20160518

18.5.

Täskii vielä sydämellisiä nimipäiväonnitteluita Mannin Eerolle, Mannin Erkille, Jaskarin Erkille - ja kaikil muilkii Eeroil ja Erkeil!

Kyllä se aurinkoista oli silloin kun nousin uuteen päivään. Daniel oli meillä edellisen yön. M-L vei kouluun.

Söimme aamuiset palamme ja joimme kahvimme. Luin Efesolaiskirjettä. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Kävimme hakemassa Danielin koululta M-L:n kanssa ja menimme sieltä porukalla suotaan kylälle - he kauppaan ja minä urheilukentälle 10.2 km "kävelynomaiselle" lenkintapaiselle. Nopein kilometri oli 7.11 paikkeilla. Sattui toinekin kävelijä olemaan kentällä. Kävelin kotiin - 4.5 km. Päivän lenkki oli n. 14.7 km.

Söin palattuani lenkiltä - vokkipannulla paistettuja vihanneksia ja kanaa. M-L ja Daniel olivat jo syöneet.

Denis tuli töistä tultuaan meille. Kävimme ensin hakemassa hänen autonsa kylältä. Otettiin sen jälkeen tarjoiluja - minäkin pelkkää kahvia. Daniel lähti isänsä mukana kotiin.

18.30;ksi ajelimme M-L:n kanssa Herran kohtaamisen iltaan helluntairukoushuoneelle. Paavo Järvinen oli puhumassa. Timo Ahola johteli. Lopuksi oli rukouspalvelua. 

Tulimme kokouksesta kaupan kautta kotiin. Söimme iltapalaa ja joimme teetä - minä pakuri-sellaista.

"Eräs saksalainen teologi sanoi, että Dietrich Bonhoefferin salaisuus oli luovassa tavassa, jolla hän yhdisti toisiinsa rukouksen ja maanläheisyyden ja muovasi hengellisyyden, jossa oli tilaa sekä hurskaudelle että aktiiviselle toiminnalle. Ollessaan eristyksissä luostarissa ja odottaessaan Saksan vastarintaliikkeen käskyjä Bonhoeffer kirjoitti: "Päivä ilman aamu- ja iltarukousta ja henkilökohtaista esirukousta on suorastaan merkityksetön, yhdentekevä päivä." Hän oli pastori ja noudatti säännöllisiä rukoushetkiä vielä senkin jälkeen, kun oli joutunut vankilaan osallistuttuaan Hitlerin vastaiseen salajuoneen.

Bonhoeffer piti rukousta osallistumisena Jumalan maanpäälliseen toimintaan. Hän moitti saksalaisia kristittyjä, jotka vetäytyivät hurskauteensa samalla kun alistuivat ympäröivään pahaan ("asiat nyt vain ovat näin"). Emme voi vain rukoilla ja sitten odottaa, että Jumala tekisi loput. Samalla Bonhoeffer varoitti aktivismista, joka vastustaa pahan voimia turvautumatta puolestaan rukouksen voimaan. Taistelu pahaa vastaan vaatii sekä rukousta että rukoilevaa toimintaa" (Philip Yancey: Vaikuttaako rukous? s. 137, Aikamedia Oy 2008).

Siunausta!

Ps. "Minun onneni on olla Jumalaa lähellä" (Ps. 73:28).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti