20160809

9.8.

Aurikohan se paistoi tänäänkin - risukasaankin, niinkuin sanotaan. No, siellähän niitä metsissä ja niiden liepeillä -risukasojakin. Sellainenhan ei ole kukaan ihminen, vaikka ikäänkuin sellaisiksi joskus itseämme luulisimme. Met olemma paljon arvokkaampia - huonoimmaksikin meistä itsensä tunteva. Jumalan luomia, mutta myös lunastamia. Jeesus on ristinkuolemansa kautta ostanut meidät Jumalalle ja itselleen. Jokainen voi saada syntinsä anteeksi ja pelastua - sen asian takaajana on Jeesus, joka on kaiken valmiiksi tehnyt. Siksipä: Käänny Hänen puoleensa ja ota vastaan pelastus! Jos et tiedä miten, niin käänny jonkun uskovaisen puoleen - älä kuitenkaan kenenkään uskonnollisen, sillä sieltä et tule neuvoa saamaan. No, ehkäpä väärään suuntaan ohjaavan neuvon. Olen myös minäkin käytettävissäsi: puh. 040-0206858.

Noustuamme - Marja-Leena ennen minua - söimme aamupalaa ja joimme kahvia. M-L kävi hakemassa Emilian ja Danielin meille heiltä. ja kyllähän sitä iloista kälätystä alkoi heti kuulua kun ovesta sisälle tulivat.
Luin Apostolien tekoja. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Kävin kylällä kukkakaupassa. Tänään on sellaisen henkilön syntymäpäivä, joka on minulle ihmisistä tärkein ja rakkain - M-L - vaimoni - täyttää tänään vuosia. Sitähän nimitetään syntymäpäiväksi. Rakkaimmat ja sydämelliset onnitteluni vielä tässäkin! Jumalan siunaamia vuosia tästä eteenkin päin! Olemme nyt taas samanikäisiä - ja koska naisen ikää ei saa sanoa, niin kerron vain omani: olen 68 v.

Daniel työnteli ison etupihamme alueen ruohonleikkurilla - ja se homma kävi nopsaan. Pojalle on tullut pituutta ja voimaa lisää. Emilia työnteli takapihan puolelta.

Emilia teki mummille synttärikortin, johon keräsi mm. eläviä kukkia ulkoa ja liimasi net korttiin kontaktimuovin alle.

Söimme yhdessä neljisin hyvän lounaan.

Hieman minäkin työntelin vielä tuolta marjapuskien välistä ruohikkoa. Kannoin puita pressusaunalle. M-L keräsi marjoja siellä suunnalla myös. Samoin Emilia ja Daniel karviaismarjoja.

Terhi-Marja kävi töistä tullessaan hakemassa Emilian ja Danielin.

Sytyttelin pressusaunan kiukaan alle tulen.

Kävin 5 km rauhallisella "kävelynomaisella" lenkillä urheilukentällä. Aurinkoista ja lämmintä. M-L laittoi sillä aikaa puita kiukaan alle.

Pian lenkiltä tultuani tulivat Terhi-Marja, Denis, Emilia ja Daniel meille mummin synttäreitä viettämään. Joimme teetä, ynnä kahvia. Söimme hyvää voileipäkakkua, maukasta kakkua, jossa oli päällä kermaa ja marjoja - siis kuin täytekakkua. Oli myös kolmannenkinlaista leivosta. Minäkin otin, vaikkei olisi hyväksi. Timon porukka ei päässyt tänään. Tero onkin vähän kauempana. Heillekin kyllä kuvat tarjoilupöydästä menivät. Laittoivat kuvia omista syömisistään - Tero mm. kylmästä nakista, jossa oli sinappia päällä. 

Tarjoilujen jälkeen oli pressusaunan kiuaskin häkälöylyjä vaille valmis. Vedimme Deniksen kanssa pressun kehikon päälle ja menimme hänen, Emilian ja Danielin kanssa löylyihin. Danielilla oli pieni vastansa, joka oli jo aikaisemmin käytössä. Kävin tänään tekemässä isomman tuoreen vastan tuosta menetetyn metsikön reunamilta. Mukava oli ropsutella ja välillä istuskella takapihalla vilvuuttelemassa. 

Katselimme ja kuuntelimme M-L:n kanssa Pohjoisten kansojen konferenssin tilaisuutta - niinkuin eilen illallakin ja toissa iltanakin. Konferenssihan oli heinäkuussa Laxjohkassa, Norjan puolella tuolla pohjoisessa. Puhutaan kielikylvyistä. Tällaisen konferenssin tilaisuudet - aivan niinkuin Suomi tulessa -konferenssin tilaisuudetkin - ovat kuin kylpyjä hengellemme.

Pe. 19.8. klo 18 Saarijärven torilla olevan NUOTIOILLAN asiatkin menivät taas tänään ethen käsin.

"Jumala kuivattaa meidän omat kaivomme, jotta hän saisi viedä meidät elävälle vesilähteelle. Hän antaa kurpitsamme kuivua, jotta hän itse saisi tulla varjoksemme" (M. Cheyne).

Siunausta!

Ps. "Anokaa, niin teille annetaan" (Luuk. 11:9).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti