20160503

2.5.

Kirkas auringonpaiste herätessämme. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin 1. Korinttolaiskirjettä. Marja-Leena luki paikan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä. 

Käväisin hakemassa terveysasemalta verensokerinmittausliuskoja.

Ajaa hurruuttelin Kangasniemelle - joku asia kun piti hoidella. Jyväskylän kohdalla kävin urheiluliikkeessä vaihtamassa tossut toisiin - ne toiset tulevat paketissa joidenkin päivien kuluttua. Ensin menin setäni leskelle selvittyäni Kangasniemelle. Siellä juttelimme hengellisistä asioista ja rukoilimme. Seuraavaksi menin "kantapaikkaan" - Teboilille - syömään seisovasta.

TB:ltä ajelin kotikylälle, Haarajoelle, velimiehelle, Heimolle. Siellä oli jo navettasauna lämmite. Meinasimme yhdessä saunoa. Se tosin ei onnistunut, kun Heimo joutui lähtemään peräkärrynsä valojen korjaushommiin, että sitä lainaavat pääsevät reissuun. Minä saunoskelin ja hikoilin yksikseni. Taisinpa viitisen kertaa käydä löylyissä ja saman verran vilvuutella. Saunan päälle Arja keitti kahvit.

Heimolta lähdin kotia kohti. Matkalla kävin siskollani, Pirjolla. Kahvithan sitä sielläkin joimme.

Kotona olin 20 maissa. 

Kävin urheilukentällä 10 km "kävelynomaisella" lenkillä. Aurinkoista mennessä. Nopeimmat kilometriajat olivat tällä kertaa 6.40., 6.28., 6.31., 6.35., 6.48. Ei ollut tarkoituskaan nopeammin kävellä. Välillä juttelin yhden henkilön kanssa. + 8 astetta tullessani kotiin 22 maissa.

Jatkoa eiliseen lainaukseen:

"Joskus tapahtuu, että Jumala varustaa ihmiset erityisillä lahjoilla ja antaa heille erityiset sielujenvoittajan taipumukset. Niissä suurissa herätysliikkeissä, jotka silloin tällöin ovat ravistelleet hereille kaupungit, maakunnat ja valtakunnat, on useimmissa tapauksissa ollut keskeisenä hahmona erityisillä lahjoilla varustettu sielujenvoittaja. Meidän tarvitsee vain mainita sellaiset nimet kuin Whitefield, Finney, Moody ja monet muut valaistaksemme sitä, mitä tarkoitamme. Voisimme myös mainita useita oman maamme eri järjestöjen piirissä toimivia henkilöitä, jotka ovat saaneet sielujenvoittajan armolahjan.

Kiitämme Jumalaa siitä työstä, minkä nämä "ammatti" -sielujenvoittajat ovat suorittaneet herättävällä julistuksellaan, mutta älkäämme milloinkaan olko näiden erityisasiantuntijoitten vuoksi liian kiitollisia. Meidän tulee aina myös muistaa, että Jumala tahtoo käyttää meitä jokaista.

Jumala ei muuten aina olekaan tyytyväinen ammattimaiseen sielujenvoittamistyöhön. Hän vaatii joskus paljon enemmän. Sen hän on näyttänyt ainakin minulle. Tiedän, että Jumala on kutsunut minut evankelistaksi ja tiedän myös, että sen kutsumuksen keskeisimpänä tehtävänä on ihmisten voittaminen Jumalalle. Mutta kuitenkaan Jumala ei aina ole tyytyväinen siihen, että minä vain saarnaan herätystä ja keskustelen syntisten kanssa jälkikokouksissa. Hän on näyttänyt minulle, että minun tulee suurin osa päivästä aivan yksinkertaisesti unohtaa olevani saarnaaja ja tavallisena armoitettuna syntisenä etsiä yhteyttä toisiin syntisiin johtaakseni heitä Kristuksen luo. Sillä on suuri joukko ihmisiä, joiden päähän ei pälkähtäisi tulla minun saarnaani kuulemaan, ja heihin minun siis täytyy etsiä yhteyttä jollakin muulla tavalla kuin saarnan ja herätyskokousten avulla" (Frank Mangs: Kristitty sielujen voittajana, s. 11-12, Kristillinen Kirja- ja Musiikkikustannus KKJMK OY 2008 (Kirja ilmestynyt aikaisemmin 1948 Suomen Lähetysseuran kustantamana). 

Siunausta!

Ps. "Jos siis Poika tekee teidät vapaiksi, niin te tulette todellisesti vapaiksi" (Joh. 8:36).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti