20160506

6.5.

Ei tullut vuolijalla heräiltyä kovin aikaisin. Aurinko paistoi aikalaillakin lämpöisesti ja taivas oli sininen. Marja-Leena oli helluntairukoushuoneella laittamassa tarjoiluja tilaisuudessa. Söin aamupalaa ja join kahvia - kahvit kävin ekaa kertaa tälle suvelle ryyppimässä takapihalla, seinustan penkillä. Kylläpä väkevästi koivut viheriöivät.

Kannoin nojatuolin etupihalle aurinkoon. Lueskelin 1. Korinttolaiskirjettä. Rukoilin lintujen lauleskellessä. Siitäpä se M-L minut tapasi istuskelemasta, kun saapui kotiin palvelutehtävästään.

Joitakin valmisteluja NUOTIOILTAA varten. Infoa tuossa blogin oikealla puolella.

Söimme hyvää ruokaa.

Kävin "kävelynomaisella" 11.2 km lenkillä urheilukentällä - rauhallisesti. Kyllä sitä tällaisella säällä vanhankin paikat vertyvät. 

Palailtuasni lenkiltä, luin kirjan, jota aina silloin tällöin olen lueskellut, loppuun.

Iltapalaa ja teetä. 

Välillä vilkaissut Iltalehden uutisista live-tekstiä jääkiekon MM-kisoista, Pietarista, jossa Suomi pelaa avausotteluaan.

"Pian kääntymyksensä jälkeen Dwight L. Moody toi joukon katupoikia erääseen aristokraattiseen bostonilaiseen seurakuntaan. Jotkut seurakunnan "hienostuneista" jäsenistä eivät ollenkaan pitäneet tästä. Kun Moodyn sitten piti itse liittyä seurakuntaan, johtokunta kehotti häntä rukoilemaan ja harkitsemaan asiaa kuukauden ajan ja palaamaan sen jälkeen takaisin.
Kirkon johto luuli ettei heidän koskaan tarvitsisi nähdä Moodya enää, mutta he aliarvioivat nuorukaisen vilpitöntä antaumusta. Kuukauden kuluttua Moody tuli johtokunnan eteen. He kysyivät häneltä: "No, oletko rukoillut asian puolesta?"
"Kyllä", Moody vastasi vakavana.
"Rohkaisiko Jumala sinua liittymään tähän seurakuntaan?"
"Kyllä", Moody sanoi, "Hän sanoi ettei minun pitäisi olla siitä masentunut, sillä Hänkin on yrittänyt päästä tähän seurakuntaan ainakin 25 vuoden ajan."

"Minä olen aina sanonut, että köyhät ovat tervetulleita meidän seurakuntaamme", pappi sanoi saarnassaan. "Viime sunnuntain kolehdista näin, että heitä on vihdoinkin alkanut tulla."

"Vanhalta rovastilta kysyttiin kuinka monta aktiivijäsentä hänen seurakunnassaan on. "He ovat kaikki aktiivisia", hän vastasi. "Puolet työskentelee kanssani ja puolet vastaan."

(Lainaukset: Kristityn kasvu n:o 3, s. 47, toimittanut Daniel Nylund).

Siunausta!

Ps. "Kaikkia niitä, joita minä pidän rakkaina, minä nuhtelen ja kuritan; ahkeroitse siis ja tee parannus" (Ilm. 3:19).  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti