20160820

19.8.

Heräillessämme oli pilvipoutainen sää. Marja-Leena alkoi valmistella heti aamusta nuotioiltatarjoilujuttuja. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Apostolien tekoja. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Kävin 13 maissa hakemassa Emilian ja danielin koulun jälkeen meille - ja aurinko paistoi lämpimästi.

Söimme.

Kasailin nuotioiltatavaroita autoon.

Seurasin Rion olympialaisten miesten 50 km kävelyn alkua. Kovat, lämpimät ja kosteat olosuhteet.

16 maissa ajelin torille keskustaan peräkärryn kanssa. Parkkosen Hannu olikin siellä jo odottelemassa ja Rantalan Jussi tuli kohta myös. Samoin Lehtomäen Matti ja Tuula. Nostelimme penkit, pöydät, tuolit, katokset, sun muut kärrystä pois ja paikoilleen. Pystytimme kaksi katosta - toinen letun- ja makkaranpaistoa varten, sekä niiden tarjoilua varten.
Kävin hakemassa M-L:n, sekä tarjoilujuttuja kotoa ja ajelimme takaisin torille. Aurinko paistoi kuin parhaaseen kesäaikaan.
Elotulet kutsuvat - NUOTIOILTA, ALKOI KLO 18. Aluksi rukoilimme. Pyysin salon Raimoa rukoilemaan. Lauloimme yhteislaulun: Tänne polkumme johtaa, luokse iltanuotion. Yhteislauluja säestelivät kitaroilla Janne Lampinen ja Teemu Lehtomäki. Pyysin yhteislaulujen esilaulajaksi kanssani Moision tarmoa. Yhteislauluja lauloimme aina joihinkin väleihin: Ilta pimenee, Syvyydestä minä huudan sinua, Herra, Kanjonilaulu, Oi, Herra luoksein jää jo ilta on. Laulut olivat laulumonisteesta. Raija Kalenius soitti harmonikalla muutaman kappaleen. Kinnusen Matti ja Rautasen Jussi käyttivät henkilökohtaiset todistuspuheenvuorot. Yksi todistaja ei päässyt lapsen sairauden takia paikalle. Jussi "tuurasi" häntä. Yksi todistaja ilmoitti tilaisuuden aikana, ettei ole sellaisessa kunnossa, että voisi todistaa. Jumala kyllä tietää ja katsoo kaiken etukäteen kuitenkin. Kuusjärven Timo lauloi joitakin omia laulujaan. Toikkasen Pentti soitti sikermän huuliharpulla. Puhuin lopuksi yksinkertaisesti pelastuksen evankeliumia. Turusen Mikan pyysin antamaan lopuksi infoa tilaisuuksistamme. Lahtelan Samuli ja Peiposen Samuli hoitivat kirjoitettujen rukousaiheiden keräämisen, sekä niiden puolesta rukoilemisen lopussa. Parkkosen Henri keitteli nokipannukahveja kahdella 6.1 l pannulla. Kahvia meni neljä pannullista. Makkaroita grillaili Kuzminin Denis. Terhi-Marja tarjoili niitä ihmisille. Moision Sisko näkyi kaadelleen kahvia mukeihin. Lehtomäen Matti ja Tuula paistelivat lettuja. M-L tarjoili niitä ihmisille. Letunpaisto ja makkarangrillauskalusto olivat Lehtomäen Matilta ja Tuulalta. Nuotioalustan ja puut toi Humpin Lauri. Äänentoistosta vastasi Paanasen Juha-Pekka. Järjestyksenvalvojina toimivat Pimiän Jussi ja Rantalan Jussi. Kaluston ja tavaroiden poislastaamiseen osallistui useita henkilöitä, joten se kävi nopeasti. Myös rukoushuoneella oli väkeä laittamassa tavaroita varastoon takaisin - mm. kaksi innokasta maahanmuuttajaa, jotka auttelivat jo torillakin.
Tämänkertaisen nuotioillan erilaisissa vastuutehtävissä oli yhteensä n. 32 ihmistä. Sydämellinen kiitos jokaiselle työssä mukana olleelle! Olimme rukoilleet kaunista säätä iltaan. Saimme täydellisen hyvän rukousvastauksen! Kiitos siitä Jumalalle. Iloitsin illasta sydämestäni! Miksi? Siksi, että saimme pitää esillä maailman parasta ja tärkeintä uutista - evankeliumia! Iloitsin, että oli niin paljon sellaisia ihmisiä joita olimme kutsuneet ja halunneet tulemaan nuotioiltaan. Paljon tuntemattomia kasvoja. En tiedä paljonko väkeä oli - kuitenkin reippaasti yli 100. Makkaroita meni enemmän kuin aikaisemmilla kerroilla torilla pidetyissä nuotioilloissa. Vaikka ilta ei ollut täydellinen, niin suuri ilo on siitä, että saimme pitää evankeliumia esillä kaupungin sydämessä. 

Mutta, karavaani kulkee ja koirat haukkuu. Eli, seuraava nuotioilta on Kannonkosken torilla to. 1.9. klo 18. Sinne! Ja muistetaan sitä rukouksin. Onhan se hyvä saada evankeliumia rukoushuonneiden seinien ulkopuolelle. "Karismaattiset" kokoukset ovat kyllä hyviä, mutta jos niistä tulee vain uskovien "nautiskelupaikkoja", niin onhan siinä isokin vinouma. Pitäisi jokaisen saada antaa ulos sitä mitä sisällä on - muutenhan sitä halkeaa. Ja toisaalta, vain istumalihakset kasvavat. Jeesus kyllä sanoi uskoville: "Tulkaa!" Hän sanoi meille myös: "Menkää!" Hänen ajatuksensa on, että ennemminkin menisimme uskomattomien luo - sinne missä heovat - kuin odottaisimme heitä tulemaan jonnekin luoksemme. 

Saatuamme kaluston paikoilleen ja peräkärryn palautettua Pitkäsen Paavolle, tulimme kotiin. Taivas oli sininen ja pilvetön. Pikku-Milenakin oli muuten siellä nuotioillassa. No, olivathan siellä Emilia ja Danielkin. Ainakin Emilia oli kutsunut yhden koulukaverinsa iltaan. Lieneekö Danielillakin ollut kavereita siellä. 

Piti ottaa vielä iltapalaa ja teetäkin kotiin päästyä.

Katsoin illan mittaan Rion 50 km kävelyn loppuhetket netin kautta. Rajua meininkiä.

"Olethan kristitty? Silloin on myös velvollisuutesi antaa valosi loistaa niille, jotka maailman meren monien salakarien lomitse ohjaavat purttansa ikuisuuden rantaa kohti.
Voidaanko sinusta sanoa, että valosi loistaa kirkkaana, että se selvästi osoittaa oikeata suuntaa, jota jokainen voi seurata, jos tahtoo? Vai saako taivas tietää, että sinun valosi tuikkaa niin himmeästi, että se pikemminkin johtaa harhaan kuin näyttää tietä? Voidaanko koko sinun elämästäsi huomata, että sinulla on Kristuksen mieli? Herra Kristus sanoo itse, että hyvin töin on meidän annettava valomme loistaa ihmisille.
Onko lamppusi valmiina ja öljyä täynnä, niin että se kirkkaana loistaa?" (S.)

Siunausta!

Ps. "Pois se minusta, että minä muusta kerskaisin kuin meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen rististä" (Gal. 6:14).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti