20160821

21.8.

Noustessamme uuteen päivään - sunnuntaihin - paistoi aurinko. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Apostolien tekoja.

10:ksi ajelimme Marja-Leenan kanssa helluntairukoushuoneelle alakertaan rukoushetkeen. Taisi olla 11 rukoilijaa.

11 alkoi yläkerrassa kokous, jonka johteli Ilolan Niko. Riihisen Inkerin säestyksellä/johdolla laulelimme lauluja. Turusen Mika opetti armolahjoista - on menossa sarja niistä. Sarjaa ei pidetä peräperäjälkeen, vaan n. kuukauden välein. Tulee hyvä opetussarja armolahjoista - kuunneltavissa UskoTV:stä. Tilaisuuden jälkeen oli alakerrassa kahvitarjoilu.

Jonkin aikaa kokouksesta tulon jälkeen menimme lenkille. M-L meni omalleen ja minä omalleni. Tein 8.3 km "kävelynomaisen" lenkin Tarvaalan suunnassa. Sen aikana aurinkoinen - ja oikein lämmin - päivä muuttui pilviseksi ja vettäkin ripeksi. Mukava lenkki-ilma.

Lenkin jälkeen söin hyvää vokkipannu -ruokaa - M-L oli jo ennättänyt syödä.

Aloin lueskella Terhi-Marjan tänään kokouksessa ostamaa kirjaa - antoi sen meille ensin luettavaksi - joka kertoo kiinalaisesta pastorista, Zhang Rongliangista. Kirjan nimi on Lujana Kristuksessa, Rohkean kiinalaispastorin elämäntarina. Valtavia kärsimyksiä!

Kävin saunassa. Oli ilo ropsutella vastalla ja vilvuutella takapihalla. Etuoikeus. Kiitosaihe.

Jatkoin em. kirjan lukemista. Sitä on vaikea laskea kädestään. Mitä kaikkea Kristuksen ruumis - veljemme ja sisaremme - joutuvatkaan maailmassa kokemaan!

Seurasimme M-L:n kanssa TV7Plussalta netin kautta Pohjoisten kansojen konferenssista katsomatta jääneistä tilaisuuksista yhden. Samalla tuli luetuksi myös em. kirjaa ja syötyä iltapalaa/juotua teetä.

Ote em. kirjasta:

"Muistan jopa hänen tuona iltana julistamansa sanoman. Aiheena oli maria, joka käytti kallisarvoisen tuoksuöljynsä Jeesuksen hyväksi. Hän kertoi, miten Maria rikkoi kallista tuoksuöljyä sisältävän astian toivoen sen miellyttävän Herraansa. (Ks. esim. Joh. 12:3-8.) "Liian monille nykyisille uskoville on annettu kalliita tuoksuöljyastioita, mutta he kieltäytyvät rikkomasta niitä. He pitävät niitä itsellään, mutta eivät tiedä, mitä tarkoitusta varten. Rakkaus Jeesukseen vaatii täydellistä antautumista. Älä pidätä mitään. Mikään ei ole sen kallisarvoisempaa, mikään ei ole arvokkaampaa, kuin että Vapahtaja on kanssamme. Me emme saa pidätellä mitään." Siinä istuessani ymmärsin, etten voinut pidätellä mitään. Kuultuani hänen sanansa rukoilin hiljaa: "Herra, minun elämäni on kaikki, mitä minulla on tarjota sinulle. Se ei ole kallisarvoinen tuoksuöljyruukku, mutta rikon mielelläni sen sinun hyväksesi. Olkoon tämän rikotun astian sisältö mieluisa sinulle, Herra" (Lujana Kristuksessa, rohkean kiinalaispastorin elämäntarina, Zhang Rongliang & Eugene Bach, Avainmedia Lähetysjärjestö ry 2016, s. 72).

Siunausta!

Ps. "Me olemme kaikin tavoin ahtaalla mutta emme umpikujassa, neuvottomat mutta emme toivottomia, vainottuja mutta ermme hylättyjä, maahan lyötyjä mutta emme tuhottuja" (2. Kor. 4:8-9).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti