20160827

27.8.

Aamupalaa ja kahvia. Aika aurinkoinen sää silloin. Luin Apostolien tekoja. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Kävin 1.4 km hiljaisella verryttelylenkillä ja vähän venyttelin.

Ennen 11 olin Konttimäen koululla, jossa oli tänään Kontti-hölkkä. 11 alkoi ilmoitusten vastaanottaminen. Ilmoittauduin 3 km matkalle - muut matkat olisivat olleet 6, 9 ja 16 km. Kävin kiertämässä 3 km radan läpi. 12 alkoi hölkkä. Osanottajia oli ihan mukavasti. Vähän "kävelynomaisesti" menin lenkin. Aika vaikeaa se tietenkin oli, sillä menopuolikas oli alamäkivoittoinen ja paluupuolikas ylämäkivoittoinen. Muuten ihan mukava rata. Kääntöpaikka oli yhden joenrannassa olevan mökin pihassa oleva pihakeinu. En edes tiedä kuinka monta oli minun edelläni, mutta näkeehän sen lehdestä. Jouduin nimittäin lähtemään pois ennen tulosten julistamista ja palkintojen jakoa. En ollenkaan ollut liikkeellä muuten kuin osallistumismielialalla - ei aina tarvitse olla kilpailemassa. Huomenna olisi tarkoitus taas mennä kävelykilpailuihin, siksikin tuo lyhyempi matka oli hyvä verryttely siihen. Tällä iällä palautuminenkin kestää pidempään, jos oikein "kunnolla rypistetään." Palkintojenjakosysteemikin oli Kontti-hölkässä mukava. Parhaat saivat pokaalin - niin lienee ollut miesten ja naisten kesken, mutta siitä en ole varma. Muut palkinnot jaetaan arpomalla. Palkintoja oli runsaasti. Koska jouduin lähtemään ennen palkintojenjakoa/arpomista pois, niin Lampisen Leea lupasi ottaa minulle mahdollisesti tulevan palkinnon.
Sää oli hieno. Tuulta oli kyllä, mutta se tuntui meidän lenkillä oikeastaan vain alkumatkasta. Oli mukava kun muutama muukin meidän seurakuntalainen oli mukana juoksemassa. Samoin ainakin tarjoilupuolellakin oli seurakuntaamme kuuluvia Konttimäkisiä. Hyvä mennä mukaan sinne missä ihmiset ovat. Tämän tapahtuman aikana minulla oli mahdollisuus puhua hengellisistäkin asioista yhden juoksijan kanssa.
Minua ja Mannisen Einoakin - Eino on oikea urheilija sanan varsinaisessa merkityksessä - haastateltiin Konttipostiin.

14:ksi ennätin ajella Terhi-Marjan perheen muuttohommiin - oli sovittu, että 14:ksi. Eihän siellä ollut muuta kuin raskaampia jäljellä - ja niissäkin minä näyttelin pientä osaa, sillä Samuli L., Niko I. ja Jussi R. olivat härevämmin kiinni kantamuksissa. Talkooväki oli käynyt meillä syömässä M-L:n laittamat ruuat. Minä kävin hakemassa M-L:n kahvitermoksien, hyvien voileipien ja maistuvien pullien kanssa "Terhien" "vanhaan uuteen" rintamamiestaloon - siihen, johon muuttavat. Viimeisen kuorman jälkeen joimme kahvit - paitsi Niko, jolla oli kiire muualle. M-L laitteli tavaroita myös paikoilleen. Pia, Milka ja Milenakin tulivat auttelemaan. Mukavan ja viihtyisäntuntuinen talo, sekä pihapiiri.
Kävin välillä kotona syömässä. Sitten ajelin takaisin rintamamiestalolle, kun Denis kutsui saunaan illaksi. Kovia tuulenpuuskia. Vähän satelikin. 19.30 maissa menimme saunaan Deniksen ja Rautasen Jussin kanssa. Hyvä on sauna rintamamiestalossa - ja löylyt hyvät. Yhdessä siunasimme vielä talon ja siinä asuvaiset. 21 jälkeen lähdimme kotiin. "Terhit" jäivät aloittelemaan ensimmäistä yötään omassa rintamamiestalossaan.

"Tapahtuu toisinaa, että meidät Pietarin tavoin vyötetään ja viedään sinne, minne emme tahdo, että kutsumuksemme sijoitetaan sinne, minne sitä emme itse asettaneet, että Jumala antaa meidän elää juuri niiden ihmisten keskuudessa, joilla on erilainen luonne ja elämänkatsomus kuin meillä. - Silloin on uskottava, että Jumala itse niin on määrännyt, hän, joka sekä tahtoo että tietää, mikä on meidän parhaaksemme" (A.).

Siunausta!

Ps. "Sitä... ennen muuta vaaditaan, että heidät havaitaan uskollisiksi" (1. Kor. 4:2).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti