20160814

14.8.

Aurinko paistoi Mäntyluodossa. Järvi oli tyyni noustessamme uuteen päivään. Ulkona +14. Sisällä +18. Hyvin nukutti. Pidimme vähän aikaa kaasulämmitintä päällä. Söimme aamupalaa - oikein tuhdin sellaisen - ja joimme kahvia. Luin Apostolien tekoja.

Kuuntelimme radiojumalanpalvelusta.

Kasailimme tavaroitamme ja lopulta kannoimme ne veneeseen. Ajelimme Rasaniemeen, jossa olimme 12 maissa. Järvi oli tyven. Tavarat autoon, vene paikoilleen, vaatteiden vaihto. Sitten vain hurautimme kirkolle, jossa alkoi Pirtin perinnepuistossa klo 13 luterilaisen seurakunnan ulkoilmatapahtuma. Siellä kerättiin varoja letuilla ja kahvilla Pietarin katulasten hyväksi. Kangasniemellä on hyviä musiikkiryhmiä luterilaisella seurakunnalla. Kaksi niistä esiintyi tässä tapahtumassa. Sääkin suosi - lopussa oikein auringolla. Väkeäkin liepeille oli kerääntynyt. Mukana tapahtumassa oli myuös entinen raskaansarjan ammattinyrkkeilijä "Käpylän pyöveli", Jukka Järvinen, jota haastateltiin. Minullakin johdattautui niin, että sain parin henkilön kanssa puhua uskonasioista tilaisuuden aikana - ei ihan mitä vaan, vaan ytimestä. Olivat minulletuttuja ei-uskovaisia miehiä. Iloitsin mahdollisuudesta. Velj´mies Heimokin oli tullut tilaisuuteen.

Pirtin puistosta menimme Teboilille syömään seisovasta hyvät ruuat. TB:llä on perjantaisin aina tirripaistipäivä. Siitä moni tykkää - mekin. Kysäisin tänään työntekijältä, että paljonkohan lihaa menee sen päivän aikana tirripaistiin. Sanoi, että viime perjantaina meni 60 kg.

Syötyämme lähdimme ajelemaan Saarijärvelle kotiin, jossa olimme 17 jälkeen. Laitoin takkaan tulen tultuamme.

Saatuamme tavarat sisään jne, lähdin heti 10.1 km lenkille. Ensin kävin Mannilan pururadalla tekemässä 5.5 km lenkin. Sieltä ajelin urheilukentälle ja tein 4.6 km taapertelun - koetin ihan oikealla tekniikalla kävellä.

Palattuani lenkiltä otimme hieman iltapalaa ja teetä.

"Mitä etsit ympärillesi tähystellen, koska yhdyskuntasi ei ole täällä? Taivaallinen olkoon kotisi, maallista silmäile vain ohikulkiessasi. Kaikki mainen katoaa, ja sinä sen mukana. Katsele sitä niin, ettet kiinnitä sydäntäsi siihen joutuen sen vangiksi ja sen mukana kadoten. Kaikkein korkeimman puoleen kohotkoot ajatuksesi, Kristuksen luo rukouksesi! Ellet käsitä taivaallisten asiain syvyyttä ja korkeutta, niin lepää Kristuksen kärsimyksessä ja viivy hänen pyhissä haavoissaan" (Tuomas Kempiläinen).

Siunausta!

Ps. "Maailmassa teillä on ahdistus; mutta olkaa turvallisella mielellä, minä olen voittanut maailman" (Joh. 16:33).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti