20160823

23.8.

Päivä oli aurinkoinen ja lämmin. Noustuamme uuteen päivään - tiistaihin - söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Laitoin ilmoituksen lehteen Kannonkosken torilla olevasta Syystulien kutsu -teemalla olevasta nuotioillasta - sehän on to. 1.9. klo 18. Eilen illalla laitoin myös puffin lehtiin - josko sen laittavat.Luin Apostolien tekoja. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Ajelin helluntairukoushuoneen alakertaan jatkamaan rukousta Päivärukoushetkeen - 3 rukoilijaa.

Palattuani kotiin laittoi M-L kuulumaan netin kautta jälleen yhden tilaisuuden Arctic North -konferenssista - TV7Plussasta. Konferenssinhan järjesti Saamen Alkuperäiskansan Kristillinen Keskus, Laksjohkassa, Taanan kunnassa. Mukana oli myös inuitteja, Grönlannista. Välillä laitettiin ohjelma seisomaan, kun kävin hakemassa Emilian ja Danielin koulusta meille. Aurinko paistoi. M-L laittoi ruokaa.

"Het kohta" kotiin tultuamme söimme hyvää ruokaa neljisin.

Kuunneltiin ja katseltiin loppuun aiemmin puhuttu tilaisuus. Terhi-Marja kävi hakemassa lapsosensa vähän aikaisemmin tänään - oli joillakin asioilla ja päässyt aikaisemmin töistä.

Kävin myöhemmin lenkillä. Ensin ajelin Konttimäkeen. "Kävelynomaisesti" tein siellä 2 x 3 km lenkin. Menin ihan varsin kokeilemaan, onko se tie käveltävissä kilpakävelytekniikalla, jossa ensi lauantaina järjestävät Konttimäki -hölkän. On kyllä sellaista mäkeä, että mahdoton on kävellä sillä tekniikalla. Hikihän siellä kyllä tuli kun aurinko paistoi ja oli hiukan yli +20. On ollut mielessäni, että menisin sinne Konttimäki -hölkkään osallistumaan kävellen juoksijoiden sekaan - ihan vain lenkille. Saapi nyt sitten nähdä. Lauantaihan sen näyttää. Konttimäestä ajelin hikisenä urheilukentälle, jossa tein 4.1 km jatkolenkin - eli 10.1 km yhteensä tänään. Emiliakin juoksi kentälloä vastaan - oli tullut sinne tuttujen kyydissä. Danielillakin piti olla tänään jalkapallotreenit, mutta ne oli peruttu kun kentällä oli niin paljon pelaajia. Oli tainnut mennä poika isän kanssa lenkille.

M-L oli käynyt myös lenkillä. Oli samalla kerännyt muutaman litran puolukoita ja vähän sieniä.

Katselimme jälleen yhden tilaisuuden kesäisestä Laksjohkan konferenssista netin kautta. Se on kuin "kylpyä" hengelliselle elämälle. Tiedän, että joku voi olla eri mieltä tästä asiasta. Mutta, eipä siitä puolesta sen enempää. Satoi hetken aika ravakasti.

"Meidän varsinainen elämämme täytyy olla Jumalan tahdon täyttämistä, mutta tätä tahtoa vastassa on maailma. - Sydämen halulla tähän maailmaan kuuluminen on kuolemaa. - Tässä on siis kaksi sovittamatonta ristiriitaa vastakkain. - Jommallakummalla taholla täytyy, oi sielu, sinun rakkautesi asustaa. Elämä ja kuolema riippuvat siitä, missä rakkaudellasi on sija" (Fr. Hammarsten).

Siunausta!

Ps. "Anokaa, niin teille annetaan" (Luuk. 11:9).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti