20160816

16.8.

Sydämelliset onnittelumme pienelle Milenalle täyttäessäsi 2 v! Taivaan Isä siunatkoon jokaisen elämäsi päivän! Olet kyllä sellainen päivänsäde, ettei sanoja keksi, miten se pitäisi ilmaista!

Kostea päivä. Marja-Leena nousi aikaisemmin laittelemaan tarjoiluja päivää varten - ja tekemään muita valmisteluja. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia - minä vähän myöhemmin. Luin Apostolien tekoja.

Kävin hakemassa "menetetyn metsikön" reunamilta vastaksia joista tekaisin vastan laavussa istuskellen. Hieman satoi.

Laitoin pressusaunan kiukaan alle tulen.

Rukoilimme M-L:n kanssa olohuoneessa yhdessä.

13.30. maissa meille tuli vieraita - siskoni Pirjo ja miehensä Kari, sekä veljeni Heimo ja vaimonsa Arja. Se oli mukava asia - eihän sitä niin usein tapahdu. Nyt tapahtui. 
Jutustelimme ja olimme yhdessä. 
Kävin välillä hakemassa Emilian ja Danielin koulun jälkeen meille.
Joimme kahvia ja söimme hyviä tarjoiluja. Kun saunan kiuas oli kuuma heittelin häkälöylyt ja vedin pressun kehikon päälle. Heimo, Kari, Daniel ja minä menimme ensin saunaan. Löyly oli hyvä ja samoin vasta. Kanssakylpijätkin kiittelivät löylyjä.
Terhi-Marja tuli töistä tullessaan myös meille.
Pirjo ja Arja kävivät myös saunassa - ja kiittelivät kilvan mukavia pehmeitä löylyjä. 
Ennen vieraiden - no, ei nyt niin vieraidenkaan - poislähtöä ennätti Deniskin vielä heitä näkemään töistä tultuaan.
Taisivat vieraat lähteä 17.30 maissa - menivät "Terhien" kanssa katsomaan ohi mennessään heidän taloaan, joka on tuossa lähellä. Mukava oli sukulaisia pitää meillä vieraina.

Lienee ollut 18 maissa kun lähdin 8.3 km "kävelynomaiselle" lenkille Tarvaalan suuntaan. Vähän tihkutteli vesiä. M-L kävi myös lyhyemmällä kävelyllä. Oli kukkia keräilemässä maljakkoon laitettavaksi jo aika lähellä kotia, kun saavutin.

"Meidän ei ole helppo nähdä, missä pienen ja todella suuren raja kulkee. Miten toisin piirtyykään tuo raja Ikuisen silmiin kuin meidän hämäriin katseisiimme! Varmaa on; että pieninkin voi sisältää ja heijastella suurinta kuten kastepisara aurinkoa. Ja mikä omassa elämässämme on suurta, mikä pientä? Vuorokautesi täyttävät pikku tapaukset, pienet velvollisuudet ja työt, mutta juuri nuo samat pikku työt ja velvollisuudet, surut ja ilot muodostanevat elämäsi kehyksen ja ovat siksi jotakin suurta ja arvokasta tai voisivat ainakin sellaisiksi tulla, jos niitä oikeassa valossa katsottaisiin. Päiväsi on usein täynnä "pieniä" todisteita Jumalan hyvyydestä - syömäsi leipä, nauttimasi lepo, sana, joka sieluasi ravitsee - mutta miten rikkaiksi voisimmekaan tulla, miten saattaisikaan ympärillämme vihannoida ja kukoistaa, jos paremmin kykenisimme näkemään tuon Jumalasta lähteneen suuren ja korkean, minkä hän näennäisesti pieneen piilottaa!" (L. Lindskog).

Siunausta!

Ps. "Olenhan minä sinua käskenyt: Ole luja ja rohkea; älä säikähdy äläkä arkaile, sillä Herra, sinun Jumalasi, on sinun kanssasi, missä ikinä kuljetkin" (Joos. 1:9).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti