20160826

26.8.

Ihanhan sitä hyvää kuuluu. Sellainen mukavasäinen päivä - Aurinkokin paistellut ihan mukavasti ja ollut pilvipoutaistakin. Marja-Leena kävi kylällä kauppa-asioilla heti aamusta. Söimme aamupalaa - minä parikananmunaa paistettuna punapalmuöljyssä, pekonin, salaatin, kurkun, tomaatin ja juuston kera - ja joimme kahvia. Pähkinöitä syömme paljon - varsinkin minä. Luin Apostolien tekoja. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä. 

12 maissa hain yhden kolmasluokkalaisen - Danielin - koulun jälkeen meille.

13 maissa hain vuorostaan yhden neljäsluokkalaisen - Emilian - meille. 

Ajelin auringossa Kannonkoskelle - oli vedetty uusi pintä maantiehen, jotren mukavahan se oli hurruutella. kannonjärvelle ja Kannonkosken keskustaan laittelin nuotioiltajulisteita joka paikkaan mihin vain sai. Eivätköhän ne siellä tee työtään - kertoen ihmisille tulevasta illasta. Ensi viikolla ovat sitten kutsut vuorossa, jotka jaetaan keskustan alueelle - ja muuallekin mahdollisesti jonkin verran. Myös Jumalalla on sinulle asiaa -vihkoset jaetaan. Ihan mielenkiintoista on nähdä, kuinka tällainen ilta otetaan Kannonkoskella vastaan.

Palailtuani reissusta kotiin, kävimmekin syömään neljisin - kaksi lasta ja kaksi vanhusta. 

Ruuan jonkinverran laskeuduttua ajelin mannilan pururadalle hiljaiselle 2 km 750 m lenkille. Sieltä menin suoraan urheilukentälle 1.2 km lenkille - vähän enemmän niinkuin kävelytekniikalla. Josko sitä huomenna menisi Konttimäki -hölkkään - en kilpailemaan, vaan osallistumaan ja lenkille. Ja arvotaanhan siellä hyviä palkintojakin. Voihan sitä pitää hauskaa vaikka tälläkin tavalla melkein seitsenkymppinenkin toisten jaloissa.

19:ksi ajelimme M-L:n kanssa Uuden elämän iltaan helluntairukoushuoneelle. Lasse Ripatti, Valkealasta, oli puhumassa. Hannu-Heikki Hyppönen musiikissa. Pastoripariskuntamme - Turuset - johtelivat iltaa. Lopussa oli esirukouspalvelua. Hyvä tilaisuus - ja vielä enemmän niiltä osin nimenomaan, että yksi ihminen ainakin halusi antaa elämänsä Jeesukselle. Seuraavaa en halua kertoa siksi, että mitenkään korottaisin/korostaisin itseäni, mutta kerron kuitenkin: 3.8. ollessani illalla lenkillä urheilukentällä, oli kaksi ihmistä seisomassa radan varressa katsomon alatasanteella. Toinen heistä oli tuttu. Tämä tuttu esitteli minulle sen kanssaan olleen. Juttelimme. Siinäpä heti kohta sain todistaa Jeesuksesta tälle uudelle. juuri esitellylle ihmiselle. Se vain meni niin luonnostaan. He lähtivät ja minä jatkoin lenkkini loppuun. Päästyäni kotiin, laitoin tekstiviestin tälle tutulleni, jokas kaverinsa kanssa oli siellä kentän reunalla. Tekstiviestissäni oli mm. tällaista tekstiä: Oli mielenkiintoinen tapaaminen kentän laidalla. Uskon hengessä haluan vielä sanoa teille: "On todella hieno asia, että lyhyen ajan sisällä olette molemmat Jeesukseen uskovia." Se toteutui tänä iltana tuossa Uuden elämän illassa - ja se on koskettavaa. Muistetaan uskoontullutta Suvia rukouksin! Tuosta 3:nnesta päivästä elokuuta olemme M-L:n kanssa muistaneet Suvia rukouksin, että hän tulisi uskoon. Vaikka se ei ole mitenkään meidän ansio - ei sitten ollenkaan - niin mekin voimme iloita rukousvastauksesta! Sielujen voittaminen on aina yhteistyötä. Yksi tekee yhtä, toinen toista, samankin ihmisen kohdalla - ja sitten kaikki saavat iloita. Se on mielenkiintoista. Taivaassa iloitaan. Mekin iloitsemme. Suvi oli eka kertaa hengellisessä tilaisuudessa - ainakin "tämän tyylisissä" - nuotioillassa Saarijärven torilla 19.8. Tänä iltana hän oli toista kertaa - ja se oli ensimmäinen kerta rukoushuoneellamme. Ylistämme Herraa!

Palattuamme kotiin kokouksesta tulimme kauppojen kautta. Kotona söimme iltapalaa ja joimme teetä - kynttelin valossa.

Olen ajatellut - sen jälkeen, kun Venäjällä allekirjoitettiin ja pian sen jälkeen astui voimaan, laki, joka muuttaa hengellisen työn tekemistä Venäjällä - että Suomessakin jotkut tahot aivankuin väheksyvät lain vaikutuksia käytännössä. Tänään tulleessa Medialähetysjärjestö IRR-TV:n infolehtisessä, Elokuu 2016, nro 4, oli ensimmäisellä sivulla otsikko: "Tärkeä raportti, Venäjä sulkemassa ovensa lähetystyölle." Toisella sivulla oli seuraavanlaista tekstiä: Ensin otsikko: "Päivitys Venäjän tilanteesta. Odotettavissa vaikeita aikoja." Sitten varsinaista tekstiä: "Moskovassa pidetyssä toisessa Slaavilaisen oikeuskeskuksen nettiseminaarin suorassa lähetyksessä päätössanat lausunut vanhempi juristi Anatoli Ptselintsev varoitti osanottajia, että Venäjän seurakunnilla on odotettavissa vaikeita aikoja. Moskovassa sijaiseva Slaavilainen kristillinen oikeuskeskus ilmoittaa tuoreessa tiedotteessaan seuraavaa: "Valitettavasti, kuten me, slaavilainen oikeuskeskus, olemme varoittaneet, lainsoveltaja (viranomainen) tulee todennäköisesti soveltamaan lakia uskovien oikeuksien vastaisesti, niiden pykälien mukaan, jotka lisättiin Venäjän Federaation lakiin 31.12.2001 No. 195-F3 artikla 5.26, koskien omantunnonvapautta, vapautta tunnustaa uskoa, uskonnollisten yhteisöjen toimintaa. Valitettavasti tämä on ollut ennakoitavissa.
Meillä ei ole muuta tietä kuin seisoa lujina asemissamme ja loppuun asti puolustaa perustuslaillisia oikeuksiamme, vaatien lainsoveltajalta (oikeusviranomaisilta) kuuliaisuutta laille, jonka on hyväksynyt lainsäätäjä, ja soveltamaan sitä lain kirjauksen mukaisesti."
Näin ilmoitti Venäjän kristillinen lakimieskeskus seminaarin osanottajille tuoreimmassa tiedotteessaan 8.8.2016. Ilmoituksen katsotaan korvaavan edelliset asiaan liittyvät tiedotteet.
Lakikeskus ilmoitti valmiutensa vastata asiaan liittyviin kysymyksiin.... -
Otsikko: "Uutisen väheksyminen aiheetonta." Teksti: "Jotkut suomalaislähteet ovat väheksyneet uuden lain merkitystä viittaamalla aiempaan Moskovassa pidettyyn Slaavilaisen oikeuskeskuksen ja maan pastoreiden väliseen avoimeen nettiseminaariin. Perinteisen Baptistiliiton ulkosuhteiden johtaja Vitali Vlasenko valaisi seminaarin luonnetta: "Lakikeskuksen juristit olivat pyrkineet rauhoittamaan seurakuntien johtajia. Rauhoittelu perustui juristien omaan näkemykseen lain soveltamisesta eikä konsultaatioon Venäjän viranomaisten kanssa."
Otsikko: "Seurakunnat ottivat aikalisän."
Teksti: "Sekä Baptistiliitto että Helluntailiitto ilmoittivat, että evankelisiin kirkkokuntiin kuuluu tuhansia seurakuntia, joista suurimmalla osalla (99%) ei ole virallisesti rekisteröityä kirkkorakennusta. Valtio ei ole myöntänyt rakennuslupia kirkkorakennusten rakentamiseen. Helluntailiiton yli 2000 seurakuntaa ovat ottaneet aikalisän ja keskeyttäneet seurakuntiensa tekemän evankelioimistyön sisäistä neuvonpitoa varten, jossa etsitään tietä eteenpäin ja mahdollisuuksia jatkaa seurakuntien toimintaa uuden lain valossa.
Laki on ristiriidassa kristuksen seurakunnalleen antaman lähetyskäskyn kanssa. Kirjaus löytyy Raamatusta yhteensä viisi kertaa: Matt. 28:19-20. Mark. 16:15. Luuk. 24. Joh 20 ja Apostolien teot 1:8.
Lähetyskäskyn mukaan seurakunnan tärkein tehtävä on tehdä Kristukselle opetuslapsia, seuraajia. Jeesus ilmoitti tavan, jolla näin tehdään. Evankeliumin hyvä sanoma on välitettävä verbaalisesti, siis puhumalla, uskosta osattomille.
Juuri tämän kieltäminen uudessa laissa on suurin huolenaihe Venäjän yli 7000 evankeliselle seurakunnalle. (Hannu Haukka, toiminnanjohtaja)"

Venäjä ja sen seurakunnat tarvitsevat rukouksiamme!

Siunausta!

Ps. "Heitä murheesi herran huomaan, niin hän pitää sinusta huolen" (Ps. 55:23).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti