20160805

5.8.

Vuolija heräili uuteen päivään Iisalmessa, kauniissa hotellihuoneessa 7-8 välillä. Aamupesut ja sitten vain hotellin ruokasaliin aamupalalle. Mutta olihan kaunis sali! Ja korkea. Todella isot ikkunat, joista yksi monen metrin levyinen ja vielä korkeampi, oli lasimosaiikkia. Yhdellä seinällä oli oikein iso maalaus, jonka päällä luki teksti: Kylväjä. Samalla seinällä toisessa laidassa maalaus, jossa luki: Hyvä Paimen. Muilla seinillä oli Raamatun evankelistojen - Matteus, Markus, Luukas ja Johannes - kuvat. Sen lisäki kuvia pyhimyksistä - heidän nimensä myös. Yhdessä nurkassa oli ikoni. Aamupala oli erinomainen ja monipuolinen. Kysyin tarjolle laittajalta, että kuka omistaa tällaisen paikan. Kuulin, että 8 veljestä, joista 7 on ortodokseja. Vierssä onkin kaunis ortodoksikirkko, joka taisi olla profeetta Elian kirkko. Empä tiennyt tilatessani, vasta aamulla aamupalalla, millainen paikka majapaikkani oli. Ei valittamista missään suhteessa. Sainpa siinä tilaisuuden - uskonnollisista asioista kun puhuttiin - sanoa jotakin uskosta. Siinäpä sitten lähellä ollut pariskuntakin kuuli.

Luin Apostolien tekoja. Rukoilin. 

Ennen 11 jätin hotellin ja ajelin Sankarniemeen, urheilukentälle. Niin kuin eiliten kerroin, siellä olivat kolmepäiväiset Aikuisurheilun Suomen mestaruus-yleisurheilukilpailut - yli 1000 osanottajaa. Kilpailun suojelijat olivat KD:n puheenjohtaja, kansanedustaja, Sari Essayah - joka juuri valittiin KOK:n (Kansainvälinen Olympiakomitea) jäseneksi, kansanedustaja Seppo Kääriäinen, sekä Ponssen hallituksen puheenjohtaja, Juha Vidgren. Tuli kentällä ja sen reunamilla käytettyä hyvin aikaa verryttelyyn ja venyttelyyn. Välillä satoikin ravakasti, mutta kilpailujen aikana ei oikeastaan satanut. 
Olivathan kisojen avajaisetkin ja siinä mukana "nimi-ihmisiä", mutta kyllähän net vähän niinkuin ohi menivät.
Oma lajini, 5000 m kävely radalla, alkoi klo 13.30. Etukäteen tuntui, että on niin kovia kasvoja sarjassa, että "ei mitään mahiksia". Kuitenkin tuli ennakkoluulottomasti lähdettyä matkaan. Aika oli tosi paljon parempi kuin etukäteen ajattelin - 30 min. 15 sek. Olin siihen tyytyväinen. Sijoitus oli tälla kertaa toinen. Sekin tyydytti. Sarjahan on minulla 65 v. Eli voin sanoa kisojen menneen hyvin, vaikka ennen kisoja - oikeastaan pidempäänkin - tuntui, että tekniikka on vähän hakusassa. Mutta kävely on arvostelulaji ja tänään mentiin niinkuin tuomarit sallivat.
Palkintojenjaon jälkeen lähdin ajelemaan kotia kohti. Sain kilpailupaikalla jaella jonkin verran Jumalalla on sinulle asiaa -vihkosia.

Pian kotimatkan alussa kävin syömässä ABC:n seisovasta, Marjahakakohan oli paikan nimi. Tulin Pielaveden - Viitasaaren kautta. Samalla sai verestellä muistoja, sillä sitä kautta aina ajelimme alkuaikoina kun mentiin Vartiuksen kautta Vienan Karjalan Louhen piiriin.

Olin kotosalla ennen 19. Marja-Leena oli kotosalla. Lämmitin saunan. Oli mukava vastan kanssa nousta lauteille kilpailun jälkeen - vaikkei mikään paikka kipeänä ollutkaan - ja vilvuutella takapihalla. Aurinkoinenkin kun paistoi. M-L kävi kylällä kaupassa. Keittelin kahvit.

Katselimme TV7:sta netin kautta tulevaa live-lähetystä Suomi tulessa -tapahtumasta, Helsingin jäähallista. Oli sen sarjan viimeinen tilaisuus. Erinomainen tilaisuus. Minulla onkin katsomatta tämän päivän aamupäivän tilaisuus, sekä eilinen iltatilaisuus ja loppuosa aamupäivän tilaisuudesta, mutta eiköhän ne arkistosta nää. Hyvä, että Suomessa on tällaisia tilaisuuksia.

Siunausta!

Ps. "Minä olen tullut valkeudeksi maailmaan, ettei yksikään, joka minuun uskoo, jäisi pimeyteen" (Joh. 12:46).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti