20160525

25.5.

Aamu - ja koko päivä - oli harmaa. Lämpötila parhaimmillaan +16-17. Vaan ei satanut. Noustuamme söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Kolossalaiskirjettä. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä. 

Hain Danielin koulun jälkeen meille 12 maissa.

Heittelimme ja potkiskelimme jalkapalloa Danielin kanssa. Sitten Daniel työnteli ruohonleikkurilla koko ison etupihan nurmikon - eli voimaa on miehelle tullut. M-L kävi hakemassa Emilian koulun jälkeen klo 14 meille. Lopetimme ruohonleikkurin perässä kävelemisen ja lähdimme koko porukka neljisin HH:iin syömään. Mummi haki Milkankin sinne tet-paikasta. Minun piti heti syönnin jälkeen ajella nopeasti kotiin ja mennä sitten urheiluhierojalle 15:ksi. Toiset tulivat kävellen kotiin.

Joimme kahvia.

19:ksi menimme M-L:n kanssa kaupan kautta helluntairukoushuoneelle Rukousiltaan - 25 henkeä.

Kotiin tultuamme söimme iltapalaa ja joimme teetä.

"Nykyaikainen elämänmeno on salaliitossa säännöllistä, tyydyttävää rukousta vastaan. Klassista hartauskirjallisuutta lukiessa huomaa, kuinka suuten osan siitä ovat kirjoittaneet juuri tätä tarkoitusta varten yhteisöihin (kuten luostareihin) kokoontuneet ihmiset tai sellaiset, joilla oli palvelijoita huolehtimassa aikaa vievistä töistä (palvelijoiden rukouselämästä ei sanota mitään). ...

Kun nykyisiin esteisiin lisätään vielä tietoyhteiskunnan häly - keskusteluhuoneet, kännykät, televisio, tekstiviestit, iPodit, Internet-kännykät - niin rukous yksinkertaisesti hukkuu siihen. Lentoasemilla näkee liikeväkeä kävelemässä ympäriinsä Bluetooth-kuuloke pysyvästi korvalla, seuraavaa keskeytystä odottaen. Kaikissa elektronisissa laitteissa on tietysti päälle/pois -kytkin, mutta jotenkin niiden tarjoukset tuntuvat tuottoisimmilta tai houkuttelevimmilta kuin hiljaa istuminen Jumalan kanssa keskustellen. ...

Ollaksemme rehellisiä: useimpien mittapuiden mukaan ne ovat tuottoisampia ja houkuttelevampia kuin rukous. ..." (Philip Yancey: Vaikuttaako rukous? s. 183-184, Aikamedia 2008).

Siunausta!

Ps. "Mitä se hyödyttää ihmistä, vaikka hän voittaisi omaksensa koko maailman, mutta saisi sielullensa vahingon?" (Matt. 16:26). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti