hänen puhettaan tavoilla, jotka aukenevat vain hiljaisuudessa ja yksinäisyydessä" (Philip Yancey: Vaikuttaako rukous? s. 186, Aikamedia 2008).

Siunausta!

Ps. "Missä on paljon sanoja, siinä ei syntiä puutu; mutta joka huulensa hillitsee, se on taitava" (Sananl. 10:19). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti