20160513

13.5.

Täskii vielä sydämellisiä synttärionnitteluja Marja-Leenan velimiehelle, Huttusen Markulle, eiliten olleen syntymäpäivän johdosta! Samoin sydämelliset onnittelumme myös Lotan Elsalle tänään olevan syntymäpäivän johdosta!

Aurinko paisteli niin mukavasti noustessamme uuteen päivään. Tietystä syystä pidättäydyin tänään aamupalasta ja lounaasta. Luin Galatalaiskirjettä. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä esirukouksia.

11:ksi ajelin helluntairukoushuoneen alakertaan Päivärukoushetkeen - 8 rukoilijaa.

Rukoushuoneelta ajelin suoraan hakemaan Danielin koulun jälkeen meille. Emilia ilmoitteli myöhemmin, että polkee pyörällään meille koululta. 

Mummi ja Emilia menivät kylälle kauppa-asioille. Daniel oli meillä. Isä-Denis kävi hänet hakemassa töistä tultuaan.

Kävin 8.3 km "kävelynomaisella" lenkillä Tarvaalan suunnassa. 

18:ksi menin kylälle, Kunnantuvalle, Karstulan Lähetysseurakunnan järjestämään Hengelliseen kokoukseen. Lahtelan Samuli johteli ja puhui lyhyesti alussa. Peiposen Samuli ja Lahtelan Satu todistivat. Lähetysseurakunnan saarnaaja Esa Viitaharju saarnasi lopuksi. Yhteislaulut olivat Lauluja Jeesuksesta -vihkosesta. Lopuksi joimme Lehtomäen Tuulan ja Matin tarjoamat kahvit. Oikein hyvä tilaisuus.

Palailtuani kokouksesta kotiin, olivat Denis ja Daniel pientä mopedia käynnistelemässä pihassa. Daniel ajella hurruutteli sillä - sanoi ajaneensa yhdeksääkymppiä. Milka ja Emiliakin oli meillä. Lapset olivat meillä pidempäänkin. Mummi kävi viemässä ensin Milkan kanssa Emilian ja Danielin kotiin.

Salmen Paavon - Enontekiöltä - kanssa puhuimme puhelimessa, saavuttuani kokouksesta pihaan.

Söimme iltapalaa.

Nyt meitä on SAARIJÄRVI RUKOILEE - kristittyjen yhteisessä rukousrintamassa 64 henkilöä.

Jatkoa edellisten päivien lainaukseen:

"Me emme siis kiitä sairaudesta Jumalan lahjana, mutta ei meiltä silti kiittäminen lopu. Me voimme sairaudessa kiittää Jumalaa siitä, että "rangaistus oli hänen päällänsä, että meillä rauha olisi, ja hänen haavainsa kautta me olemme paratut" (Jes. 53:5m 1. Piet. 2:24), siitä, että "hän otti päällensä meidän sairautemme ja kantoi meidän tautimme" (Matt. 8:17) ja siitä, että Jumala on "Herra sinun parantajasi" (2. Moos. 15:26). Me emme kiitä tuskasta, nälästä, alastomuudesta, ahdistuksesta, vainosta, vaarasta, tai miekasta, mutta vaikka eläisimmekin näiden kaikkien keskellä, niin me kiitämme siitä, että "näissä kaikissa (ei välttämättä näiden kaikkien kautta) me saamme jalon voiton hänen kauttansa, joka meitä on rakastanut" (Room. 8:35-37).

Me emme saa kiittää Jumalaa siitä, mitä saatana on tehnyt, koska siitä on niin lyhyt askel siihen, että syytämme Jumalaa siitä, mitä saatana on tehnyt.

Emme myöskään voi kiittää Jumalaa siitä, mitä ihminen on tehnyt vastoin Jumalan tahtoa. Joku yrittää kiittää Jumalaa esim. siitä, että hänen miehensä on hyljännyt hänet (no, siihen kiitokseen saattaa tietenkin liittyä luonnollisetkin syyt) ymmärtämättä ollenkaan, että Jumala, joka vihaa hylkäämistä (Mal. 2:16), samanaikaisesti murehtii tätä avioeroa.

Historian aikana on Jeesuksen nimessä tehty paljon hirvittävyyksiä, joista emme mitenkään voi kiittää Jumalaa emmekä myöskään syyttää Häntä" (Kristityn kasvu nro 3, s. 63, Daniel Nylund).

Siunausta!

Ps. "Kuinka kallis on sinun armosi, Jumala! Ihmislapset etsivät sinun siipiesi suojaa - ja sinä annat heidän juoda suloisuutesi virrasta. Sillä sinun tykönäsi on elämän lähde" (Ps. 36:8-10).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti