20160508

8.5.

Äitienpäivä valkeni aurinkoisena ja lämpöisenä - nytkin, klo vähän ennen 21, on varjon puolella yli 19 astetta.

Sydämelliset onnitteluni kaikille äideille, jotka sattuvat näitä rivejä silmäilemään! Aivan erityiset onnittelut lastemme äidille, Marja-Leenalle! Tietenkin myös perhekuntamme nuoremmille äideille - Terhi-Marjalle, Marille ja Pialle! Kiitokset Jumalalle omasta äidistäni, jota emme tänä vuonna enää saaneet onnitella äitienpäivänä!

Noustuamme söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Mukava oli taas mennä retupihan puolelle lukemaan 2. Korinttolaiskirjettä aurinkoon, nopeasti lisääntyvän vihreän ja linnunlaulun keskelle - sai olla shortseissa, ilman paitaa. Jos oikein alkaisi kirjaamaan, niin kyllä olisi paljon kiitosaiheita.

10:ksi ajelimme M-L:n kanssa helluntairukoushuoneelle rukoushetkeen alakertaan - kymmenkunta rukoilijaa.

11 alkoi tilaisuus yläkerrassa. Olikin sellainen äitienpäivän tilaisuus, jota on harvoin tullut koetuksi. Erinomainen. Tietenkin tämä on menetetyn metsikön reunamilla elelevän takametsien miehen, Kiehisen Vuolijan, maatiaissaarnaajan, näkemys. Paanasen Tuomas johteli. Paanasen Alenan puheenvuoro oli joka hetkeltään täysipainoista asiaa. Esimerkit elävästä elämästä olivat tarkkoja johdatuksia niille Raamatun asioille, joita haluttiin kuvata. Jumala on antanut Alenalle lahjan tuoda esille Jumalan Sanaa selkeästi. Riihisen Eljas kitaroineen ja äitinsä Inkeri pianon takana johtivat lauluihin. Saarna - jonka Turusen Mika ja Ann-Niina pitivät yhdessä - oli erikoinen, positiivisessa mielessä. Harvoin tuollaista "pakettia" saa kuulla tärkeistä asioista. Suosittelen sydämestäni kuuntelemaan tämän osion, sekä Alenan osuuden, kun ne varmaankin tulevat Usko TV:oon. Tilaisuuden lopussa äidit kutsuttiin eteen siunattavaiksi ja heille annettiin ruusut. Alakerrassa oli kahvitarjoilu, johon emme jääneet, kun meille(kin) oli tulossa äitienpäiväonnittelijoita.

Tultuamme kotiin kokouksesta, olikin meidän pihassa meitä odottelemassa Timo, Pia, Milka, Miro, Milena, Helmi-koira, Terhi-Marja, Denis, Emilia ja Daniel - jälkimmäinen perhe oli samassa kokouksessa kuin mekin. Mein äitsy sai lahjoja ja kukkia - Teron perheen kukka ja lahja tuli lähetin kautta. Kahvipöytä oli juhlapäivän veroinen - siihen oli tuotu ja oli tehty kotona. Passasi nautiskella - minunkin, vaikka en imeliin koskenutkaan. "Timot" jatkoivat juhlimaan Pian äitiä.

Menin urheilukentälle kuumaan aurinkoon Emilian ja Danielin kanssa. 10.2 km "kävelynomaisen", valitettavasti liian hiljaisen, lenkin tein. Emilia ja Daniel menivät isän ja äidin kanssa pois, kun kävivät kaupassa.

Palattuani lenkiltä, söimme ennen 18 - uunissa pellillä paistettuja muikkuja, parsaa, salaattia...

Iltalehden uutisista selasin Suomen tämänpäiväisen ottelun Jääkiekon MM-kilpailuissa.

Lueskelin kirjaa nojatuolissa takapihan puolella. Aurinko paistoi matalalta, mutta oli lämmintä - ei tarvinnut kuin shortsit.

Söimme iltapalaa ja joimme teetä.

* "Ajatteleminen ei ole syntiä, mutta synti alkaa ajatuksesta."

* "Ihmiset luulevat, että itselleen kuoleminen tekee ihmisen surkeaksi. Mutta asia on aivan päinvastoin. Jos kieltäydyt kuolemasta itsellesi, tulet todella surkeaksi."

                                                                                                 ROY HESSION

* "Ongelmat ovat kuin vauvoja: mitä enemmän syötät niitä, sitä suuremmiksi ne kasvavat."

* "Monet ihmiset uneksivat huomisesta ja valittavat tästä päivästä, eivätkä he ollenkaan ymmärrä, että tämä päivä on eilisen huominen."

* "Tee se mitä sinun pitäisi tehdä, niin sinulle ei jää aikaa tehdä sitä, mitä sinun ei pitäisi tehdä."

* "Ylistäminen on kuin pianonsoittoa. Ei voi soittaa yhtä hyvin joka päivä, mutta jos ei joka päivä soita, ei koskaan soita hyvin."

(Kristityn kasvu, nro 3, s.103, toimittanut Daniel Nylund).

Siunausta!

Ps. "Mutta Herran armo pysyy iankaikkisesta iankaikkiseen niille, jotka häntä pelkäävät, ja hänen vanhurskautensa lasten lapsille" (Ps. 103:17).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti