20170204

4.2.

-0.5 noustessani - kuten edellisenä iltanakin. Pienen kerroksen oli laittanut edellisen päälle lunta taas. Nukuimme, jos ei pitkään, niin ei niin lyhyestikään. Söimme aamupalaa ja joimme kahvia. Luin Ilmestyskirjaa. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Rukouksen jälkeen lähdin 8.3 km hiljaiselle kävelylenkille Tarvaalan suuntaan - yli 1h 30 min. Pystyisitkö moiseen suoritukseen - kävelemään tuoolaisen matkan noin hitaasti? Koetan kuitenkin olla varovainen - että mahdollisesti vielä voisin nopeamminkin taaperrella menehmän.

Tulin seuranneeksi Keuruulta SM-hiihtoja.

Meille ilmestyi yksi poika mustalla pyörällä oven taakse. Daniel hurautteli tänään JKL:stä hakemansa pyörän kanssa sitä esittelemään. Hienohan oli peli - ja vielä kun mies on säästänyt itse 120 euroa pyörää varten. Toinenkin pyörä kuulemma on - toista ajaa Emilia.

Pyörännäyttöreissulla Daniel haki myös puut liiteristä ja sytytteli tulet takkaan alle aikayksikön. Hetken istuttuaan polkaisi kotiin - polttopuita aikoi mennä halkomaan työmies.

M-L leivoskellut ja ruokaa laitellut. Niinpä söimmekin hyvät ruuat jälleen.

Menin ennen 16 - kun Daniel soitteli ja kutsui - saunaan heille. Rautas-Jussakin tuli. Löyly oli hyvä. Makaraa söin kotimatkalla - Emilia sen laittoi käteeni ja puristi sinappia päälle. Makkaran. Terhi-Marja valmisteli tarjottavaa huomisen kokouksen kahvitarjoiluun. Lähetyskahvit, nääs.

Saunan päälle olikin mukava loikoilla sohvalla - ja torkkua.

18 alkoi Seinäjoen helluntaiseurakunnasta Majatalo-ilta. Pekka Simojoki ja Et-setera -kuoro. Ilkka Puhakka puhui. Jukka Jämsen johteli poppurukouksiin. 2 h 45 kesti tilaisuus.

Söimme pizzaa - vaikken voisi. Jouluiste valot net vain ulkona mukavasti loistelivat. M-L valmisteli huomisia tarjoiluja kokoukseen. 

Lainaan jatkoksi - kuten eilenkin - asioita yhdestä todellisuudesta. Uskovien vainoista. Se on aivan käsittämättömän julmaa. Ihminen voi olla pahempi kuin mikään peto, kun hän toimii sielunvihollisen talutusnuorassa. Vaikuttakoot nämäkin lainaukset elämässämme elämään Jeesukselle täysillä - ei vain ns.

" Kommunistisessa Romaniassa, jos vanki ei kavaltanut maanalaisen kirkon salaisuuksia kuulustelijalle, vartijalle sanottiin: "Vie hänet majuri Brinzarun tai toveri Vidalin luo." Brinzaru oli kaikkein taitavin kiduttaja. Vidal oli naispuolinen virkailija, joka oli erikoistunut hakkaamaan miepuolisia vankeja kiveksiin. Neuvostoliitossa käsky olisi kuulunut: "Vie hänet tohtori Temon tai Mladionovin luo."

Tohtori temo otti aina vangin hymyillen vastaan. Hänellä oli lääkärin valkoinen takki yllään, ja hän oli aina kohtelias. Hänellä oli tapana kutsua piispoja "teidän korkeutenne" ja korkea-arvoisia ihmisiä "teidän ylhäisyytenne" sekä selittää rakastettavasti: "Minun roolini on ainoastaan valmistaa se psykologinen perusta, joka saa aikaan avoimmuuden keskusteluissanne kuulustekijan kanssa." Tähän tarkoitukseen hän käytti neuloja, jotka työnsi kynsien alle. Pätevänä lääkärinä hän kuitenkin aina ensin steriloi neulat" (Richard Wurmbrand, Missä Kristus yhä kärsii, Stefanus-Lähetys, Herätysseuran kirjapaino Suolahti 1987, s. 7).

Siunausta!

Ps. "Niin ei myös teistä yksikään, joka ei luovu kaikesta, mitä hänellä on, voi olla minun opetuslapseni" (Luuk. 14:33).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti