20170216

16.2.

Noustessani torstaihin oli pakkasella 4 ja jotain. Marja-Leena kävi viemässä Danielin ja Emilian kouluun. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Matteuksen evankeliumia. M-L luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Rukoushetken jälkeen menin hiihtämään Kusiaismäkeen 15.4 km. Mukava sää - pari astetta miinuksella. Taivas harmaa.

Menin Kusiaismäestä suoraan kylälle, Majakalle, jonne olimme sopineet tapaamisen Rautasen Jussin kanssa. Äänentoistotarvikkeita iltaa varten otimme autoon. Samalla join kahvit kun Mannin Eero pyysi juomaan. 

13 maissa kävin hakemassa Emilian ja Danielin meille koulusta. Söimme. M-L oli leiponut illan tilaisuutta varten ja kasaillut tarjoilussa tarvittavia tarvikkeita.

Torkuskelin sohvalla ruuan jälkeen. Terhi-Marja kävi hakemassa lapsensa töistä tullessaan - tai välillä kotona käydessään.

16.30:ksi ajelimme M-L:n kanssa hakemaan Rautasen Jussin soittimineen ja muine äänentoistoon tarvittavine juttuineen. Jotakin haimme vielä helluntairukoushuoneelta mukaan. Jatkoimme Pajupuron koululle 17:ksi. M-L alkoi laitella tarjoilujuttuja, Jussi äänentoistoa ja minä laittelin penkkejä. 18.30 alkoi "On Yksi Nimi ylitse muiden KYLÄILTA. Johtelin illan. Lauloimme pari laulua alkuun yhteisesti Lauluja Jeesukselle -vihkosista. Ahon Majun kanssa toimimme esilaulajina. Pitkäsen Paavo käytti ensimmäisen todistuspuheenvuoron. Lauluryhmä lauloi. Ryhmässä lauloivat Marja Lähteenmäki, Maju Aho, Liisa Pitkänen, Tuula Porkka, Tuula ja Matti Lehtomäki, Pirkko Paananen, Jouko Kuusjärvi ja Jussi Rautanen, joka säesti koskettimilla. Denis Kuzmin todisti suomeksi - todella hyvää suomea puhui Denis. Todistus oli erinomainen, niinkuin muutkin todistukset. Yhteislaulun jälkeen todistuspuheenvuoron käytti Lehtomäen Tuula. Lauluryhmän laulujen jälkeen puhuin evankeliumia yksinkertaisesti. Avointa oli puhua. Loppulaulun jälkeen joimme M-L:n tarjoamat maistuvat kahvit. 25 henkeä oli mukana tilaisuudessa. Onhan se ilo kun saa olla tarjoamassa ihmisille hyvää uutista, jonka kautta voi pelastua taivaan valtakuntaan. Iloitsin kokouksesta. Iloitsin siitäkin, että kutsujen mukana oli jaettu runsaasti myös Jumalalla on sinulle asiaa -vihkosia. Meille oven avannut ihminen sanoi, että hän luki sen vihkosen kokonaan. Uskoisin, että ainakin jotkut sen lukevat - ja ainakin saamme näin olla tarjoamassa ihmisille evankeliumin sanomaa selkeässä muodossa. kahvistelun aikana kuului mukava puheensorina. Lopuksi oli paikkojen siivous, joka oli niin sovittu kontollemme. Rukoilemme johdatusta jatkoon. Kiitos Jumalalle ja jokaiselle vastuissa olleelle - n. 16 henkilöä!

Tilaisuuden jälkeen palautimme tavaroita rukoushuoneelle ja veimme Jussin kamoineen kotiin. Lunta oli satanut jonkinverran kokouksen aikana. Tultuamme kotiin oli miinuksella 0.7. Vielä tuli otetuksi iltapalaa - ja kahviakin kuin sitä oli kokouksessa olleessa termoskannussa.

Tänään on ollut iltapuolella eduskunnassa keskustelussa Aito avioliitto -kansalaisaloite, josta huomenna äänestetään eduskunnassa. Nyt vielä voimme rukouksin vaikuttaa asiaan. Mielenkiintoinen juttu, että ulkoministeri Soini liukastui juuri "tähän saumaan", niin että on sairaslomalla keskustelun ja äänestyksen aikaan. Menisi nyt jotenkin paikanpäälle äänestämään kun on kuitenkin voimakkaasti aidon avioliiton kannalla. Jos en väärin ymmärtänyt, niin sisäministeri Niinistökin on huomenna sairaslomalla - mikä on harmi, kun kuitenkin Perussuomalaiset ovat olleet Aidon avioliiton puolella. Toivottavasti ei ole mitään taktikointia. Minä kyllä ajattelen, että huominen äänestys ei ole pieni juttu! Sillä on suuri vaikutus Suomen kansan elämään - myöskin siihen, miten kansaamme Jumalan taivaasta katsotaan. Vaikka monissa muissakin asioissa kansakuntana olemme poikenneet pois Jumalan Sanasta, niin tämä on asia kaiken lisäksi, jota Kaikkivaltias Jumala ei tule katsomaan läpi sormiensa - vaikka Hän onkin laupias, armollinen, pitkämielinen ja suuri armossa.

"Ollessani lännessä minua on usein syytetty siitä, että maalaan kaiken pelkästään musta-valkoiseksi: kristityt ovat valkoisia, ateistit ovat mustia; kommunistiblokki on paha, vapaa maailma on hyvä. Hyväksyn tämän syytöksen. Jeesus ei käyttänyt koskaan sanaa "harmaa"; se ei esiinny yhtään kertaa Uudessa Testamentissa. Niin oli käynyt, että pimeyden lapset, kommunistit, olivat ottaneet maamme terrorilla ja petoksella. Tuhannet valon lapset istuivat vankilassa. Olin yksi heistä, minua pidettiin eristyssellissä. Minua ei mikään häirinnyt sellissäni. Meillä ei ollut Raamattua eikä mitään muutakaan kirjaa, ei edes paperinpalaa. Vuosien ajan emme pystyneet tekemään muuta kuin tuijottamaan homeisia seiniä.

Koko menneisyyteni saarnaajana näytti minusta pinnalliselta. Tunsin, että Jumalan sanaa puhutaan parhaiten suljetuin huulin. Jeesus ei ollut puhunut juuri mitään Jumalasta kolmekymmenvuotiaaksi asti. Miksi Hänen olisi pitänyt puhua? Huutaako kukka koskaan? Jeesuksen pelkkä olemassaolo puhui tarpeeksi" (Richard Wurmbrand, Missä Kristus yhä kärsii, Stefanus-Lähetys, Herätysseuran kirjapaino Suolahti 1987, s. 30).

Siunausta!

Ps. "Niin Jeesus sanoi niille juutalaisille, jotka uskoivat häneen: "Jos te pysytte minun sanassani, niin te totisesti olette minun opetuslapsiani; ja te tulette tuntemaan totuuden, ja totuus on tekevä teidät vapaiksi" (Joh. 8:31-32). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti