20160520

20.5.

Noustuamme aika aurinkoiseen päivään söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Ajelin 11:ksi helluntairukoushuoneelle Päivärukoushetkeen. Ei ollut ketään. 

Puolenpäivän jälkeen kantelimme tavaroita rukoushuoneen autotallista toiseen autotalliin - Rautasaaren Vesa, Pimiän Jussi, Pietilän Paavo ja Rantalan Jussi - että saimme tarvitsemiamme tavaroita kärryyn. Niitä olivat telttapenkit ja grillikatos, jotka lastasimme Paavon kärryyn.. Kärry minun auton perässä ajelin kotiin. 

M-L kasaili tarvikkeita nuotioiltaa varten ja teki lettutaikinat. 

Söimme ja joimme kahvia.

Ennen 16 lähdimme liikenteeseen - M-L kävi kaupassa hakemassa tarpeita iltaa varten, minä hain Salmen kyytiin.

Ajelimme Mahlun koulun pihaan, jossa nuotioiltaa vietimme. Mukava paikka sellaiseen. Heti kohta saapuivat myös lehtomäen Matti ja Tuula, mukanaan iso, monen letun pannu, sekä makkaragrilli - molemmat kaasulla toimivia - ja mehupänikät mehuineen. He toivat myös grillikatoksen, jossa em. jutut tapahtuivat. Laitoimme penkit, katokset, yms. paikoilleen. Humpin Lauri toi nuotioalustan - metsätraktorin vanteesta tehdyn - ja nuotiopuut. Se on hyvä meidän tarkoituksiimme. Kohtapa paloikin iloinen valkea ympyrään laitettujen penkkien keskellä. Pian oli 5 litran nokipannu roikkumassa nuotioalustaan rakennetun "vartaan" nokassa tulen yllä - ostimme niitä M-L:n kanssa 2 kpl edellisenä kesänä ihan tällaisia tarkoituksia varten. Kahvinkeittäjänä ja tarjoilijana toimi Parkkosen Henri. 
Nuotioilta alkoi klo 18. Ihmisiä tuli mukaan 50 - 60 henkeä. Kiitämme Jumalaa - jonka työtovereita olimme tänäkin iltana - erinomaisen kauniista ja sopivasta säästä! Johtelin tilaisuuden. Lauloimme yhteislauluja tehdystä monisteesta Lampisen Sonjan kitarasäestyksellä. Lauluryhmä lauloi Lauluja Jeesuksesta -vihkosesta muutamaan otteeseen Sonjan säestyksellä. Ryhmässä lauloivat Lampisen Sonja, Lampisen Seija, Pitkäsen Liisa, Paanasen Pirkko, Halttusen Airi, Pollarin Tarja, Kaleniuksen Raija, Paajalan Pentti ja Kuusjärven Jouko. Kaleniuksen Raija soitti harmonikalla muutaman kappaleen pariin otteeseen. Lampisen Sonja lauloi joitakin lauluja. Pitkäsen Paavo ja Lehtomäen Matti käyttivät henkilökohtaiset todistuspuheenvuorot. Puhuin lopuksi. Makkarat oli sponsoroinut Denis, joka toimi myös niiden paistajana. Lehtomäen Tuula ja Matti paistoivat lettuja, joita Kuusjärven Marja-Leena tarjoili ihmisille. Systeemi oli se, että tarjoilu pelasi nonstoppina ohjelman aikanakin. Hyvin kaikki teki kauppansa. Yhden ihmisen puolesta sain rukoilla. Hän rukoili omalla suullaan syntisen rukouksen, haluten avata sydämensä ja elämänsä Jeesukselle. Kiitos Jumalalle! Tilaisuuden jälkeen oli vielä yhdessäoloa ja tarjoiluja. Penkit, ym. rukoushuoneen varastolta tuodut tavarat lastattiin Pietilän Paavon kärryyn ja hän vei ne rukoushuoneelle. Kiitämme Jumalaa illasta! Kiitos myös jokaiselle - koko tiimille - erilaisissa palvelutehtävissä olleille! Rukoillaan kylien puolesta ja jatketaan työtä Hänen johdatuksessaan. 

Ajellessamme Mahlulta kotiin oli mieli kiitollinen - ja luonto erinomaisen kaunis. Järvet olivat peilityynet ja taivas sininen. Aurinko paistoi.

Söimme iltapalaa ja joimme teetä. M-L aloitti heti kotiin tultuamme leipomisen huomiseen kahvilapäivään, Majakalle.

SAARIJÄRVI RUKOILEE - kristittyjen yhteiseesä rukousrintamassa meitä on nyt 67 henkeä. Ja lisää tulee. Rukous ensin. Se olkoon järjestyksemme.

"Kun rukoilen, yhteensattumia tapahtuu", sanoi arkkipiispa William Temple. "Kun en rukoile, niitä ei tapahdu" (Philip Yancey: Vaikuttaako rukous? s. 117, Aikamedia 2008).

Siunausta!

Ps. "Tämä on se uskallus, joka meillä on häneen, että jos me jotakin anomme hänen tahtonsa mukaan, niin hän kuulee meitä" (1. Joh. 5:14). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti