20181219

19.12.

Joulu on jo ovella. Maa valkoinen - ja lumi pysyy. Se vaan on niin, että sitä "taas valkeata joulua" sitä odotetaan. Nyt(kin) se saadaan.

Mukava oli taas herätä joulukuiseen pimeään ja raapaista kynttilään liekki, sekä tökätä kynttiläkruunun töpseli pistorasiaan. Sitten vain kahvit ns. "turisemaan." Verensokerin mittaus ja "imelyyteen" tarvittavan tabletin ja pistoksen otto. Ei auta, kun ei Jumala ole - vielä - parantanut. Uskonko puutetta? Tuohon kysymykseen niitä olisi paljon vastauksia - riippuen kuka antaa.

Hiukan kahvia ryypättyäni ja leipää otettuani kävin viepäsemässä Danielin ja Emilian kouluun 8:ksi. Reippaasti he ovat aina valmiina lähtöön. Pienen kerroksen antanut taas lunta. Samalla reissulla kävin viemässä naapureille vielä pari Kultalyhde-joululehteä ja neljä joulukorttia.

Palattuani "koulukkaat" viepäsemästä jatrkoin kahvistelua ja ns. aamupalaa. Luin Apostolien tekoja.

Ennen 11 menimme M-L:n kanssa kylälle. Hän kävi kauppa-asioilla. Paluumatkalle otimme Rautasen Jussin mukaan ja toimme "Terhien" talolle sähköhommiin. Jatkoimme M-L:n kanssa hakemaan Emilian ja Danielin 12 koulusta meille.

Söimme. Kahvia myös.

Kävin valkoisella urheilukentällä 10 km kävelylenkillä. Taisi olla 1 aste miinuksella. Erinomainen "liikuskelusää." Lumihiutaleita leijaili harvakseltaan. Olihan se "melekosen kaonista." 

18:ksi menimme M-L:n kanssa Saarijärven kirkkoon. Siellä oli Tarvaalan koulun joulujuhla. Emmehän met siellä muuten olisi olleet, mutta kun esiintymässä oli kaksi lapsenlasta - Emilia ja Daniel. Hyvin meni heiltä omat osuudet ohjelmassa - niinkuin muiltakin koululaisilta. Emilia oli kolmen muun tytön kanssa laulamassa Lucia-laulua. Daniel oli jouluevankeliumikuvaelmassa Joosefina. Molemmat lauloivat myös koko koulun kuorossa. Puheen piti khra. Puhe - joka oli muuten hyvä - jäi  mielestäni  aivankuin kesken. Vaikka en mitään herätyssaarnaa tuollaiseen tilaisuuteen ajattelekkaan, niin evankeliumin olisi voinut tuoda (selvemmin) esille. Paikalla oli runsaasti koululaisten perhekuntalaisia. Joulujuhla oppilaiden esitysten perusteella oli todellinen kristillinen - hengellinen - joulujuhla. Siitä iloitsin. Kiitos Tarvaalan koululle!

Lähdin vain hiukan kesken kirkosta pois. Kävin hakemassa Salmen - samalla hänelle joulutervehdyksenä M-L:n leipoman taatelikakun - ja menimme 19:ksi helluntairukoushuoneelle Rukousiltaan - 7 henkeä. Tulin kaupan kautta kotiin.

Taisi paistaa kakkua M-L kun tulin kotiin.

Kävin viemässä vielä yhden Kultalyhteen naapurustoon -yhtä kun uupui ja sen sain seurakunnan kirjanmyynnistä.

Iltapalaa ja teetä. M-L näytti "älykkäästä" puhelimestaan Milenan piirustuksia. Toinen kuva oli piirretty Helmi-koirasta ja toinen Milenan oma kuva. Olivat hienoja. Niin sitä kehittyy kun ikää karttuu.

Teron suunnalta oli tullut kuvia joulukuusen koristelusta ja torttujen paistelusta, sekä "notkuvan" pöydän ääressä istuvasta porukasta. Heillä on vieras Espanjasta - kuvissa näkyi olevan useampikin tummempitukkainen vieras. Ja menoa on pojilla piisannut!

Laitoin tulen takkaan.

Ei siinä.

Siunausta!

Ps. "Kätesi suojelkoon sinun oikean kätesi miestä, ihmislasta, jonka kasvatit suureksi itseäsi varten" (Ps. 80:18).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti