20160830

30.8.

Elokuu lipuu kohti loppuaan - niinkuin elämämmekin. Joillakin se vielä jatkuu jonkin aikaa - toisilla pian päättyy. Loputtomaan iankaikkisuuteen verrattuna kokonainen pitkältä tuntuva elämäkin on vain pienen pieni piste - ja sen pisteen aikana valitsemme itse missä vietämme iäisyytemme. Kaikille on avattu mahdollisuus iankaikkiseen elämään taivaassa - sillä Jeesus on sovittanut jokaisen ihmisen synnin. Tarjolla on kaikille pelastus, jonka päätepiste on Jumalan taivas. Ota tämä lahja vastaan - ja tee se nyt. Toinen vaihtoehto - ja muita ei ole - on iankaikkinen ero Jumalasta kadotuksessa, josta Raamattu käyttää nimitystä helvetti. Karmeaa, sanot. Niin se on. Valinta on jokaisen henkilökohtainen asia.

Marja-Leena ajeli pyörällään aamulla laittamaan Emiliaa ja Danielia kouluun. Toista saatteli jonkin matkaa, toisen kanssa ajeli koululle asti. Aamupalaa ja kahvia. Luin Apostolien tekoja. Aurinko paistoi hienosti. Vaahteran lehdet alkavat saada hienoa väriä keittiön ikkunan edessä. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Ajelin 11:ksi helluntairukoushuoneelle jatkamaan rukousta Päivärukoushetkeen - 11 henkeä.

Peräkärryä pyytelin lainaan ja penkkikuorman tekoon kaveria. Samoin kitaransoittajaa säestelemään yhteislauluja - aiemmin lupautuneen henkilön kieltäydyttyä tehtävästä. Se kun on ylihuomenna se nuotioilta siellä Kannonkosken torilla klo 18.

Emilia "pyyhkäisi" pyörällään koulusta meille nopeasti 14 jälkeen. Daniel piti hakea puolentoistakilometrin päästä pyörineen - oli alkanut jalat väsymään ja janottamaan.

Söimme neljisin hyvät ruuat.

Emilia ja Daniel menivät pyörillään kotiin - jonne on meiltä matkaa 1 km. Mummikin hyppäsi pyörän selkään.

Kävin keräämässä puolukoita kilon jugurttipurkillisen tuosta vuokra-asuntomme tontin reunamilta - menetetyn metsikön reunasta. Siinäkin on hyvin puolukoita.

Kävin 6 km rauhallisella lenkillä urheilukentällä. 1.2 km jälkeen aina venyttelin. Kävelytekniikkaan vain kiinnitin huomiota. Daniel oli joukkueensa kanssa jalkapalloharjoituksissa kentällä myös. Aurinkoista.

Tulin lenkiltä kotiin sopivasti kun juuri alkoi TV7Plussalta Pyhän Hengen ilta. Seurasimme sitä sen parituntisen netin kautta. Hyvä ylistysryhmä. Patrick Tiainen puhui. Oli erinomaisen voimallinen ilta.

Patrick Tiaisesta puheenollen. Voi olla, että on paljon sellaisia ihmisiä, jotka eivät ole kuunnelleet hänen puheitaan, mutta silti "puhuvat hirveitä" - kritisoivat rankasti. Luulen, että monet perustavat kritiikkinsä muilta saamiinsa arvioihin - esim. ovat netistä lukeneet.

Minulla on sellainen tuntu, että on todellakin karmeasta asiasta kysymys, kun sanotaan esim. että Patrick julistaa eri Kristusta, kuin mihin kritisoijat uskovat. Tällaistakin kritiikkiä olen netistä lukenut. Voihan se olla tottakin, että hän julistaa eri Kristusta - mutta, kumman Kristuksen taivas tunnustaa? Tuonkaltainen ihmisen kynästä tai suusta tullut lausunto Jumalanpalvelijasta on aika iso juttu! Siinä verrataan Jumalan käytössä olevaa ihmistä omaan itseen. Kuinkahan on Jumalan siunauksen ja Pyhän Hengen voitelun kanssa tuollaisten arvioiden jälkeen? Toivottavasti ne ovat ymmärtämättömyyttä, jota on tehty joidenkin opettajien harhaanjohtamina. Uskon, että oikea tie tuollaisissakin tilanteissa on se, että Pyhä Henki osoittaa sen synniksi, josta on nöyrryttävä tekemään parannus.

Ajattelen myös niitä ihmisiä - joita on paljon - jotka ovat tulleet aidosti uskoon, eli uudestisyntyneet ylhäältä Jumalan lapsiksi. Mihin nämä kritisoijat heidät luokittelevat? Eivät varmaan ainakaan taivaantien kulkijoiksi, jos kerran pitävät heitä väärän Kristuksen julistuksen kautta uskoontulleiksi.

Kuinka paljon sieluja voitettaisiin, jos kaikki seurakunnat olisivat sellaisia, kuin se seurakunta, johon itse kuulun?

Varmaan jossain vaiheessa jatkan em. tyylisistä asioista. Nyt vain pyydän: Rukoilkaa ihmisten puolesta, joita Jumala käyttää! Luulen, että heitä ei ole liikaa. Voimme syyllistyä syntiin Jumalan valtakuntaa vastaan, heitellessämme kaikenkarvaisia arvioitamme Jumalan ihmisistä. En suinkaan tarkoita, etteikö olisi olemassa harhaoppejakin ja niiden edustajia. Rukoillaan myös Patrickin puolesta!

Siunausta!

Ps. "Yksi ja sama on kaikkien Herra, rikas antaja kaikille, jotka häntä avuksi huutavat" (Room. 10:12).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti