20181207

6.12.

Hyvää 101 v Itsenäisyyspäivää sinulle - ja Suomelle! Se, että näin on, on kokonaan Jumalan armoa. Saamme - ja meidän tulee - kiittää siitä Jumalaa.

Sydämelliset nimipäiväonnittelut Ilolan Nikolle!

Hyvissäajoinhan sitä tuli noustuksi tähän "Suomen päivään". 0.2 astetta silloin miinuksella. Aamupalaa ja kahvia. Luin Johanneksen evankeliumia. Rukousta. Vähän vielä lisää kahvia ja pientä palaa. Marja-Leena luki kohdan hartauskirjasta. Rukoilimme yhdessä keittiön pöydän ääressä.

Laitoin linnuille siemeniä.

Valmistautumista päivän rukoustilaisuuteen.

Ajelimme M-L:n kanssa helluntairukoushuoneelle, jossa alkoi klo 14 Parannuksenteon ja parantumisen rukous- ja paastoviikon tilaisuus. Johtelin tilaisuuden. Laulut siihen oli valinnut Jussi Rautanen. Hän säesti ne ja esilaulajana toimi Seija Suuronen. Laulut olivat hyvin aiheeseen sopivia - niinkuin aikaisemmissakin viikon rukoustilaisuuksissa. Monet niistä suoranaista rukousta. Rukousaiheena oli tänään: Suomi. Aloitimme tilaisuuden Maamme-laululla. Kuuntelimme 45 sek. ajan aitoa äänitystä sodasta - mm. jatkuvaa rumputulta. Siellä ei ole ollut mukava olla. Sen päälle lauloimme virren: Sun kätes Herra voimakkaan. Hannu parkkonen piti aiheeseen sopivan lyhyen puheen, jossa hän luki myös presidentti Kyösti kallion rukouksen, jonka hän rukoili Itsenäisyyspäivänä, v. 1940, viikko talvisodan syttymisen jälkeen. Sellainen presidentti sattui "siihen saumaan". Kyösti Kallio kuoli 18.12.1940, Helsingin rautatieasemalla.

Katselimme ja kuuntelimme myös alle 6 min. kestävän videon, jossa haastateltiin rovasti Päivö Parviaista, joka oli silloin 102 v. Hän myös rukoili siinä Suomen puolesta, johon yhdyimme. Päivö parviainen kuoli 102 vuotiaana. Tilaisuudessa oli johdettua rukousta. Väkeä oli tullut kokoon 13 henkeä. Uskon, että tämänkin päivän rukouksilla on merkitystä. Näin uskon Sanan pohjalta. Veimme kotoa tilaisuuteen neljä sinivalkoista kynttilää ja pienen Suomenlipun. Yhteensä Ma. - To. rukoustilaisuuksissa on ollut 40 eri henkilöä. Kiitos siitä Jumalalle!

Ajelimme rukoustilaisuudesta suoraan Höytiälle - M-L, minä ja Raija, Pian äiti. Menimme vanhimman lapsenlapsemme 18 v syntymäpäiville. Siellä olivat paikalla jo Denis, Terhi-Marja, Emilia ja Daniel, sekä Pian veli, Tero, vaimonsa Annelin, sekä kahden lapsensa kanssa. Heti saapuivat myös Tero, Mari, Aaro, Eelis ja Nooa. Paikanpäällä olivat tietenkin kaikki Timon perheen jäsenet. Pääsimmekin heti syömään ja juomaan monenlaisia tarjoiluja. Kun siitä oli selvitty, lauloi Timo Milkalle joskus tekemänsä laulun. Minä puhuin - en mitään hyvää puhetta osannut pitää, vaikka olisin halunnutkin. Puhuin kuitenkin sen, mikä oli sydämelläni - eikä sitä tarvitse ujostella puhua. Muutkin siinä sitten jotakin "sattumuksia" toivat esille Milkasta. Kyllähän sitä saa olla kiitollinen sellaisesta tyttärestä. Siunausta ja johdatusta Milkalle tulevaan elämään! Ensimmäinen lastenlapsi on tullut aikuiseksi. Jos Jumala suo, niin kahdeksan tulee vielä hänen perässään täysi-ikäiseksi. Jumala heistä jokaista siunatkoon. Minjakin jo seisoo ilman tukea. Ja kun tukea ottaa, niin tekee liikkeitä kuin ballerina - pukeutuminenkin oli tänään kuin ballerinalla. Katselimme yläkerrassa tykin kautta presidentinlinnan Itsenäisyyspäivän vastaanottoa. Timo ja Pia toivat sinne vielä suuhunpantavaa.  Kiitos juhlista!

Emilia tuli meidän kyydissämme kotiin. Isä ja äiti jo aikaisemmin. Veimme Raijan kotiinsa. Mitähän lienee ollut 22.30. maissa kun olimme kotona. Tero perheineen oli pihassamme odottamassa. Daniel tuli heidän kyydissään kotiin. Aaro oli jäänyt Timolle. Laitoin tulen takkaan. Söimme iltapalaa ja joimme teetä. Sain Vielä yhden Isänpäivälahjan - teron perheeltä - mukin, jossa on kyljessä kuva terosta, Aarosta, Eeliksestä ja Nooasta. Ei muuta kuin kiitellään!

Rukousviikko jatkuu. Tervetuloa huomenna - perjantaina - klo 19 helluntairukoushuoneelle. Rukousaiheena on: Israel ja muut kansat. "Ohjelma" viikosta jutun alla.

Taisinhan 01 jälkeen painua pehkuihin.

Siunausta!

Ps. "Vanhurskaus kansan korottaa, mutta synti on kansakuntien häpeä" (Sananl. 14:34).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti