20160801

1.8.

Se vaihtui kuukausikin. Tuntuu, että on ollut menoa ja ohjelmaa kesässä tähän asti - lähinnä nyt itseäni ajattelen. Joskus sitä vaan kertyy. 

Taisi nukuttaa ihan hyvin. Noustuamme kävin 9 jälkeen hakemassa Emilian heiltä meille. Danielhan se pötköttelikin meillä edellisen yön - ja veteli unia pitkään. Söimmeaamupalaa ja joimme kahvia/sun muuta. Luin Apostolien tekoja. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Potkiskelimme jalkapalloa etupihalla. Minä ja Emilia potkimme ja Daniel - joka on maalivahti - oli maalissa. Aina varmemmat otteet vain on maalivahdilla. Ilma oli lämmin. Yöllä oli satanut.

Teheskelin jonkinlaisen julisteen tapaisen paperiversiona pe. 19.8. klo 18 Saarijärven torilla olevaa NUOTIOILTAA varten. Kävin Danielin kanssa Rantalan Jussin luona sen kanssa. Jussi pisti sen menemään Tarmolle ja Nikolle. Tarmo Saarijärvi kuulee- ja Saarijärven helluntaiseurakunnan -fasebookiin - ja myös moniin s-posteihin. Siitähän se sana leviää. Olisihan se hienoa, jos olisi uskovilla niin paljon näkyä evankeliumin viemisestä ihmisten ulottuville, että eivät panttaisi tietoa itsellään, vaan laittaisivat sitä eteenpäin s-postien, sekä kaikenlaisen sosiaalisen median kautta, ynnä puhelimella soittaen, että tekstareita laitellen - kaikella tavalla. Sitä vaan pitää tarttua tilaisuuteen, jolla ei ole muuta kuin otsatukka. Muuten se mahdollisuus menee ohitse. Tuo edellinen ei ole moittimista, vaan pikemminkin huomion kiinnittämistä asiaan, jolle todellakin olisi paljon tehtävissä.

Söimme.

Käytin Emiliaa ja Danielia uimassa kivikauden kylän rannassa. Kovasti tykkäsivät pulikoida. 

Terhi-Marja kävi hakemassa lapset meiltä töistä tullessaan.

Kävin 5.8 km "kävelynomaisella" lenkillä urheilukentällä - pienissä erissä. Venyttelinkin hieman. Tekniikan puolesta ei kävely tuntunut hyvältä. Johtuisko siitä kun lauantaina tein kaksi 8.3 km lenkkiä. Sen näkee lähipäivinä. Olisi SM-kilpailutkin perjantaina, joihin olen ilmoittautunut. Toivottavasti tulisi parempi tunne kävelyyn.

Terhi-Marja, Denis, Emilia ja Daniel kävivät - Daniel ei käynyt, vaan jäi yöksi.

Iltapalaa ja teetä. Daniel kävi keräämässä pensaista marjoja jugurtin sekaan itselleen.

Seurailin Helsingistä, jäähallista, Suomi tulessa tapahtumaa, jossa oli puhujana Rodney Howard-Browne. Hänen vaimonsakin puhui. Puheet olivat erinomaiset. Tilaisuus oli pitkä. Eiköhän siitä taas kirjoitella tuostakin kokoussarjasta, joka kestää viisi päivää. Täällähän on Keski-Suomessa - tuossa lähellä - seminaarikin lähiaikoina harhaopeista, opettajina ainakin Aitomaa, Malk, Nieminen. Mutta, eipä siitä sen enempää. Minulla on sellainen käsitys - pienihän se kyllä tuo minun käsitykseni on - että tällä hetkellä Suomessa tulee eniten ihmisiä uskoon ns. karismaattisten, tai karismaattisesti suuntautuneiden, seurakuntien, yhteisöjen ja julistajien kautta - kuuluivat he mihin "kirkkokuntaan" tahansa. Sellaisten puolelta taas, jossa ei tule ihmisiä uskoon - eivätkä juuri Hengen tuulet puhaltele - tulee rankinta arvostelua. Mutta, "karavaani kulkee ja koirat haukkuu", siteeraan laulun sanoja - mutta en suinkaan nimittele koiriksi ketään ihmisiä. Kukin seisoo oman Jumalansa edessä. Se puhdasoppisuuden aika taisi olla aika kuivaa - järkyttävää - aikaa. Silti on koeteltava kaikki ja pidettävä se, mikä on hyvää. Sehän on kirjoitettuna kirjakin helluntailaisella Aikamedialla, nimeltään Koetelkaa kaikki. On syytä arvioida ja arvostella - kunhan ei vaan jäädä sinne ulkopuolelle ampumaan kaikkea mikä liikkuu. Kyllä se niinkin raittiiksi saadaan seurakunta ja herätysliike, että kolkot tuulet puhaltelevat. Yleensä ylilyöntejä katsellaan tarkasti Raamattu ja suurennuslasi kädessä, mutta alilyöntien kyseessä ollen on aika hiljaista - ei paljon arvioida ja arvostella. Toiminta pyörii, eikä kukaan huomaa, vaikka ei Pyhää Henkeä olisi olemassakaan. Ihmisviisaus, ihmistekoisuus, vetonaulat - siinähän niitä on asioita, jotka helposti korvaavat Hengen linjan.

Siunausta!

Ps. "Joka ei minun kanssani kokoa, hän hajoittaa" (Matt. 12:30).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti